background img
banner
banner

Η επιχείρηση «ΛΙΑΝΟΣ» δίνει νέες προοπτικές στον ελαιοπαραγωγό

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ – ΦΥΛΑΞΗ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ!

Με την σιγουριά που της εξασφαλίζει η διαρκώς αναβαθμισμένη ποιότητα υπηρεσιών και προϊόντων της, ξεκινά για την επιχείρηση «ΛΙΑΝΟΣ» η φετινή ελαιοκομική περίοδος. Η οικογενειακή επιχείρηση, δραστηριοποιείται εδώ και τέσσερις γενιές στο χώρο του ελαιόλαδου. Η πολύτιμη αυτή εμπειρία της καθιστά τους ανθρώπους της, σε ένα υψηλό επίπεδο, γνώστες της παραγωγής του καλού λαδιού.

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου στις Καμάρες Αιγιαλείας, δίνεται έμφαση στην παρακολούθηση και τον έλεγχο της επεξεργασίας του ελαιόκαρπου και στην συνέχεια της συσκευασίας του ελαιόλαδου στην μονάδα τυποποίησης, κάτω από τα αυστηρά κριτήρια του διεθνούς πρότυπου ISO 22000. Έτσι, διασφαλίζεται άριστη ποιότητα, άρωμα και γεύση στο παραγόμενο ελαιόλαδο, που διατηρεί όλα τα ευεργετικά του στοιχεία που το κάνουν εκλεκτό. Σε συνδυασμό μάλιστα με τον εκλεκτότερο ελαιόκαρπο της περιοχής παρέχουν το εξαιρετικής ποιότητας extra παρθένο ελαιόλαδο «ΛΙΑΝΟΣ».

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της νέας μονάδας τυποποίησης συσκευάζεται εκτός από το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το αγουρόλαδο, το βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο αλλά και το ελαιόλαδο με άρωμα λεμονιού, που έχει μεγάλη απήχηση στις ευρωπαϊκές αγορές.

Διαρκής αναβάθμιση

Χαρακτηριστικό της επιχείρησης είναι η συνεχής αναβάθμιση των εγκαταστάσεών της με επενδύσεις που έχουν καταστήσει τη λειτουργία της σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι χρόνο με το χρόνο παρατηρείται αύξηση των εξαγωγών και «άνοιγμα» σε νέες αγορές του εξωτερικού. Επίσης, η επιχείρηση συμμετέχει επιτυχώς σε ευρωπαϊκές εκθέσεις με μεγάλη απήχηση για τα προϊόντα της.

Μετά την νέα μονάδα τυποποίησης της επιχείρησης που εγκαινιάστηκε πέρυσι αλλά και τις συνεχείς επενδύσεις πάνω στο αντικείμενό της, ο ιδιοκτήτης της, Κωνσταντίνος Λιανός, προχώρησε φέτος και σε προσθήκες στον εξοπλισμό του ελαιοτριβείου, επιτυγχάνοντας την δυνατότητα πιο άμεσης επεξεργασίας του ελαιόκαρπου, ακόμη και σε ημέρες αυξημένης προσέλευσης των παραγωγών.

Το «κλειδί» για την καλύτερη τιμή είναι η διαφοροποίηση αλλά και η τυποποίηση

Φέτος, η χρονιά προμηνύεται πολύ καλύτερη από πέρυσι ως προς την ποιότητα του προϊόντος, ωστόσο τα μηνύματα για την τιμή δεν είναι πολύ αισιόδοξα. Το «κλειδί» για την βελτίωση της τιμής του ελαιόλαδου για τον κ. Λιανό δεν είναι άλλο από την διαφοροποίησή του. Όπως τονίζει, «οι συνθήκες της διεθνούς αλλά και της εγχώριας αγοράς επιτάσσουν να προωθήσουμε προϊόντα βελτιωμένης ποιότητας, κάνοντας τη διαφορά. Πέρα από το διαδεδομένο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, πρέπει να προωθήσουμε ελαιόλαδο με άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως αγουρέλαιο με περισσότερες πολυφαινόλες, βιολογικό ή προϊόν Π.Ο.Π (που ευελπιστούμε κάποια στιγμή στο μέλλον να αποκτήσει η περιοχή μας)». Επιπλέον, ο κ. Λιανός υπεραμύνεται της άποψης ότι το ελληνικό λάδι δεν πρέπει να εξάγεται χύμα στην Ιταλία αλλά να τυποποιείται, γιατί μόνο έτσι επιτυγχάνεται καλύτερη τιμή.

Τεράστιες δυνατότητες

Η επιχείρηση «ΛΙΑΝΟΣ» παρέχει πολλές δυνατότητες στους ελαιοπαραγωγούς: Εκτός από να βγάλουν το ελαιόκαρπό τους στο ελαιοτριβείο, μπορούν να διαθέσουν στην επιχείρηση το ελαιόλαδό τους έναντι καλής τιμής (ειδικά για βιολογικά ελαιόλαδα και ελαιόλαδα με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά), να το αποθηκεύσουν με ασφάλεια και υπό τις κατάλληλες συνθήκες στις εγκαταστάσεις της, πουλώντας όση ποσότητα θέλουν όποτε το επιθυμούν. Επίσης, μπορούν να το τυποποιήσουν στη μονάδα τυποποίησης που διαθέτει η επιχείρηση και να το διαθέσουν μόνοι τους στην αγορά, γεγονός που τους επιτρέπει να επιτύχουν καλύτερη τιμή.

Οι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να εμπιστευτούν την οικογενειακή επιχείρηση ΛΙΑΝΟΣ, καθώς προτεραιότητά της είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, αλλά και η εξασφάλιση της παραγωγής ενός εκλεκτού προϊόντος, με απώτερο στόχο τη διασφάλιση υψηλότερης τιμής για τον ελαιοπαραγωγό, αλλά και τη δημιουργία προοπτικών για το μέλλον της πώλησης του εγχώριου ελαιόλαδου, καθιστώντας το ένα προϊόν ανταγωνιστικό και πρωτοπόρο!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr