background img
banner
banner

Μητρικός θηλασμός εντός καταστημάτων της Αιγιάλειας!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με τον Μητρικό Θηλασμό και τα σημεία φιλικά προς τον μητρικό θηλασμό, που διοργάνωσε ο Σύλλογος σε συνεργασία με την Αλκυόνη και την υπεύθυνη Μαία του Κέντρου Υγείας Αιγίου, Καλλιόπη Φιλιοπούλου.

Στόχος της ημερίδας ήταν να ενημερωθούν τα καταστήματα της πόλης και να διευκολύνει ο Σύλλογος την διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα “Φιλικά για τον θηλασμό”, δηλαδή την δημιουργία συνθηκών που επιτρέπουν και προάγουν τον Μητρικό Θηλασμό σε εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις. Όπως τονίστηκε, για να οριστεί ένα σημείο ως φιλικό για θηλασμό θα πρέπει να διαθέτει ένα προστατευμένο, καθαρό και εφοδιασμένο με μια καρέκλα ή πολυθρόνα χώρο, ώστε να μπορεί κάθε μητέρα, που το επιθυμεί να θηλάσει το παιδί της.

Κάλεσμα προς τις επιχειρήσεις να δηλώσουν συμμετοχή

Μέχρι σήμερα δεν έχει αναρτηθεί κάποιο σημείο φιλικό για θηλασμό στην Αιγιάλεια και είναι η πρώτη φορά, που κάποιος φορέας από την περιοχή μας συμμετέχει στην ανάδειξη του συγκεκριμένου προγράμματος. ΄΄Γι’ αυτό καλούμε όσους συναδέλφους επιθυμούν οι επιχειρήσεις τους να ενταχθούν στα σημεία μητρικού θηλασμού να επικοινωνήσουμε καθημερινά με τα γραφεία του Συλλόγου μας στο τηλέφωνο 2691025056 ώστε να τους παρασχεθούν όλες οι πληροφορίες σχετικά με την ένταξή τους΄΄, όπως αναφέρεται από το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου.
Επίσης, εκφράζονται και ευχαριστίες ως εξής: ΄΄Ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία και συνδιοργάνωση την ‘’Αλκυόνη’’, την υπεύθυνη Μαία του Κέντρου Υγείας Αιγίου, κυρία Καλλιόπη Φιλιοπούλου, τους σπουδαστές του ΔΙΕΚ Αιγίου για την παρουσία τους, όλες και όλους τους συναδέλφους για την παρουσία τους και τα Τοπικά ΜΜΕ για την προβολή της ημερίδας΄΄.

Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η προϊσταμένη του Τελωνείου Αιγίου Σοφία Αντωνάτου, η πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών Πάτρας Μαρία Κιούτη, η μαία υπεύθυνη του προγράμματος «Αλκυόνη» Ελένη Τέκα, η ψυχολόγος Χαρά Θεοδωρακοπούλου αλλά και αρκετά μέλη του Εμπορικού Συλλόγου.
Όπως τονίστηκε από τις ομιλίτριες, ΄΄η περίοδος του μητρικού θηλασμού για κάθε γυναίκα είναι εμπειρία ζωής.
Κάθε μητέρα, μέσω του θηλασμού, προσφέρει ένα δώρο της φύσης, ένα αγαθό μοναδικό, ανεκτίμητης αξίας και χωρίς κανένα κόστος. Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε, ώστε να δημιουργηθούν περισσότερα «Σημεία φιλικά στον μητρικό θηλασμό»΄΄.

Αναλύθηκαν τα οφέλη του μητρικού θηλασμού

Μιλώντας για τον μητρικό θηλασμό, η κ. Φιλιοπούλου τόνισε πως αποτελεί το μοναδικό φυσιολογικό και φυσικό τρόπο σίτισης των βρεφών. Όπως είπε, ΄΄το μητρικό γάλα αποτελεί την ιδανική τροφή για τα βρέφη με ευεργετικές προεκτάσεις στην οικογένεια, την κοινωνία, την οικονομία και την υγεία. Ο αποκλειστικός θηλασμός για τους πρώτους έξι μήνες, ακολουθούμενος από συνεχιζόμενο μητρικό θηλασμό για τουλάχιστον δύο χρόνια, σε συνδυασμό με την προσθήκη θρεπτικών στερεών τροφών, αποτελούν το κλειδί για την μελλοντική υγεία΄΄. Στα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού ανέφερε ότι ΄΄παρέχει έτοιμα αντισώματα στο βρέφος στο πρώτο διάστημα, οπότε δεν έχει αναπτυχθεί το δικό του ανοσοποιητικό σύστημα. Τα παιδιά που έχουν θηλάσει παρουσιάζουν λιγότερες λοιμώξεις του αναπνευστικού και ωτίτιδα. Έχουν επίσης λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη, καρδιαγγεαικές παθήσεις, αλλεργίες και άσθμα. Ο θηλασμός προλαμβάνει την παχυσαρκία. Τα παιδιά αυτά έχουν υψηλότερο IQ, ενώ υπάρχει μείωση κινδύνου για οξεία λεμφοβλαστική αναιμία΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr