background img
banner
banner

Καταγγελία της Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. για τον τρόπο αντιμετώπισης των ευπαθών ομάδων

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Το γεγονός ότι η συμπαράταξη του δήμου Αιγιαλείας απέκλεισε την πλειοψηφία των ανάπηρων δημοτών από τις εκπτώσεις των δημοτικών τελών όπως και τους ανέργους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η παράταξη Μαχητική ΠΡΟοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α).

Συγκεκριμένα, τονίζει πως το όριο αναπηρίας για την έκπτωση του 20% πήγε στο 67,5% και άνω την στιγμή που οι περισσότεροι άνεργοι είναι στην κατηγορία του 67%…
Όπως τονίζει, ΄΄η συμπαράταξη των δυνάμεων της πλειοψηφίας έδειξε τα… δόντια της και σε ευαίσθητα θέματα όπως τις απαλλαγές ή εκπτώσεις των ευπαθών ομάδων από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού. Συγκεκριμένα, απέκλεισε όλα τα άτομα με ποσοστό 67% αναπηρίας, ποσοστό που αποτελεί ελάχιστο όριο αναπηρικής σύνταξης, από τις εκπτώσεις του 20% θέτοντας ως όριο για την υπαγωγή σε αυτή την κατηγορία το 67,5% αναπηρίας και άνω. Άρα κάποιοι συνάνθρωποι μας που παίρνουν αναπηρική σύνταξη και έχουν χαρακτηριστεί με ποσοστό 67%, που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία των αναπήρων, αποκλείονται από τις εκπτώσεις μόλις για 0,5%, κάτι το οποίο προφανώς δεν είναι τυχαίο αλλά αποτελεί κολπάκι της συμπαράταξης για να εξοικονομηθούν ακόμη περισσότεροι πόροι΄΄.

Σημειώνει ακόμα τα εξής: ΄΄Όσο για τους πολλούς άνεργους της περιοχής, οι οποίοι δεν έχουν κανένα εισόδημα, ούτε λόγος να ενσωματωθούν σε κάποια από τις κατηγορίες εκπτώσεων ή απαλλαγών περιορίζοντας τις συνολικές κοινωνικές δαπάνες για ευπαθείς ομάδες σε ποσά κάτω των 4000 ευρώ΄΄.
Και καταλήγει: ΄΄Ο τρόπος διαχείρισης των ευπαθών ομάδων, μας δείχνει ότι η συμπαράταξη της πλειοψηφίας έχει πάει την μικροπολιτική σε άλλο επίπεδο αλλά μας αποκαλύπτει και τις βλέψεις της να είναι αμείλικτη με οποιαδήποτε κοινωνική κατηγορία΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr