background img
banner
banner

Να αναλάβουν οι Κινέζοι τα απορρίμματα της Αχαΐας!

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΑΔΑΣ

Ανοιχτή πρόσκληση προς τις κινεζικές επιχειρήσεις να διευρύνουν την παρουσία τους σε 14 ελληνικές επιχειρήσεις -κυρίως του ενεργειακού τομέα- αποτελεί εν πολλοίς το Μνημόνιο Κατανόησης για την προώθηση της αμφίδρομης επενδυτικής συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδας και του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας που υπογράφηκε από τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Κινέζο ομόλογό του Zhong Shan.

Μεταξύ άλλων, προτείνεται και συνεργασία για την εκτέλεση των έργων διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αχαΐα!

Ειδικότερα, με το εν λόγω Μνημόνιο, προτείνεται από ελληνικής πλευράς η είσοδος των κινεζικών επιχειρήσεων στα ΕΛΠΕ, στη ΔΕΠΑ, στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, στο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής – Κρήτης καθώς και σε μια σειρά αιολικών πάρκων. Έμφαση, επίσης, πέραν του Λιμανιού του Πειραιά, δίνεται και στα έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην Αχαΐα, την Κεντρική Μακεδονία και τη Ρόδο.

Όπως ορίζει το Μνημόνιο, σύμφωνα με το Πλαίσιο Συνεργασίας 2020-2022 σε βασικούς τομείς, το οποίο υπεγράφη τον Οκτώβριο μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδας και της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας, τα δύο μέρη θα ακολουθήσουν την αρχή περί «συμμετοχής των εταιρειών, προσανατολισμού στην αγορά, εμπορικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τις τοπικές πρακτικές και τους διεθνείς κανόνες» για την ενθάρρυνση των επιχειρήσεων να αναλάβουν τα βασικά έργα αμοιβαίου οφέλους και κοινής ανάπτυξης.

Στα έργα αυτά συγκαταλέγεται αυτό της Διαχείρισης απορριμμάτων στην Αχαΐα – Πελοπόννησο όπως και το έργο Διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr