background img
banner
banner

Νέος Μητροπολίτης ο Ιερώνυμος Κάρμας

Νέα εποχή στη Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ξημέρωσε σήμερα Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, με την πανηγυρική εκλογή στη θέση του Μητροπολίτη, του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου κ. Ιερώνυμου Κάρμα.

Ο 52χρονος ηγούμενος διαδέχεται τον επί 41 συναπτά έτη Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο και καλείται να βάλει τη δική του σφραγίδα στην πορεία της ιστορικής Μητρόπολης.

Ο κ. Ιερώνυμος Κάρμας εξελέγη τον περασμένο Μάρτιο Α’ Γραμματέας και πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου στο πρόσωπό του.

Υπηρετεί την Ιερά Σύνοδο επί 19 ολόκληρα χρόνια και ήταν το φαβορί από την αρχή, για την ηγεσία της τοπικής Μητρόπολης, μετά την αποχώρηση Αμβροσίου, στις 18 Αυγούστου με επιστολή παραίτησης.

Σαν ηγούμενος του Μεγάλου Σπηλαίου, κατάφερε και ανακαίνισε εκ βάθρων την Ιερά Μονή των Καλαβρύτων (Παναγία Μεγαλαιοσπηλαιώτισσα) αυξάνοντας έτσι και την επισκεψιμότητα των πιστών στο μοναστήρι.

Σήμερα λοιπόν στην πρωινή της συνεδρίαση η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, προχώρησε στην εκλογή νέων Μητροπολιτών μεταξύ των οποίων και η δική μας Μητρόπολη εκλέγοντας πριν από λίγο διάδοχο του κ. Αμβροσίου τον κ. Ιερώνυμο Κάρμα.

Ο Αρχιμ. Ιερώνυμος, εξελέγη από το Σώμα της Ιεραρχίας με 74 ψήφους.

Λίγα λόγια για τον νέο Μητροπολίτη:

Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος (κατά κόσμον Νικόλαος Κάρμας) του Δημητρίου και της Βασιλικής, γεννήθηκε στις 19 Μαΐου το 1966 στο Αίγιο.

Ο νέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων έχει σπουδάσει στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου, ενώ ομιλεί Αγγλικά και Σερβικά.

Έγινε μοναχός στις 12 Αυγούστου 1989 στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου.

Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 22 Ιουλίου 2002 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιος, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιγίου.

Στις 19 Φεβρουαρίου 2005 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Καλλιθέας Αιγίου.

Επίσης διετέλεσε:

Γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί των Ευρωπαϊκών Θεμάτων, από 2001 έως 2010.

Β΄ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας Ελλάδος, από 17-3-2016 έως 13-3-2019.

Α΄ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας Ελλάδος, από 13-3-2019 έως σήμερα.

Εθελοντής Παραγωγός στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος από Σεπτεμβρίου 2003 έως Οκτωβρίου 2007.

Τέλος διετέλεσε Καθηγούμενος της Ι.Μ. Μεγάλου Σπηλαίου από το 2003 έως σήμερα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ · ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr