background img
banner
banner

Παράταξη Γούτου: Οι επιλογές Καλογερόπουλου στέλνουν λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία

Δύο φορές αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας η μείζονα μειοψηφία εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή της για τον αποκλεισμό της σε όλα τα νομικά πρόσωπα, αγνοώντας το νόμιμο και το ηθικό της διαδικασίας στην εκλογή νέων μελών στα διοικητικά συμβούλια.

’Ο κ. Καλογερόπουλος, παρά τις συνεχείς δηλώσεις του για «συνεργασία» με όλες τις δημοτικές παρατάξεις, μόνο στα λόγια έμεινε. Παρότι η παράταξη ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ ξεκαθάρισε από την αρχή ότι η συνεργασία είναι αυτονόητη και πρωταρχικός στόχος όλων των μελών της σε ότι αφορά την ορθή διοίκηση του Δήμου ώστε το νέο δημοτικό συμβούλιο να είναι παραγωγικό, αποτελεσματικό δίπλα στους δημότες και στις ανάγκες τους, χωρίς κανένα αντάλλαγμα σε «καρέκλες» πέρα και πάνω από προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες, αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Είναι πασιφανές ότι για την παρούσα δημοτική αρχή, πρωταρχικός στόχος είναι η ξεπλήρωση των προεκλογικών της υποχρεώσεων, όπως άλλωστε φάνηκε από την κατανομή θέσεων -κυρίως έμμισθων- στη Διοίκηση του Δήμου (αντιδήμαρχοι) και στα Νομικά Πρόσωπα (πρόεδροι και αντιπρόεδροι), όπου ο η παράταξη του κ. Καλογερόπουλου περιορίσθηκε επιλεκτικά σ’ εκείνες τις δυνάμεις που έκαναν «συμμαχία» μαζί του την β’ Κυριακή των εκλογών, και σε καμία άλλη, παρότι ο Δήμος μας βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Οι επιλογές αυτές στέλνουν λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία και για τον λόγο αυτό πρέπει να γνωρίζουμε τόσο οι δημοτικές παρατάξεις όσο κυρίως οι δημότες αν η συνεργασία αυτή στηρίζεται σε κάποιο πλαίσιο αρχών και στόχων ή είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων.
Η παράταξη μας διεκδικεί το αυτονόητο, το νόμιμο και το ηθικό. Το αποτέλεσμα είναι να έχει παραβιαστεί σε όλα τα νομικά πρόσωπα η αναλογία των 3/5 των μελών που υποδεικνύονται δεσμευτικά από το δήμαρχο και των 2/5 από τη μειοψηφία κατά παράβαση του νόμου και κάθε δεοντολογίας. Τα 3/5 της πλειοψηφίας έχουν γίνει 4/5 και 5/5. Αποκλείστηκε η μειοψηφία. Η συγκρότηση έγινε με τρόπο πρόχειρο, χωρίς αιτιολόγηση, χωρίς την κατάθεση σχετικών εγγράφων και εισηγήσεων, πάσχουν δεοντολογίας, δημοκρατικότητας και νομιμότητας.
Οι τακτικές αυτές προκαλούν και δοκιμάζουν τα δημοκρατικά αισθήματα της πλειονότητας των συνδημοτών μας και για το λόγο αυτό η παράταξή μας, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση της, αποχώρησε από την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καταγγέλλοντας την διαδικασία που επιβλήθηκε.
Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή ν’ αναθεωρήσουν το σχεδιασμό τους, αποφεύγοντας παρόμοια ατοπήματα και να οικοδομήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης και απροσχημάτιστης συνεργασίας με όλες τις μειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κάθε άλλη συμπεριφορά θίγει του ίδιους και τους συμπολίτες μας.
Η παράταξη “Αιγιάλεια Αύριο”, η μεγαλύτερη παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου θα αναζητά συνεχώς την συνεργασία με σχέδιο και πλάνο προς όφελος της πόλης και των συνδημοτών μας, από τους οποίους άλλωστε θα κριθούμε.

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ – ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ’’


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr