background img
banner
banner

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος στον Άγιο Ανδρέα Πατρών

ΕΤΥΧΕ ΘΕΡΜΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών, προέστη της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος, προσκεκλημένος του οικείου Ιεράρχου, Μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου, ο οποίος συλλειτούργησε με τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη.

Πλήθος λαού συνέρευσε στον Ιερό Ναό του Πολιούχου των Πατρών, για να συμμετάσχει στην Θεία Λειτουργία την οποία τέλεσαν οι δύο Ιεράρχες της Αχαΐας και να ευχηθεί στον νέο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας τα δέοντα επί τη εκλογή του σε Επίσκοπο και Μητροπολίτη και τη χειροτονία του το μεθεπόμενο Σάββατο.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο κ. Ιερώνυμος αναφερθείς στην παραβολή του Καλού Σαμαρείτου και στα μηνύματα που απορρέουν από αυτήν.
Ο Μητροπολίτης Πατρών στο τέλος της Θείας Λειτουργίας μίλησε με θερμά λόγια για τον άγιο Καλαβρύτων, κάνοντας αναφορά στην ευλογημένη πορεία και ζωή του μέσα στην Εκκλησία στην μεγάλη ευλογία μέσα από τον Θεό να αξιωθεί της Αρχιερωσύνης και στην τιμή να διαδεχθεί τον λαμπρό και ισχυρό εκκλησιαστικό άνδρα, Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο.

Καλωσορίζοντας τον νέο Ποιμενάρχη της Αιγιάλειας στην Πάτρα, του ευχήθηκε να έχει πολύχρονο και θεοτίμητο ποιμαντορία και του προσέφερε σε ένδειξη τιμής και αγάπης ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι δύο Αρχιερείς τέλεσαν τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των αοιδίμων Ιεραρχών των Πατρών και στη συνέχεια προσκύνησαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Πατρών όπου τους επιφυλάχθηκε λαμπρή υποδοχή και ο κ. Ιερώνυμος μίλησε στις συνάξεις των Κατηχητικών Γυμνασίου- Λυκείου της Ενορίας.

Η Ενορία παρέθεσε μικρή δεξίωση και τα παιδιά παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr