background img
banner
banner

Νέες παγκόσμιες επιτυχίες για την Αιγιώτισσα αθλήτρια της σκοποβολής Πηνελόπη Τσαντούλα

Η ΣΚΟΠΕΥΤΡΙΑ ΤΟΥ Σ.Σ. ΒΟΛΟΥ ΕΧΕΙ “ΣΑΡΩΣΕΙ” ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Μία Αιγιώτισσα αθλήτρια, η Πηνελόπη Τσαντούλα από το Δημητρόπουλο, είναι επίλεκτη αθλήτρια σκοποβολής στο ολυμπιακό αγώνισμα του πυροβόλου πιστολίου 25 μέτρων και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών 2019 κατέκτησε στο Sport Pistol 25m ένα χρυσό ομαδικό και ένα χάλκινο ατομικό μετάλλιο, ενώ ήταν πρώτη και στον κυρίως αγώνα. Είναι κάτοχος τριών τίτλων παγκόσμιας πρωταθλήτριας στην ηλικιακή κατηγορία της από τους World Masters Games – Sydney 2009 και World Masters Games – Torino 2013. Το καλοκαίρι που μας πέρασε τίμησε για μια ακόμα φορά τα ελληνικά χρώματα, υψώνοντας τη γαλανόλευκη στην πρωτεύουσα του Πιεμόντε και στο αρχαιότερο αθλητικό σωματείο της Ιταλίας, που είναι το Εθνικό Σκοπευτήριο του Τορίνου!

Ποια είναι η Πηνελόπη Τσαντούλα

Η Πηνελόπη Αντωνοπούλου – Τσαντούλα του Ανδρέα, γεννήθηκε στο Αίγιο, όπου και τελείωσε το Γυμνάσιο. Είναι πτυχιούχος της «Σχολής Βακαλό» στους τομείς καλλιτεχνικής δημιουργίας και διακόσμησης και πτυχιούχος Δημοσίου ΙΕΚ με ειδικότητα «Στέλεχος Οργάνωσης και Διοίκησης Παιδικών Κατασκηνώσεων». Επί μία εικοσαετία ήταν φωτογράφος στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»,«ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και τα περιοδικά «ΕΙΚΟΝΕΣ», «ΓΕΥΣΗ», «4ΤΡΟΧΟΙ», «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ»,«ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ», «ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ», «ΚΟΡΦΕΣ», «FIT FOR FUN»,«FUN IN ACTION», «CAR AND DRIVER», «NAUTICA», «OXYGEN» κ.α. Είναι αθλήτρια του Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου και άρχισε να συμμετέχει σε αγώνες σκοποβολής από το 1997. Σαν μέλος της Προολυμπιακής Ομάδας συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής, που έγινε τον Απρίλιο στην Αθήνα από 20-30 Απριλίου 2004, που λειτούργησε παράλληλα και σαν test-event των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ήταν μέλος του κωπηλατικού πληρώματος της «Παπυρέλας», στο πρόγραμμα πειραματικής αρχαιολογίας «Λαύριο-Μήλος» του Ελληνικού Ινστιτούτου Προστασίας Ναυτικής Παράδοσης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και προσωπικά της Μελίνας Μερκούρη το 1988. Αθλήτρια του Αλεξιπτώτου Βουνού (Para-pente) και πρώτη Ελληνίδα που πέταξε στη χώρα μας. Αθλήτρια του kayak και κυπελλούχος στην πρώτη σχολή που διοργανώθηκε στην Ελλάδα το 1986. Ασχολείται με την ορειβασία, το χειμερινό σκι και γενικά τις δραστηριότητες σε φυσικό περιβάλλον. Έχει τερματίσει δύο φορές στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας (2015 – 2017). Όμως σαν Αιγιώτισσα και πιστή στις οικογενειακές καταβολές έχει δελτίο αμπελουργού και είναι από χρόνια ενταγμένη στο μητρώο βιοκαλλιεργητών της ΔΗΩ.

Μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες

Συμμετέχοντας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για αθλητές άνω των τριάντα ετών η Πηνελόπη στα ολυμπιακά αγωνίσματα σκοποβολής σταθερού στόχου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πυροβόλο Πιστόλι 25 μέτρων και το ασημένιο μετάλλιο στο Αεροβόλο Πιστόλι 10 μέτρων. Για εννέα ημέρες, από 26 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου, μία κοσμοπλημμύρα 7.500 αθλητών από 77 χώρες χάρηκαν τη συμμετοχή τους σε 30 διαφορετικά αθλήματα, καθώς και την ετοιμότητα 2.000 εθελοντών σε έναν θεσμό, που δικαιωματικά κατέχει τον τίτλο του πολυπληθέστερου αθλητικού γεγονότος στην ιστορία των σπορ! Όμως ο δρόμος των επιτυχιών για την Αιγιώτισσα πρωταθλήτρια ήταν μακρύς, αφού η Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκοποβολής – ISSF διοργάνωσε στη γερμανική πόλη Ζουλ το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής για αθλητές άνω των 45 ετών, το νεοθεσμοθετημένο «1st ISSF World Masters Shooting Sport Championship – Suhl 2019». Με δεδομένη την αγάπη της και την προσήλωσή της στο άθλημα της σκοποβολής, σαν μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας, έδωσε το παρόν στο εκπληκτικό σκοπευτικό συγκρότημα της Γερμανίας με τους ηλεκτρονικούς στόχους (παντελώς ανύπαρκτους στη χώρα μας) και με την ελληνική σημαία να υψώνεται στον ουρανό της Θουριγγίας από 8-16 Σεπτεμβρίου!

Κατέκτησε επίσης το ασημένιο μετάλλιο στο πυροβόλο πιστόλι 25m στην κατηγορία 2F, με την ελληνική σημαία να αναρριχάται ψηφιακά στο monitor, χάρισε την αγαλλίαση στην Πηνελόπη Τσαντούλα για το τόλμημά της, όπως φυσικά το λογότυπο της ISSF και την υπογραφή του προέδρου τηςVladimir Lisin στο ανάλογο δίπλωμα! Η κατάκτηση της 4ης θέσης στο αεροβόλο πιστόλι 10m και η απώλεια του χάλκινου μεταλλίου για πέντε δέκατα στον πολύ δύσκολο τελικό στο Final Hall, ήταν η επιτομή για την αξιοπρεπέστατη παρουσία της στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ISSF Masters 2019, χωρίς την παρουσία του προπονητή της, αφού η αθλητική αρχή δεν χορήγησε ούτε ένα Ευρώ, ή μία σφαίρα… Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι συναθλήτριες χαίρουν μεγάλου σεβασμού στις ομάδες τους έχοντας στο ενεργητικό τους πάμπολλες εθνικές διακρίσεις και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα στο παρελθόν.

“Πλημμύρισα από εμπειρία εικόνων και παραστάσεων”

“Εμείς είμαστε απλά μοναχικοί ταξιδευτές με το χιλιοειπωμένο, σε τέτοιου είδους αποστολές ότι: είσαι αρχηγός ομάδας, αθλητής, προπονητής, γιατρός και διατροφολόγος, αλλά παράλληλα και διπλωματικός αξιωματούχος, οικονομικός διαχειριστής και τέλος ένας απλός άνθρωπος που δεν απαξιώνει την αναγκαιότητα των διαπροσωπικών σχέσεων! Τα έξοδα προετοιμασίας, μεταβάσεων και μετακινήσεων, τα δικαιώματα συμμετοχής, τα έξοδα διαμονών και το κόστος service και πυρομαχικών ήσαν αντικειμενικά πολύ υψηλά. Εγώ έφυγα από την Ελλάδα μόνον με περισσά αποθέματα ρομαντισμού, έγραψα χιλιάδες οδικά χιλιόμετρα, πλημμύρισα από εμπειρία εικόνων και παραστάσεων, ζώντας σε κοινωνίες οργανωμένες και με διάχυτο το αίσθημα του αλληλοσεβασμού, της ασφάλειας και της ελευθερίας”, μας λέει η Πηνελόπη Τσαντούλα πριν ξεκινήσει την προετοιμασία της για μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση…


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr