background img
banner
banner

«Επιφανείς Αιγιαλείς στην αχλύ της ιστορίας»

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ

Η Ιάνθη αμκε και η ΔΗ.ΚΕΠ.Α. συνδιοργανώνουν με τη συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, εκδήλωση αφιερωμένη στην προσωπικότητα και το έργο των ιατρών Παναγιώτη Παμπούκη και Γιώργου Ιωαννίδη και του πιανίστα και συνθέτη Λώρη Μαργαρίτη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης».

Ο Παναγιώτης Παμπούκης ήταν από την Ακράτα και υπήρξε βοηθός του Λουί Παστέρ και πρώτος που έφερε το εμβόλιο της λύσσας στην Ελλάδα ιδρύοντας το Λυσσιατρείο στα Πατήσια.
Ο Γεώργιος Ιωάννιδης γεννήθηκε στο Αίγιο και υπήρξε ο άνθρωπος που οργάνωσε το μικροβιολογικό τμήμα του ΕΕΣ και του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ ένα από τα πρώτα εργαστήρια του Ινστιτούτου που κυριολεκτικά έστησε, οργάνωσε και υπηρέτησε ως Διευθυντής.

Ο πιανίστας και συνθέτης Λώρης Μαργαρίτης ο «Μότσαρτ της Ελλάδος» γεννήθηκε στο Αίγιο και στην πρώτη του συναυλία σε ηλικία 7 ετών στη Βαυαρική Βασιλική Αυλή στο Μόναχο, ενέπνευσε τον νομπελίστα Τόμας Μαν (Νόμπελ Λογοτεχνίας 1929) να γράψει το διήγημα Das Wunderkind (Το παιδί θαύμα) όπου μιλάει για τον μικρό Λώρη.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ και εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 ετών λειτουργίας του.

Για τη ζωή και έργο τους θα μιλήσουν: Δρ. Σίσσυ Κολυβά, βιολόγος, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ «Η ιστορία της λύσσας στην Ελλάδα. Η συμβολή του Παναγιώτη Παμπούκη». Δρ. Χριστίνα Β. Οικονομοπούλου, Προϊσταμένη Τμήματος Διοίκησης του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ «Γεώργιος Ιωαννίδης : Ο βίος βραχύς, η Τέχνη μακρά, το ήθος στιβαρόν, το πνεύμα οξύ». Δρ. Αποστόλης Παλιός. Σολίστ πιάνου, μουσικολόγος «Λώρης Μαργαρίτης: Ένας σπουδαίος Αιγιώτης διεθνούς εμβέλειας». Έργα για πιάνο του Λώρη Μαργαρίτη θα ερμηνεύσει ο Αποστόλης Παληός.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν: Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτριος Καλογερόπουλος, η Πρόεδρος ΔΗΚΕΠΑ, Μαρία Τσουκαλά, ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγιαλείας. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Φάνης Ζουρόπουλος. Επιμέλεια διοργάνωσης : Χριστίνα Φίλιππα –Ιάνθη αμκε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr