background img
banner
banner

Καθαρότερο από ποτέ το κοιμητήριο!

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠ’ ΑΚΡΗ Σ’ ΑΚΡΗ ΑΠΟ ΧΟΡΤΑ

Σε αλλαγή του συστήματος καθαριότητας στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αιγίου προχωρά η αρμόδια αντιδημαρχία, έχοντας καταφέρει να αλλάξει κυριολεκτικά την όψη σε κάθε γωνιά του. Οι αλλαγές είναι εμφανείς με πιο κύρια την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων και την… εξαφάνιση του «βουνού» από χόρτα και άχρηστα αντικείμενα που παρατηρείτο στο β΄ κοιμητήριο, τα οποία πολλές φορές παρέμεναν στο ίδιο σημείο για μήνες…

Μετά την αυτοψία που έγινε από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Νίκο Καραΐσκο, διαπιστώθηκε ότι πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση όχι μόνο για να καθαριστούν οι χώροι αλλά και να υιοθετηθεί νέα διαχείριση.

΄΄Το κοιμητήριο είναι ένας χώρος που πρέπει να είναι προσεγμένος διότι έτσι δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ανθρώπους μας που βρίσκονται θαμμένοι εκεί΄΄, σχολίασε στo protionline.gr ο κ. Καραΐσκος που προχώρησε άμεσα στον καθαρισμό και την αποψίλωση των χώρων των κοιμητηρίων από τα χόρτα που είχαν κυριολεκτικά… ζώσει τα μνήματα και τους διαδρόμους. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού εκτός από τις σαύρες που ξεπετάγονταν, είχαν κάνει την εμφάνισή τους και φίδια τρομάζοντας τους επισκέπτες.

Τέρμα στο… βουνό απορριμμάτων στο β΄ κοιμητήριο

΄΄Προχωρήσαμε αρχικά στην αποκατάσταση των εισόδων των κοιμητηρίων και εν συνεχεία υπήρξε μέριμνα για τον καθαρισμό των διαδρόμων και των χώρων γύρω από τα μνήματα. Δυστυχώς, απ’ ό,τι φάνηκε είχαν αφεθεί για πολύ καιρό. Επίσης, μαζέψαμε τον τεράστιο όγκο απορριμμάτων που είχε συσσωρευτεί στον δεύτερο κοιμητήριο, διαμορφώνοντας μία πολύ άσχημη εικόνα΄΄, ανέφερε ο κ. Καραΐσκος, κάνοντας γνωστές τις αλλαγές που καθιερώνονται.

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω σημείο που βρίσκεται και το οστεοφυλάκιο, συγκεντρώνονταν τα χόρτα και τα απορρίμματα από όλα τα κοιμητήρια με αποτέλεσμα να θυμίζει… σκουπιδότοπο αφού περνούσε πολύς καιρός χωρίς να απομακρυνθούν. ΄΄Πλέον αλλάζουμε το σύστημα διαχείρισης της καθαριότητας στο νεκροταφείο. Τοποθετήσαμε κάδους και εντός αυτών θα ρίχνονται τα όποια απορρίμματα, ενώ θα φροντίζουμε να γίνεται η αποκομιδή σε τακτά χρονικά διαστήματα΄΄, σημείωσε ακόμη ο αντιδήμαρχος.
Η βελτίωση της εικόνας πάντως είναι εμφανής από την πρώτη… ματιά στο κοιμητήριο και είναι ευχής έργο να διατηρηθεί.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr