background img
banner
banner

455.000 ευρώ σε τέσσερις αποδέκτες στην Αιγιάλεια

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «LEADER» ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Έργα και δράσεις άνω των 3,5 εκ. ευρώ σε δήμους της Αχαΐας, εντάσσονται στο πρόγραμμα «LEADER» και χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους, αλλά και από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη.

Πρόκειται για έργα που αφορούν σημαντικές αναπλάσεις, όπως η αναμόρφωση των εισόδων στην πόλη των Καλαβρύτων και των ιστορικών κέντρων στο Σαντομέρι και τις Πόρτες της Δυτικής Αχαΐας, έργα που δημιουργούν νέες υποδομές, όπως το ανοικτό θέατρο της Κρήνης στον Δήμο Πατρέων και ο ανοικτός πολυχώρος πολιτισμού – αθλητισμού στη Δυτική Αχαΐα, αλλά και δράσεις που προσδίδουν προστιθέμενη αξία σε περιοχές φυσικού κάλους και υψηλής επισκεψιμότητας, όπως η δημιουργία εφαρμογής για smartphones με πληροφορίες για τα τουριστικά καταλύματα στα Καλάβρυτα και κέντρου πληροφόρησης στο Σπήλαιο Λιμνών.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, δήλωσε σχετικά: «Η αξιοποίηση κάθε δυνατότητας για την βελτίωση της εικόνας των πόλεων και των χωριών μας, για τη δημιουργία νέων υποδομών, αλλά και για την ενίσχυση της εξωστρέφειας, αποτελεί υποχρέωση της νέας Περιφερειακής Αρχής και εντάσσεται στη προσπάθεια που ξεκινήσαμε από τον Σεπτέμβριο, να πετύχουμε μία ισχυρή επανεκκίνηση ανάπτυξης στον τόπο μας που θα στηρίζεται σε νέες ταχύτητες. Θέλουμε μία όμορφη και ισχυρή Δυτική Ελλάδα. Και θα το διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο…».

Τα έργα και οι δράσεις που χρηματοδοτούνται στην Αιγιάλεια

Στον Δήμο Αιγιάλειας 178.042 ευρώ για την Διαμόρφωση τμήματος των κοινοχρήστων χώρων του οικισμού Αιγών από την πλατεία Ι.Ν. Αγ. Τριάδας έως δημοτική οδό προς το ιστορικό μουσείο και 139.500 ευρώ για τη Διαμόρφωση της πλατείας Φιλίππου Μεντζελόπουλου στον οικισμό Αμπελόκηπων στην Αιγείρα.

Επίσης στον Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο Γρηγόρι Αιγιαλείας «Ο ΆΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ» 36.500 ευρώ για υπηρεσίες – επενδύσεις και δράσεις με αντικείμενο την αναβάθμιση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς.

Για την ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων από το leader χρηματοδοτούνται η Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιάλειας με 35.400 ευρώ για τον θεσμό «Αιγιάλεια: Ες φυτείαν αμπέλων εστίν επιτήδεια» και 33.022,58 ευρώ για τον θεσμό «Οδοντωτός, το τρένο της τέχνης», καθώς και ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Γρηγόρι Αιγιάλειας «Ο Άγιος Γρηγόριος» με 33.000 ευρώ για πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Φεστιβάλ Σταφίδας 2019-2020


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr