background img
banner
banner

Δήμαρχος… καλεί βουλευτές

ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ – ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ

Δεν εγκαταλείπει το αίτημα για χρηματοδότηση για την μεταφορά των απορριμμάτων ο δήμος Αιγιαλείας, επικαλούμενος την έκτακτη ανάγκη στην οποία βρίσκεται. Μάλιστα, ο δήμαρχος προτίθεται να συγκαλέσει σύσκεψη με τους βουλευτές εκφράζοντάς τους την ανάγκη επιχορήγησης του δήμου γι’ αυτό το σκοπό, δεδομένου ότι ο δήμος βρίσκεται σε κατάσταση χρεοκοπίας…
Το ζήτημα αυτό συζητήθηκε και με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριο Φαρμάκη ο οποίος είχε συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο στο γραφείο του δεύτερου στο Δημαρχείο Αιγιαλείας, προχθές Τρίτη.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ παραγωγικό κλίμα παρόντων και συνεργατών των κυρίων Φαρμάκη και Καλογερόπουλου, έγινε κατ’ αρχάς συζήτηση για την αναζήτηση και αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων τόσο για τη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων όσο και εν γένει έργων σε ετοιμότητα για ένταξη σε χρηματοδότηση, όπως επίσης και για την πορεία έργων που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε ό,τι αφορά το κόστος της μεταφοράς των απορριμμάτων στην Κοζάνη ήταν επίσης ένα από τα σημαντικότερα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος, όπου αναφέρθηκε τόσο η μεταφορά τους από τον Μάρτιο έως σήμερα όσο και η ταυτόχρονη απομάκρυνση καθημερινά, με αξιοσημείωτη ταχύτητα, μεγάλου όγκου απορριμμάτων από τον Σταθμό Μεταφόρτωσης.

Ο κ. Καλογερόπουλος ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για το ζήτημα της χρηματοδότησης της μεταφοράς που “σκόνταψε” στο Υπουργείο Εσωτερικών κάτι που του έγινε γνωστό την περασμένη Παρασκευή από τον ίδιο τον υπουργό και παράλληλα εξέφρασε την πρόθεσή του να συγκαλέσει τις επόμενες μέρες σύσκεψη με τη συμμετοχή των Αχαιών βουλευτών, ώστε με τη συμβολή τους να διεκδικηθεί χρηματοδότηση τόσο για να καλυφθεί το κόστος της μεταφοράς των απορριμμάτων της Αιγιάλειας στην Κοζάνη, όσο και τμήματος του κόστους της εναπόθεσης.

Ανησυχία για την έλλειψη αντιπλημμυρικών παράλληλα με τα συγκοινωνιακά έργα

Στην ίδια συνάντηση, έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα της ασφάλειας της ζωής και της προστασίας των περιουσιών των πολιτών, αναφορικά με τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων που ελλοχεύει λόγω της κατασκευής των μεγάλων συγκοινωνιακών έργων στην περιοχή (σιδηροδρομική γραμμή και αυτοκινητόδρομος). Εκ μέρους του κ. Καλογερόπουλου εκφράστηκε μάλιστα η έντονη ανησυχία του, μιας και δεν έχουν κατασκευαστεί ακόμα έργα υποδοχής ομβρίων υδάτων, με τον χειμώνα να βρίσκεται προ των πυλών…


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr