background img
banner
banner

S.O.S. για το Νοσοκομείο Αιγίου

ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΜΠΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ – «ΒΛΕΠΕΙ» ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Η Ε.Ι.Ν.Α.

Και μόνο το πώς η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας χαρακτηρίζει την κατάσταση στην οποία εισέρχεται το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου, προκαλεί… τρόμο. Κάνει λόγο όχι μόνο για υποβάθμιση εξαιτίας της μη πλήρωσης κενών, λόγω συνταξιοδότησης, θέσεων ιατρών, αλλά και για προωθούμενη ιδιωτικοποίηση (!) του τοπικού νοσηλευτικού ιδρύματος μιλώντας για το χρονικό ενός… προαναγγελθέντος εγκλήματος που μοναδικούς «αποδέκτες» τους απλούς πολίτες της Αιγιάλειας…

Το έγγραφο… φωτιά της Ε.Ι.Ν.Α. αποστέλλεται στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, στην διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ανατ. Αχαΐας – Μονάδα Αιγίου τα μέλη Διοικητικού Συμβουλίου Γεν.Νοσ. Ανατ. Αχαΐας – Μονάδα Αιγίου. Τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Γεν.Νοσ. Αιγίου, το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου και τα το Δ.Σ και μέλη Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου.

Ζήτημα εφημέρευσης της Παθολογικής

Ουσιαστικά η Ένωση θίγει το μείζον θέμα που το protionline.gr είχε αναφέρει πριν δύο εβδομάδες (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), κρούοντας τον κώδωνα του κίνδυνου. Όπως τονίζει, ΄΄μετά την παραίτηση δύο ειδικευόμενων γιατρών της παθολογικής του ΓΝ Αιγίου προκύπτει μείζον ζήτημα εφημέρευσης της κλινικής. Ενώ είναι γνωστό από πολύ καιρό το αδιέξοδο με την υποστελεχωμένη παθολογική κλινική που εφημερεύει κάθε μέρα, καλύπτοντας υγειονομικά χιλιάδες κατοίκους της Ανατολικής Αχαΐας, δεν έγινε καμία προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος από την Διοίκηση του νοσοκομείου και την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, νυν (ΝΔ) και προηγούμενη (ΣΥΡΙΖΑ).Ερχόμαστε τώρα στο «και πέντε » να αναζητηθούν «λύσεις» φορτώνοντας το πρόβλημα στις πλάτες των γιατρών της κλινικής που καλούνται να κάνουν έως 9 εφημερίες οι ειδικευμένοι και έως 12 οι ειδικευόμενοι τον μήνα! Οι ειδικευμένοι παθολόγοι και οι ειδεικευόμενοι λειτουργούν πάνω από τα όρια ασφαλείας εδώ και μήνες, με τη συμβολή αγροτικών γιατρών από το ΚΥ Ακράτας και γενικών γιατρών από το KY Αιγίου και ΚΥ Ακράτας. Τη στιγμή που πάνω από ένα χρόνο σέρνονται οι κρίσεις και ο διορισμός των δύο μόνιμων γιατρών της παθολογικής΄΄.

Δεν λειτουργεί ο αξονικός – Η λύση που προσφέρει το «μπλοκάκι»

Αναφορά γίνεται και στον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου που εδώ και μήνες παραμένει εκτός λειτουργίας ελλείψει χειριστών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ταλαιπωρία των ασθενών και τις διακομιδές στα νοσοκομεία της Πάτρας. ΄΄Στο ακτινολογικό τμήμα υπάρχουν δύο μόνιμοι ιατροί, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται σε δύο μήνες και άλλοι δύο συνάδελφοι μετακινημένοι από άλλες δομές υγείας. Άρα σε δύο μήνες δεν θα υπάρχει ούτε υπέρηχος στο Αίγιο. Επίσης, η κρίση ενός μόνιμου γιατρού δεν έχει προχωρήσει για πάνω από ένα χρόνο. Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και στα άλλα τμήματα του ΓΝ Αιγίου που λειτουργούν κάτω από οριακές συνθήκες. Η λύση που προτείνεται από την Διοικήτρια του νοσοκομείου κα Μαμμή για πρώτη φορά στη περιοχή μας, μετά από την συνειδητή απαξίωση κυβερνήσεων και διοικήσεων των τελευταίων χρόνων, είναι η πρόσληψη γιατρών με «μπλοκάκι» ως ¨λύση ανάγκης¨.΄΄, αναφέρει η Ε.Ι.Ν.Α., προσθέτοντας: ΄΄Πρακτική που όπου εφαρμόστηκε δημιούργησε πολύ περισσότερα προβλήματα, από αυτά που θεωρητικά θα έλυνε, ανοίγοντας την κερκόπορτα της ιδιωτικοποίησης με τους χειρότερους ελαστικούς όρους εργασίας για τους γιατρούς. Με βέβαιη την επιστημονική υποβάθμιση του νοσοκομείου και δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών περίθαλψης και νοσηλείας για τους ασθενείς. Μάλιστα η κα Μαμμή διεμήνυσε σε μέλη του Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Α και της τριμελούς επιτροπής Αιγίου σε σχετική σύσκεψη στις 15/10 ότι θα το προχωρήσει με κάθε κόστος «και ας με σταματήσετε με κατάληψη». Επίσπευσε μάλιστα τη διαδικασία ζητώντας από τον Ι.Σ.Αιγίου παθολόγους που πιθανά να ενδιαφέρονται’’…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr