background img
banner
banner

«Πρεμιέρα» της Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του δήμου

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΝ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Η πρώτη συνεδρίαση της νεοσύστατης Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του δήμου Αιγιαλείας, υπό την προεδρία του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Όπως καταγράφηκε από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση, στο πλαίσιο άλλωστε και της φιλοσοφίας δημιουργίας της από τη νέα δημοτική αρχή, η Ε.ΠΟ.Κ. Αιγιαλείας σε απόλυτη συνεργασία με τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο και στο πλαίσιο πάντα λειτουργίας του Νομικού Προσώπου του δήμου Αιγιαλείας, βάζει πολύ ψηλά τον πήχη για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αιγιάλειας.

Ήδη το βράδυ της επόμενης Παρασκευής 1η Νοεμβρίου (και ώρα 20.30) προγραμματίζεται σπουδαία τιμητική εκδήλωση στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιγίου.
Ο στόχος της Ε.ΠΟ.Κ. Αιγιαλείας που οι τομείς αρμοδιότητάς της είναι: τα μουσεία, αρχαία και κοσμικά μνημεία, αρχαιολογικοί χώροι και εν γένει η πολιτιστική κληρονομιά, είναι όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε μεταξύ άλλων από τον πρόεδρο της Επιτροπής «να καλυφθεί η μεγάλη ανάγκη ανάδειξης και ουσιαστικής ανάπτυξης της τεράστιας πολιτιστικής κληρονομιάς του δήμου μας».

Το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΝΠΔΔ Αιγιαλείας απαρτίζεται από τους: Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, Βάνα Μπεντεβή, Γιώργο Παναγιωτόπουλο, Πάνο Παναγόπουλο και Πόπη Κεπενού –Παλαιολογοπούλου. Η πρώτη συνεδρίαση το βράδυ της Τετάρτης διήρκησε αρκετές ώρες με μια πρώτη καταγραφή των διαπιστωμένων ζητημάτων που υπάρχουν στην περιοχή ώστε να προχωρήσουν ουσιαστικά βήματα για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς που απαιτείται να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά. Παράλληλα συζητήθηκε εκτενώς ο προγραμματισμός για την μεγάλη εκδήλωση της Παρασκευής 1η Νοέμβρη στο «αίθριο» του Αρχαιολογικού Μουσείου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr