background img
banner
banner

Σκουπίδια της Αιγιάλειας: Tις πταίει;

-Του Κώστα Μηλαθιανάκη – Ιατρού-

Τα τελευταία πενήντα χρόνια, την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, ακολούθησε η αυξημένη κατανάλωση. Αυτό αφορούσε την ένδυση, τη διατροφή, τη κατοίκηση και τον τρόπο ζωής. Ολο αυτό οδήγησε στη “παραγωγή” των σκουπιδιών και στην ανάγκη διαχείρισης τους. Τα πρώτα χρόνια τα πετάγαμε στις όχθες των ποταμιών, σε χαράδρες και όπου αλλού θέλαμε να κρύψουμε τους “μάρτυρες” της καλοπερασιάς μας.

Τα τελευταία όμως χρόνια αναπτύχθηκε η περιβαλλοντική συνείδηση των λαών και η προβλεπτική αντιμετώπιση των σκουπιδιών από φωτισμένα πολιτικά μυαλά. Δυστυχώς κατοικούμε στην Αιγιάλεια και το πρόβλημα αντί να αντιμετωπίζεται με προβλεπτικότητα,παίζεται στον κάδο της μικροπολιτικής και της αντιπαλότητας μεταξύ δημοτικών και περιφερειακών φατρυών η και ψηφοθηρικών διαπλοκών μεταξύ τους.

Και εξηγούμαι: Πρίν τρείς τετραετίες είχε επιλεγεί,με όλα τα επιστημονικά κριτήρια, απο τη Περιφέρεια (Α.Κατσιφάρας), η θέση ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΥ για τη δημιουργία ΧΥΤΑ και με ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Σημειώνεται ότι οι Δήμοι Αιγίου, Συμπολιτείας ( κ. Δ. Καλογερόπουλος), Ερινεού ( κ. Κληρονόμος) με ομόφωνες αποφάσεις των Δ. Συμβουλίων τους είχαν συμφωνήσει, ορθώς, με το έργο. Ακολούθησαν οι γνωστές προσφυγές στο ΣΤΕ με μόνο αποτέλεσμα την καθυστερημένη απόφαση του ΣΤΕ για την ολοκλήρωση του έργου. Αντί όμως η Περιφέρεια να φροντίσει την επανέναρξη τού ΧΥΤΑ, έπαιξε κρυφτούλι, για να ακούσουμε σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Ράδιο Αίγιο τον κ. Παναγόπουλο να υπόσχεται την εφαρμογή της απόφασης του ΣΤΕ, για λόγους νομιμότητας είπε.

Αποτέλεσμα του παιχνιδιού είναι να πνιγεί η Αιγιάλεια στα σκουπίδια για τόσους μήνες και τώρα να μας λένε οι υπεύθυνοι ότι θα ξενιτεύουμε τα σκουπίδια μας κι αυτο μας λένε ότι κοστίζει και άρα πρέπει να πληρώσουμε τη δική τους κολάσιμη αδράνεια-αμέλεια. Μήπως η εισαγγελεία του Πρωτοδικείου Αιγίου έχει εν προκειμένω λόγο;

Κλείνοντας διατυπώνω μερικές απορίες: α)Με ποιά ιδιότητα ο κ. Παναγόπουλος έταξε προεκλογικά το κλείσιμο και έκλεισε τη Παπανικολού στη αρχή της θητείας του, δίχως να είναι κύριος του έργου και με ποιά ιδιότητα υποσχέθηκε την άμεση επανέναρξη του, δίχως να κινείται μέχρι σημερα φύλλο; β)τι συνέβει και ο σημερινός Δήμαρχος παρά την ομόφωνη απόφαση του Δ Συμβουλίου Συμπολιτείας άλλαξε γνώμη και μάλιστα πρίν τις εκλογές του 2014 που λέγεται ότι “διορίσθηκε” υποψήφιος ο μετέπειτα δήμαρχος; γ)Γιατί δεν στήριξαν τον Στάθη το 2011- 2014 ,ώστε σήμερα να μιλάμε για άλλα έργα δ)Υπάρχουν ευθύνες της περιφέρειας για τη μη συνέχιση του έργου Παπανικολού παρά τη θετική απόφαση του ΣΤΕ ; ε)Γιατί την ανικανότητα και την ανεπάρκεια των δημοτικών μας αρχόντων πρέπει να την πληρώνουν οι Δημότες της Αιγιάλειας; στ)Ποιοί συνάντησαν τον συριζαίο ηθοποιό-βουλευτή τότε και τι του ζήτησαν;

Κύριοι υπεύθυνοι της σημερινής κατάστασης και νύν και αεί, μήπως πρέπει να σοβαρευτείτε και να κάνετε το αυτονόητο: Να πιέσετε να ολοκληρωθεί ταχύτατα η Παπανικολού και παράλληλα να δρομολογηθεί ,ανεμπόδιστα η δημιουργία εργοστασίου διαχείρισης των απορριμμάτων και η σοβαρή ανάπτυξη της Ανακύκλωσης. Η ωφέλεια που θα προκύψει αφορά και στο κλείσιμο του χυτά Αιγείρας και στην απόσυρση των ξεχασμένων δεμάτων στη Τέμενη καθώς και κυρίως την οικονομία στο Δήμο μας ,υπέρ άλλων δημιουργιών και κάλυψης διαφόρων αναγκών.

Με την ελπίδα ότι οι θύτες του πτώματος της Αιγιάλειας θα ανασκουμπωθούν για την ανάσταση της, εύχομαι καλή δύναμη κι σε μας καλύτερη κρίση στις εκλογές.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr