background img
banner
banner

Αξιολόγηση της διαχρονικής πορείας της πρόληψης

Η ΚΙΝΗΣΗ «ΠΡΟΤΑΣΗ» ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΧΑΪΑΣ «ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ» ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ 12ΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 12η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης «Πρόληψη: Επιστήμη και Τέχνη της Ζωής», με τη συμμετοχή 204 συνέδρων από 60 Φορείς Πρόληψης της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η 12η Πανελλήνια Συνάντηση πραγματοποιήθηκε 6-9 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης και την ευθύνη διοργάνωσης είχε το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης σε συνεργασία με το ΚΕΣΑΝ- Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ηρακλείου.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης αποτελεί μία συλλογική κατάκτηση ανθρώπων και φορέων που πίστεψαν σε μία συνεργατική υπόθεση της πρόληψης στη χώρα μας. Ένα πλαίσιο σύνδεσης που προσφέρει την αίσθηση του ανήκειν, με συνέχεια, σταθερότητα και διάρκεια εδώ και 26 χρόνια.

Ένα μεταπλαίσιο στο οποίο με αίσθημα ασφάλειας, αλληλεγγύης και συνευθύνης οι άνθρωποι (επαγγελματίες και εθελοντές) που εργάζονται στην πρόληψη μπορούν να συνομιλούν για τη δουλειά τους, να δημιουργούν συνθήκες ανανέωσης, έμπνευσης, νέων οραμάτων αλλά και παραγωγής επιστημονικού λόγου και γνώσης.

Η Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ και το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας «Καλλίπολις» έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία και την εξέλιξη του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης. Το Δίκτυο γεννήθηκε στην Πάτρα το 1993, με πρωτοβουλία της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ και τα τελευταία 6 χρόνια συντονίζεται από την επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας.

Ανταλλαγή καλών πρακτικών και απόψεων

Η διοργάνωση των Πανελληνίων Συναντήσεων κάθε δύο χρόνια αποτελούν τον σημαντικότερο τομέα κοινού έργου των μελών του Δικτύου.
Σκοπός της 12ης Πανελλήνιας Συνάντησης ήταν να αποτυπωθεί και να αξιολογηθεί η διαχρονική πορεία της πρόληψης, να αναδειχθεί η Πρόληψη ως ένα διακριτό Επιστημονικό πεδίο αλλά και ως Τέχνη, που υπηρετεί τον Άνθρωπο και προάγει το ευ ζην.

Επίσης, είχε ως στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών, απόψεων, προβληματισμών και εξελίξεων από το πεδίο της πρόληψης των εξαρτήσεων, με στόχο τη συνδιαμόρφωση του επόμενου εξελικτικού της επιπέδου, μέσα από διαδικασίες ανανέωσης, έμπνευσης, νέων οραμάτων, αλλά και παραγωγής επιστημονικού λόγου και γνώσης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr