background img
banner
banner

Ζητήθηκαν επιπλέον μέτρα για την αστυνομική θωράκιση της Αιγιάλειας

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚOΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Η έξαρση της εγκληματικότητας τα τελευταία χρόνια, τα σοβαρά περιστατικά κλοπών, ληστειών και εγκληματικότητας που έχουν καταγραφεί ευρύτερα του Αιγίου, προκαλώντας ανησυχία και παλιότερα μέχρι και κινητοποιήσεις κατοίκων και φορέων, έχουν κινητοποιήσει τις Αρχές, ενώ η ασφάλεια των πολιτών και η ομαλότητα της καθημερινότητας απασχολούν έντονα και τον δήμο Αιγιαλείας.

Μετά την συνάντησή του με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας Βασίλη Ροδόπουλο όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, στο πλαίσιο της συνεργασίας της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. με τον δήμο, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη με τους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας και Αχαΐας, ζητώντας τους επιπλέον μέτρα για τη θωράκιση της περιοχής.

Συγκεκριμένα, τον δήμαρχο Αιγιαλείας επισκέφθηκαν στο Δημαρχείο, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Νικόλαος Σπανουδάκης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχος Γεώργιος Μιχαλόπουλος.

Καλύτερη αστυνόμευση και παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια

Κατά την επίσκεψη συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με κεντρικό σημείο την αστυνόμευση στην Αιγιάλεια, αλλά και παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια. Ειδικότερα, ο δήμαρχος εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προστασία των πολιτών, των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων από δράστες που διαπράττουν κλοπές, ληστείες και φθορές ξένης ιδιοκτησίας, επισημαίνοντας την ανάγκη διατήρησης στενής συνεργασίας μεταξύ του δήμου Αιγιαλείας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τέθηκε ακόμη θέμα ενίσχυσης της Ομάδας ΔΙΑΣ που επιτυχώς λειτουργεί στην περιοχή από τον Σεπτέμβριο του 2018 ενώ τονίστηκε να εξεταστεί η τόνωση της παρουσίας στην Αιγιάλεια της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.

Παράλληλα, συζητήθηκαν παρεμβάσεις για την βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και κατ’ επέκταση της καθημερινότητας των πολιτών, στην πόλη του Αιγίου, αλλά και συνεργασίες που θα έχουν ως σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Συνταξιούχων Σωμάτων Ασφαλείας Αιγιαλείας « Ο Άγιος Λεόντιος» Αναστάσιος Κατσωνόπουλος, ο Υποστράτηγος ε.α ΕΛ.ΑΣ. Χρήστος Σπηλιωτόπουλος και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας Αστυνόμος Β΄ Ιγνάτιος Τριανταφύλλου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr