background img
banner
banner

«Καίνε» τα προβλήματα των αγροτών

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει τις αυξήσεις που ετοιμάζει η Κυβέρνηση στις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ καθώς το ποσό των 220 € ως κατώτατη εισφορά είναι απαγορευτικό για το 80%των αγροτών.

Όπως τονίζει, ΄΄ήδη με την σημερινή κατάσταση μεγάλος αριθμός συναδέλφων αδυνατεί να καταβάλει τις μηνιαίες δόσεις με αποτέλεσμα να είναι ανασφάλιστοι. Το μέτρο της μείωσης του φόρου στο 9% είναι θετικό αλλά ουσιαστικά το καταργεί η αύξηση του ΕΦΚΑ΄΄.

Αναφέρεται ακόμη στο ζήτημα των χαμένων επιδοτήσεων, λέγοντας: ΄΄Δυστυχώς, οι παρεμβάσεις που έγιναν από το Σύλλογο και άλλους φορείς για τις χαμένες επιδοτήσεις δεν φαίνεται να βρίσκουν ανταπόκριση και κάνεις δεν ξεκαθαρίζει το τι θα γίνει από την νέα περίοδο΄΄.

Για τα λεμόνια, επισημαίνει: ΄΄Όσο για την προσωρινή άνοδο στην τιμή των λεμονιών αυτή οφείλεται στην μειωμένη παραγωγή που κατά τόπους φτάνει το 50% και όχι στην κρατική μέριμνα καθώς όσο δεν υπάρχει έλεγχος στα εισαγόμενα από τρίτες χώρες όπως η Τουρκία δεν πρόκειται να ορθοποδήσει το προϊόν΄΄.

Σε ό,τι αφορά την τιμή στο ελαιόλαδο, ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος, τονίζει: ΄΄Παράπονα επίσης ακούγονται για τις τιμές στο λάδι που αγοράζουν σε χαμηλές τιμές οι έμποροι και το πληρώνει ακριβά ο καταναλωτής ενώ είχαμε και μερική απώλεια προϊόντος στα πεδινά΄΄.

Τέλος, το Δ.Σ. του Συλλόγου διαμαρτύρεται για τις αυξήσεις των δημοτικών τελών, λέγοντας:

΄΄Επειδή τις τελευταίες ημέρες υπάρχει θέμα με τις αυξήσεις των δημοτικών τελών στην άρδευση το Διοικητικό Συμβούλιο θα κάνει παρέμβαση στον Δήμο γιατί πρέπει να υπάρξει ξεχωριστή πολιτική κατά τόπους λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ιδιαιτερότητες κάθε κοινότητας και όχι οριζόντια χρέωση 25€το στρέμμα΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr