background img
banner
banner

Έφτασε η εικόνα της Παναγίας Σουμελά στην Πάτρα

Με βάγια στο δρόμο και με τη δέουσα εκκλησιαστική επισημότητα και μεγαλοπρέπεια η Αποστολική Μητρόπολη των Πατρών και οι αρχές της πόλης υποδέχθηκαν χθες το απόγευμα έξω από το νέο ιερό ναό του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέου, την εικόνα Παναγία Σουμελά που αποτελεί ένα σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού. Κατά την υποδοχή της εικόνας που ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος χαρακτήρισε ιερό Παλλάδιο της χριστιανοσύνης, υπήρξαν και μέλη Ποντιακών σωματείων ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές όπως από τον Φάρο Ποντίων Πατρών και τον εκπολιτιστικό σύλλογο Ποντίων Απιδεώνα ενώ την εικόνα, το Θείο αυτό θησαύρισμα που θα παραμείνει στην Αχαική πρωτεύουσα έως και το πρωί της προσεχούς Κυριακής 24/11/2019, συνοδεύει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου Παναγία Σουμελά Γιώργος Τανιμανίδης.

Κατά την υποδοχή ήσαν εκτός του Μητροπολίτη Πατρών κι άλλοι αρχιερείς όπως ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και πολλοί ιερείς.

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη και ήδη αρκετοί πιστοί έχουν συγκεντρωθεί στο ναό για να προσκυνήσουν την χάρη της Παναγίας Σουμελά και να λάβουν ευλογία και στήριξη.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ακολούθησε Θεία Δοξολογία όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βεροία.

Η έλευση της εικόνας της Παναγίας Σουμελά από το όρος Βέρμιο της Βορείου Ελλάδος στην Πάτρα και την Αχαΐα έγινε στο πλαίσιο των φετινών Πρωτοκλητείων που είναι αφιερωμένα στα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr