background img
banner
banner

Απορρίφθηκε το αίτημα του δήμου για χρηματοδότηση για τα απορρίμματα…

ΤΟ ΥΠ.ΕΣ. ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΩΣΤΟΣΟ 19,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑ!

Με… ανάμεικτα συναισθήματα έφυγε από το υπουργείο Εσωτερικών όπου βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, λαμβάνοντας, κατά την συνάντησή του με τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, ένα θετικό και ένα αρνητικό νέο. Το θετικό είναι ότι

Συγκεκριμένα, ο υπουργός εξήγγειλε χρηματοδοτήσεις ύψους 30.500.000€ για έργα πνοής και ανάπτυξης σε τέσσερις δήμους της Περιφέρειας μεταξύ των οποίων και ο δήμος Αιγιαλείας. στην συνάντηση έλαβαν μέρος οι δήμαρχοι Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης, Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος και Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης. Στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Αιγιαλείας, ο κ. Θεοδωρικάκος συζήτησε το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου. Όπως μετέφερε στo protionline.gr ο κ. Καλογερόπουλος, ΄΄δυστυχώς, ο υπουργός μας ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να εγκρίνει την χρηματοδότηση των 2,5 εκατ. ευρώ που έχουμε αιτηθεί για την μεταφορά των απορριμμάτων΄΄.

Βεβαίως ο δήμαρχος είχε πάρει τα μέτρα του με την αύξηση δημοτικών τελών που αποδείχθηκε αναγκαία εφόσον ο υπουργός  δεν ενέκρινε το αίτημα της χρηματοδότησης για να καλυφθεί το κόστος μεταφοράς και εναπόθεσης των απορριμμάτων στην Κοζάνη.

Το μεγαλύτερο εγκεκριμένο ποσό επί υπουργίας Θεοδωρικάκου!

Ωστόσο, ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε τον κ. Καλογερόπουλο για την ένταξη του Δήμου Αιγιαλείας στο πρόγραμμα «Κατασκευή εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού και κεντρικών αγωγών μεταφοράς νερού Δήμου Αιγιαλείας» και την χρηματοδότησή του με το ποσό των 19.547.295,00€, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο εγκεκριμένο ποσό επί υπουργίας του κ. Τάκη Θεοδωρικάκου.

Το έργο χαρακτηρίστηκε από τον δήμαρχο αλλά και από τον υπουργό ζωτικής σημασίας για τον δήμο. Πρόκειται για το διυλιστήριο του Σελινούντα τις μελέτες του οποίου έχει προωθήσει η ΔΕΥΑΑ και είναι έργο πνοής που όχι μόνο θα λύσει το πρόβλημα της υδροδότησης της πόλης του Αιγίου αλλά και των οικισμών ανατολικά και δυτικά της Αιγιάλειας, αλλά θα αποφέρει παράλληλα και ένα σημαντικό οικονομικό όφελος για τη ΔΕΥΑΑ από τη μέχρι σήμερα δαπάνη των γεωτρήσεων που ουσιαστικά θα επιφέρει και τη σταδιακή μείωση του τιμολογίου νερού σε όλους τους κατοίκους.

Από την υλοποίηση και λειτουργία του συνολικού έργου που χαρακτηρίζεται εμβληματικό έργο ύδρευσης, θα εξασφαλιστεί όχι μόνο  η επαρκής ποσότητα αλλά και ποιότητα νερού για τον καταναλωτή αλλά και  επιπλέον θα επιλυθεί κατά ορθολογικό τρόπο η διαχείριση και η προστασία του υδατικού δυναμικού της ευρύτερης περιοχής ,με την καλύτερη εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων του Σελινούντα. Έτσι επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα με σύγχρονους περιβαλλοντικούς όρους και όρους ευαισθησίας απέναντι στο περιβάλλον όχι μόνο για τις σημερινές αλλά και για  τις επόμενες γενιές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το έργο που θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Φιλόδημος 2 η ΔΕΥΑ είχε καταθέσει μελέτη για 20,5 εκ. ευρώ αλλά οι  διοικούντες είχαν ενημερωθεί ότι μέχρι 20 εκ. ευρώ ήταν διαθέσιμα.

Η μελέτη αφορά 30.000 υδρόμετρα του δήμου Αιγιάλειας.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr