background img
banner
banner

Παρουσίαση του βιβλίου “Ο Αη Γιώργης της Τέμενης”

Η ιστορικός Βάνα Μπεντεβή, η συγγραφέας Χρύσα Δημητρίου και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Τεμένης παρουσίασαν το βιβλίο “Ο Αη Γιώργης της Τέμενης”, σε μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (27/10) στο Ενοριακό κέντρο Τέμενης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Ιάσωνας φωτήλας, ο επικεφαλής του συνδυασμού “Αιγιάλεια Αύριο” Χρήστος Γούτος , o αντιδήμαρχος Νίκος Καραίσκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, Ιωάννης Καλαμίδας, Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, Γεώργιος Φραγκονικολόπουλος και Μαρία Γιδά, ο υποψήφιος του συνδυασμού “Αιγιάλεια Αύριο” – και πρώτος σε ψήφους στη Τεμενη – Δημήτρης Μαρινόπουλος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Τέμενης, Δημήτρης Μακρής, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τέμενης Παναγιώτης Καριοφύλης κ.α.

Ο Άγιος Γεώργιος Τέμενης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς Ιερούς Ναούς της περιοχής, περικαλλής τόσο σε ιστορικότητα όσο και σε αγιογραφικά στοιχεία. Συνδέεται άμεσα με το μεγάλο γεγονός της νεότερης ιστορίας μας που είναι η “Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας” και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου αποφάσισαν να τον αναδείξουν ακόμη περισσότερο με την έκδοση του παρόντος βιβλίου.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αποτελείται απο τους π. Πέτρο Αθανασόπουλο (ΠΡΟΕΔΡΟ), Αλέξιο Κατσούρα (ΤΑΜΙΑ), Μαρία Αγελακοπούλου, Γεώργιο Λάγαρη, Ιωάννη Σωτηρόπουλο (ΜΕΛΗ).


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr