background img
banner
banner

Μουσικές και καλλίφωνοι χορωδοί «ταξίδεψαν» το κοινό…

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΟΡΩΔΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΕΣ IV «ΟΔΟΣ ΧΟΡΩΔΩΝ» ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου το βράδυ, έκλεισε με τον πιο όμορφο τρόπο η αυλαία της χορωδιακής συνάντησης, Χορωδιακές Συναναστροφές IV «Οδός Χορωδών», Αίγιο 2019, που διοργανώθηκε για άλλη μια χρονιά από το Σύλλογο Κεφαλλήνων και Ιθακησίων και την Ιόνιο Βιβλιοθήκη Αιγίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης».

Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου ήταν ασφυκτικά γεμάτη από το φιλόμουσο κοινό του Αιγίου, ενώ την εκδήλωση τίμησαν, εκπρόσωποι συλλόγων και προϊστάμενοι υπηρεσιών. Οι παρευρισκόμενοι γέμισαν με συναισθήματα και εικόνες και έγιναν πρωταγωνιστές και συνταξιδιώτες σε μία γοητευτική φθινοπωρινή διαδρομή, γεμάτη μουσικές νότες.

Οι Χορωδίες που συμμετείχαν στην φετινή χορωδιακή συνάντηση ήταν: Η Πολυφωνική Χορωδία Ανατολικής Αιγιαλείας, με Μαέστρο την κα Κορνελία Βολονέσκου –Γκολφίνου και στο πιάνο τον κο Άρη Πιστόλα, η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας, με Μαέστρο την κα Αλίκη Ζαφείρη και στο πιάνο τον κο Αντρέα Αδαμόπουλο, η Μικτή Χορωδία Δήμου Αλίμου με Μαέστρο τον κο Γιώργο Μπακόπουλο και η Μικτή Χορωδία Δήμου Αγίας Παρασκευής με Μαέστρο τον κο Χρήστο Κουτσονίκα και στο πιάνο την κα Χρυσάνθη Ζαγουράκη.

Το φιλόμουσο κοινό καταχειροκρότησε τους εξαίρετους μαέστρους, τους βιρτουόζους του πιάνου και τους καλλίφωνους χορωδούς για την άψογη εκτέλεση του ρεπερτορίου τους και την υπέροχη εμφάνισή τους. Έγινε απονομή τιμητικών πλακετών από την πλευρά του Συλλόγου προς τις φιλοξενούμενες Χορωδίες, οι οποίες ανταπέδωσαν προσφέροντας αναμνηστικά δώρα. Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων στο τέλος της Χορωδιακής Συνάντησης δεξιώθηκε με πλούσιο μπουφέ, όλες τις φιλοξενούμενες χορωδίες.

Οι Χορωδιακές Συναναστροφές «Οδός Χορωδών», ως θεσμός, είναι πηγή αξιών και ιδεών και μοναδικό επίτευγμα εθελοντικής προσφοράς. Φιλοδοξεί να αποτελέσει, ένα σύγχρονο σταυροδρόμι Πολιτισμού για την πόλη του Αιγίου, που αρνείται να ικανοποιήσει τη χαμηλή αισθητική και να διασκεδάσει χωρίς να παιδεύσει.

Ευχαριστίες και… πικρία από τον Σύλλογο

Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων, με ανακοίνωσή του ευχαριστεί όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, τους ανθρώπους του, που εδώ και 6 μήνες με ιδιαίτερο κέφι ξεκίνησαν την προετοιμασία αυτής της νέας χορωδιακής συνάντησης και συγκεκριμένα ευχαριστεί: Την χαρισματική μαέστρο κα Αλίκη Ζαφείρη που έχει την Διεύθυνση της Πολυφωνικής Χορωδίας Αιγιαλείας και τον διακεκριμένο μουσικοσυνθέτη κ. Αντρέα Αδαμόπουλο που έχει τη χορωδιακή γραφή. Τις κες Σούλα Ψύχα, Χριστίνα Νικολοβγενη, την Μαίρη Ορφανιδου, την Νόνη Λάφη, την Κούλα Τρακαδά, και το κο Νίκο Τρακαδά, για την προετοιμασία της φιλοξενίας των προσκεκλημένων Χορωδιών. Τους συνοδούς των Χορωδιών τις κες Γιώτα Νικολάτου, Μαίρη Σταυράκη , Δανάη Μεσσάρη και την Καίτη Μπούζου για την ζεστή υποδοχή και ξενάγηση των φιλοξενούμενων Χορωδών. Την κα Μαίρη Μουζακίτη για τη ξεχωριστή διακόσμηση της αίθουσας και για τις υπέροχες συνθέσεις των λουλουδιών. Την κα Γωγώ Παπαφράγκου για την επιμέλεια του προγράμματος. Τον κ. Διονύση Μπούζο υπεύθυνο του έντυπου υλικού. Την κα Γιώτα Νικολοβγένη για την επίδοση των ανθοδεσμών.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί τους χορηγούς της εκδήλωσης: 1. Οινοποιία ΚΑΒΙΝΟ, 2. Ε-lab Service H/Y Διονύση Ψύχα, 3. το Τεχνικό Γραφείο Μάκης Παπαδημητράτος – Πένυ Αλεβίζου, 4. την Οινοποιία ΡΟΥΒΑΛΗ, 5. την επιχείρηση ανταλλακτικών Ηλεκτρ. Συσκευών Γιώτα Νικολοβγένη, 6. τα ΠΟΡΤΑ- ΠΟΡΤΑ των ΕΛΤΑ Στάθη Ευαγγελίου, για την οικονομική τους υποστήριξή – δωρεές. Πάντα με τη διακριτική τους παρουσία, πάντα με τον ξεχωριστό τρόπο τους, βοηθούν ώστε να παίρνουν σάρκα και οστά τέτοιες όμορφες εκδηλώσεις. Ευχαριστεί επίσης τον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο για την προβολή της εκδήλωσης.

Τέλος, ο Σύλλογος ευχαριστεί την ΔΗΚΕΠΑ για την παραχώρηση του πολιτιστικού κέντρου και βέβαια όλους τους φίλους και συμπολίτες μας που κατέκλυσαν την αίθουσα, οι οποίοι αποτελούν ένα σημαντικό κρίκο μιας μεγάλης πνευματικής αλυσίδας της πόλης. Σχολιάζει πάντως αρνητικά την απουσία της δημοτικής αρχής λέγοντας πως για ακόμη χρονιά, αποτελεί άξιον απορίας γιατί έλαμψε με την απουσία της!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr