background img
banner
banner

«Βουλιάζει» από τα πρόστιμα ο δήμος Αιγιαλείας…

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Δεν φτάνει η ζοφερή πραγματικότητα στην οποία βρίσκεται ο δήμος Αιγιαλείας εξαιτίας κυρίως της μεταφοράς των απορριμμάτων που προκαλεί… αφαίμαξη στο ταμείο, έρχονται και τα πρόστιμα να δυσχεράνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Την προηγούμενη εβδομάδα κατακυρώθηκαν τα πρόστιμα που είχαν βεβαιωθεί το καλοκαίρι από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αιγίου, εξαιτίας της έλλειψης ναυαγοσωστών στις παραλίες.
Ως γνωστόν, στις χαρακτηρισμένες πολυσύχναστες παραλίες, είναι υποχρεωτική η παρουσία ναυαγοσώστη για την ασφάλεια των λουομένων.

Από φέτος, ο αριθμός της μέσης ημερήσιας προσέλευσης λουομένων σε μήκος ακτογραμμής ενός χιλιομέτρου προκειμένου μια παραλία να χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστη, είναι 250 από 500 που ήταν μέχρι πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι στις έντεκα παραλίες της Αιγιάλειας που χαρακτηρίστηκαν και φέτος ως πολυσύχναστες, θα έπρεπε να γίνουν οι απαιτούμενες από τον νόμο παρεμβάσεις και βέβαια να τοποθετηθούν δώδεκα ναυαγοσώστες από τον δήμο.

Οι ακτές είναι: Σελιανιτίκων, Λόγγου, Άκολης, Αλυκής, Διγελιωτίκων, Νικολεϊκων, Ελαιώνος, Εγκάλης, Πούντας, Ακράτας 1, Ακράτας 2 και Τέμενης/παραθεριστικές εγκαταστάσεις ΟΠΑΚΕ-ΟΤΕ τις οποίες κατέχει εντός των ορίων του ο Δήμος Αιγιαλείας, έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες λουτρικές εγκαταστάσεις σύμφωνα με το πρακτικό της Επιτροπής του άρθρου 1 § 1γ του Π.Δ. 31/2018 (ΦΕΚ 61/Α/4-4-2018) και τον υπ’ αριθ. φάκελο 2131.17/ 1797/ 2019/23-3-2019 του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής του Κ.Λ Πάτρας και Γ Λ/Τ Αιγίου και επομένως επιβάλλεται η επιτήρηση τους από ναυαγοσώστες.

Μηδενικό ενδιαφέρον λόγω μικρού κονδυλίου από τον δήμο

Η προκήρυξη του δήμου την άνοιξη για την πρόσληψη ναυαγοσωστών δεν βρήκε ανταπόκριση, δεδομένου ότι τα χρήματα που διατίθεντο ήταν σχετικά λίγα, δεδομένου ότι ο εξοπλισμός αλλά και η μισθοδοσία των ναυαγοσωστών απαιτούν ένα γενναίο κονδύλι. Έτσι, για πρώτη φορά μετά τον χαρακτηρισμό των πολυσύχναστων, όλες οι παραλίες της Αιγιάλειας έμειναν χωρίς ναυαγοσωστική κάλυψη. Να σημειωθεί ότι και το καλοκαίρι του 2018 υπήρξε δυσκολία με αποτέλεσμα ναυαγοσώστη να έχουν οι δύο παραλίες του Αιγίου και οι Πούντα, Εγκάλη, Ελαιώνας και Νικολέικα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμων που ο δήμος εκλήθη να καταβάλει.

Στα 145.700 ευρώ το πρόστιμο για φέτος…

Βάσει του νόμου, η λιμενική αρχή είναι αρμόδια για την διενέργεια των ελέγχων, κάτι που έγινε και φέτος καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αιγίου και συγκεκριμένα από την ημερομηνία που στα καταστήματα άρχισαν να ισχύουν οι άδειες για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων και αιγιαλού.
Έτσι, από την 1η Ιουνίου ως την 31η Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνταν έλεγχοι κάθε δεύτερη εβδομάδα.

Το δε πρόστιμο που επιβλήθηκε είναι ύψους 145.700 ευρώ και είναι λίγο υψηλότερο από πέρυσι, δεδομένου ότι πέρυσι υπήρχαν και πέντε παραλίες με ναυαγοσώστες έναντι του φετινού καλοκαιριού που έμειναν όλες ακάλυπτες!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr