background img
banner
banner

Ομάδες γονέων από το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας Καλλίπολις»

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΝΕΪΚΟ ΡΟΛΟ

Ομάδες γονέων πρόκειται να υλοποιηθούν στην Πάτρα με δωρεάν συμμετοχή από επαγγελματίες του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αχαΐας. Οι ομάδες θα έχουν διάρκεια 8 εβδομαδιαίες συναντήσεις και θα πραγματοποιηθούν για τους γονείς παιδιών προσχολικής & σχολικής ηλικίας κάθε Δευτέρα 17:00-19:30 από 13 Ιανουαρίου ως 9 Μαρτίου 2020, για τους γονείς εφήβων κάθε Τετάρτη 17:00-19:30 από 15 Ιανουαρίου ως 4 Μαρτίου 2020, ενώ θα λειτουργήσει και πρωινή ομάδα κάθε Τρίτη 10:00-12:00 από 14 Ιανουαρίου ως 3 Μαρτίου 2020.

Οι συναντήσεις των ομάδων γονέων θα πραγματοποιούνται στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης (ΝΕΟ Αθηνών – Πατρών 35). Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς όσα γνωρίζουμε παραδοσιακά για το μεγάλωμα των παιδιών συχνά αποδεικνύονται ανεπαρκή στην διαχείριση καθημερινών ζητημάτων με τα παιδιά και τους έφηβους. ΄΄Όλοι μας ως νέοι γονείς κυριευτήκαμε από άγχος για το αν θα καταφέρουμε να φροντίσουμε ικανοποιητικά το παιδί μας και πορευτήκαμε αξιοποιώντας ασυνείδητα το παράδειγμα των γονέων μας αλλά και δικές μας πεποιθήσεις σχετικά με το τι σημαίνει ικανοποιητική γονεϊκή φροντίδα για ένα παιδί. Ο σύγχρονος τρόπος όμως ζωής, η πίεση, οι αναπόφευκτες δυσκολίες στο μεγάλωμα των παιδιών, οι επαγγελματικές απαιτήσεις και η μοναξιά εντείνουν το συναίσθημα της ανεπάρκειας στο γονεϊκό μας ρόλο. Οι ομάδες γονέων έρχονται να αποτελέσουν ένα πλαίσιο ασφάλειας για να μοιραστούμε αγωνίες, να πάρουμε στήριξη ο ένας από τον άλλον, να αξιοποιήσουμε τις θεωρητικές γνώσεις για τα αναπτυξιακά στάδια των παιδιών μας και να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό ως γονέα και ως άνθρωπο΄΄, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

΄΄Παρακαλούμε δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας λόγω περιορισμένης δυνατότητας συμμετοχής στις ομάδες, στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης: 2610.226948 & 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00 και στο www.kpachaia.gr και το https://www.facebook.com/kpachaiaskallipolis/΄΄, αναφέρεται από το Κέντρο Πρόληψης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr