background img
banner
banner

Ανάστατοι οι αγρότες με τις αυξήσεις των δημοτικών τελών

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟ… ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΑ

Κλοιό που σφίγγει γύρω τους από κυβέρνηση και δήμο βλέπουν οι αγρότες της Αιγιάλειας – μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας». Η προχθεσινή γενική συνέλευση του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο, ήρθε να καταδείξει τις αρνητικές προοπτικές που διαμορφώνονται από τις συνεχείς αυξήσεις που λειτουργούν ως… θηλιά στον λαιμό των αγροτών με τα μειωμένα αγροτικά εισοδήματα και τα τόσα προβλήματα…

Στην συνέλευση εκτιμήθηκε η γενικότερη κατάσταση με την κυβερνητική πολιτική, με τους αγρότες να εκφράζουν την βεβαιότητα πως στόχος είναι η συγκέντρωση του κλήρου στα χέρια των ολίγων, τονίζοντας πως ο μικρομεσαίος αγρότης δέχεται οργανωμένη επίθεση. Τόνισαν πως αναγκάζονται να πουλούν φθηνότερα την παραγωγή τους, ενώ το κόστος είναι πολύ υψηλό, με αποτέλεσμα το εισόδημά τους συνεχώς να μειώνεται. Εκτίμησαν ότι η αναθεώρηση της ΚΑΠ θα είναι σε χειρότερη κατεύθυνση, με μείωση των κονδυλίων και των ενισχύσεων, προβάλλοντας το ζήτημα της σύνδεσης της επιδότησης με την παραγωγή.

Όπως μετέφερε στο protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Μποδιώτης, ΄΄οι συνάδελφοι εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους και για τις αυξήσεις των δημοτικών τελών, καθώς εξαιτίας της κατάστασης μας είναι αδύνατον να αντεπεξέλθουμε. Αντιδρούμε στο να σηκώσουν οι δημότες στις πλάτες τους το βάρος της οικονομικής αιμορραγίας του δήμου, διότι είναι οι μόνο που δεν ευθύνονται. Το 20% επιβλήθηκε με πρόσχημα την μεταφορά των απορριμμάτων. Η πολιτεία οφείλει όμως να εγκρίνει χρηματοδότηση διότι ο δήμος βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη. Δεν μπορούμε να φορτωθούμε εμείς το οικονομικό έλλειμμα του δήμου. Τα εισοδήματά μας έχουν πέσει στο ναδήρ΄΄.

Παράλληλα, έκανε γνωστή την αντίθεση των μελών του Συλλόγου με την ανάθεση της αρμοδιότητας της άρδευσης στην ΔΕΥΑΑ, προμηνύοντας υπέρογκους λογαριασμούς. ΄΄Είμαστε υπέρ του έργου του Σελινούντα και της κατασκευής έργων υποδομής για την ορθή αξιοποίηση όλων των υδάτινων πόρων για την άρδευση. Με σκοπό όμως να υπάρχει φθηνό νερό για τον αγρότη ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να βελτιώσουμε την αγροτική παραγωγή. Όχι το κόστος αυτής να γίνεται απαγορευτικό και να μην μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τη γη μας. Ζούμε σε μία περιοχή με πολλά ανεκμετάλλευτα νερά. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε το νερό… χρυσάφι΄΄, σχολίασε ακόμη ο κ. Μποδιώτης.

Και πάλι αύριο στο «σκαμνί»

Την γενική συνέλευση δεν θα μπορούσαν να μην απασχολήσουν και τα «αγροτοδικεία» που συνεχίζονται βάζοντας αντιμέτωπους με την δικαιοσύνη αγρότες της περιοχής, επειδή συμμετέχοντας σε κινητοποιήσεις, είχαν λάβει μέρος σε αποκλεισμούς δρόμων. Την Πέμπτη δικάζονται στα Δικαστήρια Αιγίου, μέλη του Αγροτικού Συλλόγου που είχαν λάβει μέρος στα μπλόκα του 2016. Πρόκειται για το αναβληθέν περσινό δικαστήριο που έχει οριστεί για την 7η Νοέμβρη.

Οι αγρότες εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την αντιμετώπιση που τυγχάνουν από την Πολιτεία, καθώς ενώ βγαίνουν στο δρόμο και ζητούν τα αυτονόητα, δικάζονται σαν να έχουν πράξει ποινικό αδίκημα.

Για την Πέμπτη μάλιστα, στις 9.00π.μ. στα δικαστήρια Αιγίου έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση προκειμένου να ζητήσουν να σταματήσει άμεσα το… αίσχος των αγροτοδικείων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. ΄΄Καλούμε τους συναδέλφους για συμπαράσταση. Καλούμε τα σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς της Αιγιάλειας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους΄΄, τόνισε ο κ. Μποδιώτης.

Από εκεί και πέρα, ο Αγροτικός Σύλλογος θα επιδιώξει συνάντηση με τους Συλλόγους του νομού ενώ θα βρίσκεται και σε ευθυγράμμιση με το πανελλήνιο συντονιστικό των μπλόκων, μη αποκλείοντας χειμώνα δυναμικών κινητοποιήσεων…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr