background img
banner
banner

Εστία μόλυνσης η παλιά σιδηροδρομική γραμμή

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Τ.Κ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΓΕΛΙΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΑΙΑ ΟΣΕ

Τι κι αν το τρένο σταμάτησε τα δρομολόγιά του εδώ και δέκα χρόνια στην περιοχή, τι κι αν η σιδηροδρομική γραμμή τέθηκε εν αχρηστία και δημιουργήθηκε νέα (που ακόμη δεν έχει λειτουργήσει), μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει το παραμικρό ούτε να καθαριστεί η παλιά γραμμή, ούτε να αξιοποιηθεί με κάποιο τρόπο αλλά ούτε και να ξηλωθεί… Το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα να την έχουν… ζώσει κυριολεκτικά, χόρτα, κλαδιά, καλάμια αλλά και… σκουπίδια που επιλέγουν να εναποθέσουν εκεί ασυνείδητοι…

Η Τοπική Κοινότητα Διγελιωτίκων, την οποία διέρχεται η σιδηροδρομική γραμμή και μάλιστα σε σημείο που θα μπορούσε να αναπτυχθεί παράλληλα του παραλιακού δρόμου, φροντίζει να καθαρίζει παραπλεύρως της γραμμής κάτι που προσπαθούσαν και οι άλλες κοινότητες, πλην όμως τα χρήματα της παγίας προκαταβολής είναι τόσο λίγα που δεν επαρκούν για να καλυφθεί και αυτή η ανάγκη. Δικαίως λοιπόν, χθες Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος Ηλίας Δημητρίου εκ μέρους του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Διγελιωτίκων απέστειλε έγγραφο στην ΓΑΙΑ ΟΣΕ, ζητώντας άμεσο καθαρισμό της γραμμής, επισημαίνοντας ότι στην διερχόμενη των γραμμών οδό, παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων καθώς αυτή συνδέει τρεις παραλιακές κοινότητες με την έδρα του δήμου Αιγιαλείας.

Ιδιαίτερα δε, επισημαίνει, κατά τον επερχόμενο χειμώνα με την κακοκαιρία παρεμποδίζεται σε πολλά σημεία η ορατότητα στην συμβολή με τις κάθετες οδούς καθώς τα βάτα οι καλαμιές και τα χόρτα έχουν μεγαλώσει επικίνδυνα.

Να κάνει ενέργειες και ο δήμος…

Ο πρόεδρος καλεί δε τους υπευθύνους της ΓΑΙΑ ΟΣΕ να επικοινωνήσουν μαζί του ή με τον αντιπρόεδρο της κοινότητας Θεοφάνη Καφούσια, ώστε να τους ενημερώσουν για το τι μέλλει γενέσθαι. Να σημειωθεί ότι το έγγραφο κοινοποιήθηκε και προς τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Αιγιαλείας Νίκο Καραΐσκο ζητώντας του να ασκήσει πιέσεις ώστε να διευθετηθεί το θέμα από την ΓΑΙΑ ΟΣΕ.

Όπως ανέφερε στo protionline.gr ο κ. Δημητρίου, ερωτηθείς σχετικά, ΄΄μας ενημέρωσαν ότι η γραμμή δεν έχει καταργηθεί επίσημα, απλώς έχει ανασταλεί η λειτουργία της. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει παραχωρηθεί στον δήμο και υπεύθυνη για τον καθαρισμό της είναι η ΓΑΙΑ ΟΣΕ, η οποία όμως δεν επιλαμβάνεται. Το σημείο είναι άκρως επικίνδυνο καθώς περιορίζει την ορατότητα σε πολλά σημεία. Χόρτα, καλάμια και βάτα υπάρχουν παντού. Και σαν να μην έφτανε η βλάστηση, δυστυχώς υπάρχει και ρίψη απορριμμάτων με αποτέλεσμα να δημιουργείται εστία μόλυνσης. Επίσης, κάποιοι ασυνείδητοι σφάζουν ζώα και πετούν εκεί τμήματα αυτών, με την δυσοσμία να είναι αφόρητη και τον κίνδυνο μολύνσεων να ελλοχεύει. Αυτός είναι και ο λόγος που η ΓΑΙΑ ΟΣΕ πρέπει να επιληφθεί του θέματος άμεσα, διότι το χωριό μας δεν μπορεί να παραμείνει άλλο σε αυτή την κατάσταση΄΄.

Ενημέρωση και προς τους άλλους ενδιαφερόμενους

Επιπλέον, ο πρόεδρος των Διγελιωτίκων σημείωσε ότι ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι κοινότητες Τέμενης και Βαλιμιτίκων (η γραμμή φτάνει μέχρι τον Σελινούντα) αλλά και στην δυτική πλευρά προς το Αίγιο που δεν έχει ξηλωθεί. ΄΄Έχουμε ενημερώσει για τις ενέργειές μας, εάν επιθυμούν να συμπορευτούν μαζί μας σε αυτό το αίτημα, τους προέδρους Τέμενης και Βαλιμιτίκων αλλά και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου. Πρέπει να υπάρξει μέριμνα καθώς η κατάσταση αυτή υποβαθμίζει όλη την περιοχή΄΄, κατέληξε ο κ. Δημητρίου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr