background img
banner
banner

Με στόχο την εξωστρέφεια

Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEADER ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σημαντική ώθηση σε δύο διοργανώσεις – θεσμούς στα οποία έχει επενδύσει πολλά η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησης Αιγιαλείας, δίνει η χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε μέσω της Πρωτοβουλίας Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ /CLLD), βασισμένη στην προσέγγιση LEADER. «Οινοξένεια» και «Εν συρμώ» θα λάβουν την… τονωτική ένεση των 75.000 ευρώ με σκοπό να αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο τις εκδηλώσεις τους κινούμενες σε διαδρομές τοπικών γεύσεων και πολιτισμού μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται η μοναδικότητα της Αιγιάλειας.

Άλλωστε, το σκεπτικό των δύο δράσεων σχετίζεται άμεσα με την φιλοσοφία του Leader, που αποτελεί μία µέθοδο σχεδιασµού και υλοποίησης τοπικών ολοκληρωµένων αναπτυξιακών στρατηγικών, µε τη συµµετοχή εταίρων σε τοπικό επίπεδο, προκειµένου να αντιµετωπισθούν αποτελεσµατικά οι οικονοµικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές και δηµογραφικές προκλήσεις που αντιµετωπίζουν οι αγροτικές περιοχές.

Αναβάθμιση για «Οινοξένεια»  και «Εν συρμώ»

Τι πιο κατάλληλο να στηριχθούν οι δύο αξιόλογες δράσεις της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Η μεν πρώτη, τα «Οινοξένεια» που στοχεύουν στην ανάδειξη της αμπελοοινικής παράδοσης χιλιετιών και το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον σε συνάρτηση με τη γαστρονομική ιδιαιτερότητα, τον πολιτισμό και τη φιλοξενία της περιοχής και το «Εν συρμώ – Γιορτές Οδοντωτού» που προβάλει το φυσικό τοπίο πάνω στο οποίο μέσω του οδοντωτού σιδηρόδρομου, στο πέρασμα των χρόνων βάδισε και εξελίχθηκε η τεχνολογία. Και οι δύο άλλωστε έχουν έναν κοινό στόχο: Την εξωστρέφεια της Αιγιάλειας.
Όπως έκανε γνωστό στo protionline.gr η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Μαρία Τσουκαλά, ΄΄είχαμε καταθέσει πρόταση στην Αχαΐα Αναπτυξιακή, η οποία εγκρίθηκε και για τις δύο διοργανώσεις θα χρηματοδοτηθούμε με 75.000 ευρώ για δύο χρόνια (2020-2021). Πρόκειται για ένα σημαντικό βοήθημα, δεδομένου ότι, λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, οι δύο διοργανώσεις δεν είναι ό,τι πιο εύκολο. Προσπαθούμε να διατηρούμε αλλά και να αναβαθμίζουμε το επίπεδο των εκδηλώσεων κάνοντας κάθε χρόνο αγώνα μέσα από χορηγίες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέσα από τους δύο θεσμούς θα επιτύχουμε στον στόχο της εξωστρέφειας΄΄.

Να σημειωθεί ότι και το καλοκαίρι του 2015 είχαν ενταχθεί μέσω της ΑΧΑΪΑ Α.Ε. δράσεις της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στο Leader, ενώ ανάλογη προσπάθεια να υπάρξει εκ νέου μέσω του προγράμματος για την Αλιεία το οποίο αναμένεται να «ανοίξει» ως το τέλος του έτους.

Λίγο πιο ενισχυμένος από πέρυσι ο προϋπολογισμός

Εν τω μεταξύ, ικανοποιητικός για τα δεδομένα της εποχής αλλά όχι για όσα θα επιθυμούσαν να πραγματοποιήσουν οι διοικούντες της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., χαρακτηρίζεται ο προϋπολογισμός της Δημοτικής Επιχείρησης για το 2020 ο οποίος εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου, με επιχορήγηση ελαφρώς αυξημένη από πέρυσι και κυμαινόμενος στα 500.000 ευρώ. Το Δ.Σ. στρέφεται τώρα στην αποπληρωμή πολλών υπόλοιπων που είχαν συσσωρευτεί αυτή την μεταβατική περίοδο.

Σε φουλ ρυθμούς η προετοιμασία για το Πάρκο των Χριστουγέννων

Και μέσα σε όλα ξεκίνησαν με… φουλ ρυθμούς οι προετοιμασίες για το Πάρκο των Χριστουγέννων, το οποίο φέτος θα έχει ξεχωριστή «λάμψη» καλούμενο να… περάσει ένα κοινωνικό μήνυμα που αφορά όλους τους δημότες. Την ανακύκλωση. Θέμα του, το «Ταξίδι Στη Χώρα Που Τίποτα Δεν Πάει Χαμένο»! Φέτος οι ήρωες των αγαπημένων μας παραμυθιών, συναντούν τον Αϊ Βασίλη που αυτή τη χρονιά έχει μαζί του τον… ήρωα της ανακύκλωσης Λαμποίκο. Όλοι μαζί θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους με χιλιάδες εκπλήξεις, με αφετηρία την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου!

Διοργάνωση Εικαστικών Εργαστηρίων με ανακυκλώσιμα υλικά

Πριν το… βασίλειο του Πάρκου ανοίξει τις πύλες του, στο Πολιτιστικό Κέντρο κάθε Σάββατο και Κυριακή, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. με αρκετή… χριστουγεννόσκονη, μυεί τους μικρούς φίλους στην χαρά της δημιουργίας! Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εικαστικό παιχνίδι, κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά και πολλές -πολλές ακόμα εκπλήξεις! Οι δραστηριότητες απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6– 12 ετών. Το πρόγραμμα λειτουργεί ανταποδοτικά με κόστος συμμετοχής 20 € ανά παιδί και με χρονική διάρκεια 3 εβδομάδες. Πρόγραμμα εργαστηρίων: Σάββατο πρωί 11:00 – 13:00 και Κυριακή απόγευμα: 17:00 – 19:00. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 23 Νοεμβρίου , στις 11:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης». Περιορισμένος αριθμός θέσεων: δηλώσεις συμμετοχής έως 20 Νοεμβρίου. Πληροφορίες: κα Μαρία Μαυροπούλου στο 2691028210. Υπεύθυνη Δράσης: Μαργαρίτα Γούτου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr