background img
banner
banner

Εποικοδομητική συζήτηση… βάση για συνεργασία

ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΛΑΜΠΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΣΩΣ ΨΥΧΡΑΜΗ

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με την αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βασιλική Ψυχράμη και τον επικεφαλής της ‘’Εμπορικής Ενότητας’’ πρώην πρόεδρο και εκ νέου υποψήφιο για τον Εμπορικό, Εισαγωγικό και Eπιχειρηματικό Σύλλογο Αιγιαλείας, Λάμπη Παπαδόπουλο.

Ο κ. Παπαδοπουλος έθεσε πάγια αιτήματα των εμπόρων που όχι μόνο προβληματίζουν αλλά και αποτελούν βραχνά, εμποδίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, κάνοντάς την υποτονική έως μη λειτουργική, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ελεγχόμενη λαϊκή

Τόνισε επίσης πως άμεσος στόχος τόσο της δημοτικής αρχής όσο και της επερχόμενης διοίκησης του Εμπορικού, πρέπει να γίνει η περιφραγμένη, κλειστή και ελεγχόμενη λαϊκή αγορά με χημικές τουαλέτες και νερό. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τόσο η στήριξη του δήμου με φύλακες, που όχι μόνο θα εμποδίσει παραβατικά στοιχεία αλλά και το μείζον θέμα του παραεμπορίου μέχρι να μεταστεγαστεί σε νέα στεγασμένη λαϊκή αγορά, που είναι και το πάγιο αίτημα πολλών ετών!

Η ανάπλαση

΄΄Δεύτερο θέμα που έθεσα είναι η ανάπλαση, το ακριβές χρονοδιάγραμμα και οι ρήτρες, που θα απαιτούν την παράδοσή του έργου μέσα στα προβλεπόμενα πλαίσια, καθώς η αγορά, δεν αντέχει καθυστερήσεις. Όπως λένε οι Έμποροι, όσο μεγαλεπήβολο και να είναι το έργο της ανάπλασης, τα μαγαζιά δε ξέρουν πόσο μπορούν να αντέξουν με την υπάρχουσα κρίση μέσα σε συνθήκες εργοταξίου, πολύ δε περισσότερο αν υπάρξουν και καθυστερήσεις΄΄, αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος.

Στέγαση δρόμων!

Ακόμη, τρίτο αίτημα που το έχει εκφράζει και στο παρελθόν ως πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και μετά από αποφάσεις Γ.Σ. ,είναι να γίνουν στεγασμένοι δρόμοι, η Ερμού και η Ανδρέου Λόντου, κάποτε κεντρικά σημεία, σήμερα αφημένα στην τύχη τους, με λίγους εναπομείναντες ηρωικούς καταστηματάρχες και πολλά κλειστά μαγαζιά! ΄΄Μια τέτοια παρέμβαση θα προσέλκυε το ενδιαφέρον! Έφερα μάλιστα ως παράδειγμα γειτονικές πόλεις και τεχνικές δοκιμασμένες που θα φέρουν ζωή και ανάκαμψη!΄΄, σημειώνει.

Οδικό δίκτυο και κατολισθήσεις

Ένα τέταρτο θέμα που έθεσε, είναι το πεπαλαιωμένο οδικό δίκτυο τόσο μέσα στον αστικό ιστό όσο και τον αγροτικό! ΄΄Αναφέρθηκα μάλιστα στις κατολισθήσεις και στις βροχοπτώσεις που κάνουν τους δρόμους απροσπέλαστους το χειμώνα για τους αγρότες μας, οι οποίοι καλούνται να πάνε στα κτήματά τους όχι μόνο καταστρέφοντας τις περιουσίες τους αλλά και με κίνδυνο την ζωής τους, πολλές φορές!΄΄, σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος για να καταλήξει ως εξής: ΄΄Η όλη συζήτηση ήταν παραγωγική, με κοινή δέσμευση να υπάρξει και συνέχεια της σημερινής συνάντησης! Μάλιστα εγώ προσωπικά σαν νέα Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας δεσμεύτηκα πως, θα ενοχλούμε και θα διεκδικούμε λύσεις, έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τα προβλήματα των συναδέλφων μας εμπόρων αλλά και όλων των συνδημοτών μας!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr