background img
banner
banner

Ετοιμάζεται πυρετωδώς το… ταξίδι στη χώρα που τίποτα δεν πάει χαμένο

ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Πιο λαμπερό, πιο φαντασμαγορικό, πιο «ζεστό» και με τις περισσότερες εκδηλώσεις από κάθε άλλη χρονιά… έρχεται το Πάρκο των Χριστουγέννων, που ανοίγει τις πύλες του την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, υποσχόμενο να μας ταξιδέψει στον κόσμο των παραμυθιών, εκεί όπου όλα είναι χρήσιμα και δυνατά να συμβούν, στη… χώρα που τίποτα δεν πάει χαμένο.

Αυτό ακριβώς είναι και το θέμα του φετινού ονειρεμένου πάρκου που στήνεται σιγά – σιγά στην «καρδιά» του Αιγίου και θα είναι έτοιμο σε λίγες μέρες να μας διασκεδάσει αλλά και να μας διδάξει. Κυρίως όμως να μας γεμίσει ελπίδα ότι από αυτές τις γιορτές κάτι θα αλλάξει σε αυτή την πόλη!

Το Πάρκο των Χριστουγέννων θα έχει φέτος ως πρωταγωνιστές του όλους σχεδόν τους ήρωες των κλασικών παραμυθιών που έχουν συντροφεύσει γενιές και γενιές. Τον Πινόκιο που θα παρουσιαστεί και στην έναρξη του Πάρκου ως θεατρικό από την Θεατρική Έκφραση Αιγίου, τη Σταχτοπούτα, την Κοκκινοσκουφίτσα, τη Χιονάτη, τα Γουρουνάκια. Φέτος, εκτός από τον Άη Βασίλη, που θα βρίσκεται στο σπίτι του περιμένοντας να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των μικρών, το Πάρκο θα έχει έναν ακόμη οικοδεσπότη. Πρόκειται για τον αγαπημένο πλέον ήρωα των παιδιών της περιοχής, τον έξυπνο Λαμποίκο, την μασκότ που δημιουργήθηκε για την εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών της Αιγιάλειας για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση. Μαζί του θα φέρει δράσεις και εκδηλώσεις περιβαλλοντικής αφύπνισης αλλά και δημιουργίας.

Έναρξη με χορό, θέατρο και ζωντανή μουσική!

Ήδη, οι άνθρωποι της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας εργάζονται πυρετωδώς ώστε όλα να είναι έτοιμα για την μεγάλη γιορτή της 12ης Δεκεμβρίου, που θα σηματοδοτήσει την έναρξη του φετινού ονείρου… Η έναρξη θα περιλαμβάνει τους ήχους των Φιλαρμονικών της περιοχής (τις οποίες φέτος θα ενισχύσει και η Φιλαρμονική Δερβενίου), ευχές, κεράσματα, εργαστήρια, χορό, θέατρο και θα κλείσει με μία υπέροχη κεφάτη συναυλία! Το λιχουδόσπιτο θα προσφέρει απλόχερα ζεστά γλυκά και μία νεράιδα θα μεταμορφώνει τα παιδικά προσωπάκια με χρώματα και λάμψη.

Δράσεις για την ανακύκλωση

Τα εικαστικά εργαστήρια θα λαμβάνουν χώρα στο Πάρκο καθημερινά πρωί και απόγευμα με δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά, με μεταξοτυπίες, με επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες και όλα θα μοιάζουν χρήσιμα και δημιουργικά.

Στις περιβαλλοντικές δράσεις περιλαμβάνεται η ενημέρωση που θα γίνει σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου για την πλαστική σακούλα και την ρύπανση και ολόκληρο το Πάρκο θα αποτελεί μία καμπάνια προώθησης της ανακύκλωσης. Άλλωστε καθαριότητα και πολιτισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, όπως αναφέρει και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, η οποία σημειώνει στo protionline.gr: ΄΄Η αγάπη, οι όμορφες στιγμές και τα όνειρά, ανακυκλώνονται και μεταμορφώνονται σε νέα, καινούρια και ευχάριστα συναισθήματα και στιγμές! Διαμέσου του πολιτισμού ευελπιστούμε να αλλάξουμε πορεία και να υιοθετήσουμε στην καθημερινότητά μας την ανακύκλωση καλλιεργώντας περιβαλλοντική συνείδηση στους δημότες΄΄.

Κρατήσεις επισκεπτών, υποδοχή και ξενάγηση

Σύμφωνα με την κ. Τσουκαλά, ΄΄το Πάρκο που θα λειτουργήσει για όγδοη συνεχή χρονιά, θα είναι πολύ αναβαθμισμένο. Από τη μία οι ήρωες των κλασικών και εμβληματικών παραμυθιών κάθε γενιάς, από την άλλη ο Άγιος Βασίλης και ο Λαμποίκος, θα συνθέσουν ένα πραγματικά συναρπαστικό μίγμα. Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι τα καλύτερα για την Αιγιάλεια΄΄. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος αναμένονται και περισσότεροι επισκέπτες στο Πάρκο από άλλες περιοχές. Ήδη έχουν γίνει αρκετές κρατήσεις για σχολεία από άλλους νομούς που πραγματοποιούν εκδρομή στο Αίγιο με αφορμή το Πάρκο, τα οποία θα ξεναγηθούν ενώ θα τους διανεμηθούν και χάρτες με τα επισκέψιμα σημεία της πόλης (μουσεία, Παναγιωτοπουέικο, κ.ά.). Μάλιστα, φέτος έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την περιοχή πολλά ταξιδιωτικά πρακτορεία, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν και μέσω διαδικτύου να συμπληρώνουν μία φόρμα για επίσκεψη στο Πάρκο.

 

 

Κάθε μέρα και μία γιορτή!

Κατά τα άλλα, στις δράσεις που θα φιλοξενήσει το Πάρκο περιλαμβάνεται η επίσκεψη του ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου συνοδεία της αντιδημάρχου Πολιτιστικών με την χορωδία του ΚΑΠΗ να δίνει το μουσικό στίγμα της. Δράσεις θα υπάρξουν όμως και στην πλατεία Αγ. Λαύρας. Στις 13 Δεκεμβρίου, η Πολυφωνική Χορωδία της Πάτρας, αποτελούμενη από 40 άτομα, θα καθηλώσει, ενώ το ΔΙΕΚ Αιγίου θα προσφέρει κεράσματα. Το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού θα ξεκινήσει την ημέρα έναρξης του Πάρκου και θα επεκταθεί σε όλο το κέντρο. Στις 21 Δεκεμβρίου, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων της Πάτρας θα μας πλημμυρίσει μουσικές. Παραμύθια θα ζωντανέψει το Πρότυπο Ωδείο Αιγίου με θεατρικά και τραγούδι. Το θέατρο της Ημέρας της Κατερίνας Μοντζολή θα έχει τη δική του θέση με δύο παραστάσεις, μία στο Πάρκο και μία στο Παναγιωτοπουλέικο αρχοντικό. Στο Πάρκο θα λειτουργούν μπαζάρ αλλά και έκθεση τοπικών προϊόντων.

 

Εκδηλώσεις σε Παναγιωτοπουλέικο και «Απόλλων»

Ακόμη, το Παναγιωτοπουλέικο θα φιλοξενήσει Έκθεση Ζωγραφικής του Πατρινού Κώστα Σπυρόπουλου από τις 20 Δεκεμβρίου ως τις 5 Ιανουαρίου, ενώ δράσεις με παραμύθια θα παρουσιάσει στο αρχοντικό η συγγραφέας Αναστασία Ευσταθίου. Επίσης, θα γίνει και παρουσίαση χορών τάνγκο από τη σχολή χορού Τσάκαλου. Ο δημοτικός κινηματογράφος «Απόλλων» δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη γιορτή, προβάλλοντας νωρίς τα απογεύματα ταινίες με τους ήρωες κλασικών παραμυθιών έναντι συμβολικού αντίτιμου.

Όλα αυτά (εντελώς δωρεάν) και πολλά ακόμη μας περιμένουν στο μαγικό Πάρκο των Χριστουγέννων εκεί όπου καλούνται να προσέλθουν όλοι φέροντας μαζί τους, δημιουργικότητα, χαρά και πολλά χαμόγελα. Άλλωστε, πρόκειται για ένα ταξίδι στη χώρα που τίποτα δεν πάει χαμένο…


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr