background img
banner
banner

Με συγκίνηση και αισιοδοξία πανηγύρισε ο Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου

ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΘ. ΜΑΡΤΙΝΟΥ!

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα αλλά με μεγάλη συγκίνηση και προσμονή εόρτασε και πανηγύρισε χθες ο Ιερός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου. Είναι άλλωστε ο πρώτος εορτασμός μετά από χρόνια, που δικαιολογημένα… πνέει άνεμος αισιοδοξίας για την αποκατάσταση του παλαιού και χτυπημένου από τον σεισμό του 1995 ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Υπενθυμίζεται ότι ο εφοπλιστής κ. Αθανάσιος Μαρτίνος έχει αναλάβει την εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη ο Ιερός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου από τον καταστροφικό σεισμό της 15ης Ιουνίου 1995. Μάλιστα, παρότι η ευχάριστη είδηση ανακοινώθηκε από τον κ. Αμβρόσιο στο τέλος Σεπτεμβρίου, όλο αυτό το διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί τρεις επισκέψεις – αυτοψίες από μηχανικούς που θα αναλάβουν τις εργασίες, στον «χτυπημένο» ναό, προχωρώντας άμεσα στην μελέτη για την αποκατάσταση των ζημιών.

Χρήση πρωτοποριακής μεθόδου με ρομπότ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερα πρωτοποριακός και εντυπωσιακός είναι ο τρόπος με τον οποίο καταγράφουν τις ζημιές και εξετάζουν τόσο την συμπεριφορά του εδάφους πάνω στο οποίο είναι κτισμένος ο Ιερός Ναός – έργο του Γερμανού Αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ, όσο και το κυρίως κτίσμα με τα καμπαναριά του. Ειδικότερα, χρησιμοποιούν μηχανήματα – ρομπότ που εγκαταστάθηκαν τόσο στο υπέδαφος όσο και στο υψηλότερο σημείο του ναού τα οποία ήταν συνδεδεμένα με βαν έξω από τον ναό, δίνοντας την πραγματική εικόνα. Πάνω σε αυτές τις καταγραφές θα βασιστεί και η μελέτη με τις προβλεπόμενες εργασίες αποκατάστασης του ιστορικού αυτού μνημείου. Μάλιστα, η τελευταία αυτοψία είχε πραγματοποιηθεί πριν από περίπου 15 ημέρες.

Πώς λοιπόν να μην υπάρχει κλίμα ευφορίας στην χθεσινή πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία ο Μητροπολίτης ευχήθηκε με την χάρη της Παναγίας, σύντομα να ξεκινήσουν οι εργασίες και ο ναός να παραδοθεί ξανά στους πιστούς! Επιπλέον, ο κ. Αμβρόσιος, λίγο πριν και επίσημα παραδώσει τα σκήπτρα της Μητρόπολης στον διάδοχό του κ. Ιερώνυμο, αναφέρθηκε στις δυσκολίες της σύγχρονης κοινωνίας, ζητώντας από τους πιστούς που είχαν συρρεύσει στο χώρο που στεγάζεται ο ναός, να παραμείνουν κοντά στην Εκκλησία και να παλέψουν για την διάσωση της Ορθοδοξίας.
Στην φωτο από την χθεσινή ημέρα, ο Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος, ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Χρήστος Δημήτρουλας και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Σανδραβέλλης Παναγιώτης, Ροδόπουλος Νικόλαος, Λυριντζής Δημήτριος και Γεωργακόπουλος Παναγιώτης. Μέλος του Δ.Σ. είναι ακόμη ο Ανδρέας Μουρτζούχος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr