background img
banner
banner

Εκδρομή σε Άργος και Ναύπλιο από τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου

Αναχωρούν την Κυριακή 17 Νοεμβρίου πενήντα περίπου άτομα του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, στις 08.30 από την τρίγωνη πλατεία για το Άργος, που είναι η αρχαιότερη πόλη όχι μόνον της Ελλάδος αλλά και όλης της Ευρώπης.

Θα επισκεφθούν στο Άργος το Αρχαίο θέατρο που στην αρχική του μορφή χωρούσε 20.000 άτομα, χρησίμευε ως εκκλησία του Δήμου και είναι από τα πιο μεγάλα αρχαία θέατρα της χώρας μας. Οικοδομήθηκε κατά την ελληνιστική εποχή, στις αρχές του 3ου αιώνα π.χ. και αντικατέστησε παλαιότερο θέατρο της πόλης που βρισκόταν 100 μ. νοτιότερα. Το τεράστιο κοίλο του θεάτρου στο μεγαλύτερο μέρος του είναι λαξευμένο στον βράχο. Στις 15 Ιουλίου του 1829, πραγματοποιήθηκε σε αυτό η 4η Εθνοσυνέλευση του νέου Ελληνικού κράτους που οργάνωσε ο Ι. Καποδίστριας.

Στις 12 περίπου θα περάσουν από το Ναύπλιο και θα κατευθυνθούν στο φρούριο του Ναυπλίου, στο γνωστό Παλαμήδι. Από εκεί θα θαυμάσουν την θέα προς το Μπούρτζι, θα επισκεφθούν την φυλακή του Κολοκοτρώνη, θα ξεναγηθούν σε όλες τις οκτώ προμαχώνες και όσοι θέλουν θα κατέβουν με τα πόδια τα 1000 σκαλιά, που οδηγούν στο κέντρο του Ναυπλίου. Θα επισκεφθούν τον Αγ. Σπυρίδωνα όπου δολοφονήθηκε ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος, ο Ι. Καποδίστριας.

Στην πλατεία θα δουν την πρώτη Ελληνική Βουλή. Θα μείνουν μετά ελεύθεροι σε ομάδες για φαγητό. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην πόλη, ενώ μερικού του Δ.Σ. θα επισκεφθούν (εάν είναι ανοικτό ) το Πελοποννησιακό Λαογραφικό ίδρυμα.

Η επιστροφή στο Αίγιο υπολογίζεται περίπου στις 20.00.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr