background img
banner
banner

Η εφορία καλεί το δήμο για το Ε9

ΣΤΑ 50 ΕΚ. Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ “ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ” ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Μπορεί το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού του δήμου Αιγιαλείας για το 2020 να δείχνει αύξηση μεγεθών της τάξης του 15%, ωστόσο τα πράγματα είναι κινούμενη άμμος με αφορμή τις δεσμεύσεις ύψους 19 εκ. ευρώ που περιλαμβάνει, από υποχρεώσεις παρελθόντων ετών.

Για την τρέχουσα χρονιά ο προϋπολογισμός ξεκίνησε με 42.857.000 ευρώ και βεβαίως αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της, με τις αναμορφώσεις που κατά βάση γίνονται μία κάθε μήνα περίπου.
Η εκκίνηση για τη νέα χρονιά, όπως δείχνει το προσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση αυτή την εβδομάδα, στην Οικονομική Επιτροπή, φτάνει τον προϋπολογισμό στα 49.700.000 ευρώ.
Η σημαντική αύξηση προέρχεται από διάφορες πηγές, όπως νέα χρηματοδοτικά προγράμματα για έργα που θα εκτελέσει ο δήμος, μεγαλύτερες κρατήσεις από τη μισθοδοσία των εργαζομένων, αύξηση στα δημοτικά τέλη κ.α.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος για το οικονομικό επιτελείο εκτός από τον βραχνά των σκουπιδιών, είναι η συνεχόμενη ροή από δικαστικές αποφάσεις και αγωγές από προμηθευτές που συνεργάστηκαν με προηγούμενες δημοτικές αρχές κατά το παρελθόν και έμειναν απλήρωτοι.

“Μεγάλη Παρασκευή” για την αντιδημαρχία Οικονομικών

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Καλαμίδας ήδη μέτραγε 2.200.000 ευρώ τέτοιες αποφάσεις, μέχρι την Παρασκευή που έγινε αποδέκτης ακόμη τριών. Συγκεκριμένα, εταιρία μηχανοργάνωσης ζητά με πρωτόδικη δικαστική απόφαση 400.000 ευρώ για δεδουλευμένα και τόκους, ενώ ήρθε και αγωγή από την Spider που εκτελούσε τη μεταφορά των σκουπιδιών το 2015, ύψους 200.000 ευρώ.

Το “κερασάκι” στην τούρτα της Παρασκευής ήταν δικαστική απόφαση 9.000 ευρώ για επιμόρφωση των εργαζομένων του δήμου που δεν πληρώθηκε ποτέ. Με αυτά τα δεδομένα κανείς δεν ξέρει τι ακόμα περιμένει τη δημοτική αρχή, με το νέο Γενικό Γραμματέα, Γιώργο Ρούσσο, ο οποίος είναι δικηγόρος, να έχει στενή συνεργασία με τον Δημήτρη Καλαμίδα προκειμένου να βρεθεί τρόπος διαχείρισης του μείζονος αυτού προβλήματος για το δημοτικό ταμείο.

Η εφορία καλεί το δήμο

Σα να μην έφταναν όμως τα σκουπίδια, με το δήμαρχο να αναζητά εναγωνίως φθηνότερη λύση για τη μεταφορά τους, δε φτάνει που οι δικαστικές αποφάσεις έρχονται βροχή στην Οικονομική υπηρεσία, την Παρασκευή έφτασε και κλήση από την εφορία.

Στη ΔΟΥ ανακάλυψαν ότι ο πρώην δήμος Αιγίου δεν είχε εγγράψει στο Ε9 το σύνολο της δημοτικής περιουσίας του, παρά μόνο τρία ακίνητα.

Η εφορία επομένως, καλεί τον δήμαρχο για εξηγήσεις ενώ άγνωστο παραμένει τί θα δείξει ο έλεγχος και στους άλλους πρώην δήμους της Αιγιάλειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε προχωρήσει σε διαγωνισμό για την καταγραφή της περιουσίας του δήμου εν όψει του κτηματολογίου, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr