background img
banner
banner

Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βούλη την αναμπέλωση της μαύρης κορινθιακής σταφίδας

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την ανάγκη αναμπέλωσης των καλλιεργειών της μαύρης κορινθιακής σταφίδας. Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Μια ιδιαίτερα σημαντική αγροτική καλλιέργεια για την Αχαΐα και ειδικότερα για την Αιγιάλεια είναι η μαύρη κορινθιακή σταφίδα. Η μαύρη κορινθιακή σταφίδα αποτελεί πολύτιμο αγροτικό προϊόν με υψηλή διατροφική αξία και σημαντικό συντελεστή αγροτικής ανάπτυξης για το νομό Αχαΐας.

Παρατηρείται, όμως, ότι η παλαιότητα των καλλιεργιών καθιστά ασύμφορη την ενασχόληση των νέων αγροτών με το προϊόν, με αποτέλεσμα η καλλιέργεια της μαύρης σταφίδας να εγκαταλείπεται σταδιακά. Κατά κοινή ομολογία όλων των ενώσεων των τοπικών αγροτικών συλλόγων, υπάρχω άμεση ανάγκη αναδιάρθρωσης των καλλιεργιών της μαύρης κορινθιακής σταφίδας.

Η αναμπέλωση των καλλιεργιών θα αυξήσει τη συνολική παραγωγή του προϊόντος και θα συμβάλει στην επιμήκυνση της ζωής των καλλιεργιών”.

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για: α) την αναμπέλωση των καλλιεργειών της μαύρης κορινθιακής σταφίδας και β) τη στήριξη των καλλιεργητών;


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr