background img
banner
banner

Παρουσιάζει το έργο της η ΔΕΥΑ στον Φαρμάκη

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ, Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Στην παρουσίαση του έργου του συστήματος τηλελέγχου-τηλεχειρισμού και ανίχνευσης αφανών διαρροών του υπάρχοντος εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου υδροδότησης στο Αίγιο, προχωρά η διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. Αιγιαλείας την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Υ.Α. στη Μυρτιά (Βιολογικός Καθαρισμός).
Το παρών θα δώσουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Αιγιαλείας (και πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.) κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, καθώς και Δήμαρχοι, Πρόεδροι ΔΕΥΑ και υπηρεσιακοί παράγοντες από Δήμους της Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα» 2014-2020 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με προϋπολογισμό 1,188 εκ. ευρώ και είναι το πρώτο ανάλογο έργο που τίθεται σε λειτουργία στην Περιφέρεια.

Νέα έργα χρηματοδότησης

Εκτός όμως από το έργο που έχει ολοκληρωθεί ο Δημήτρης Καλογερόπουλος ως πρόεδρος της ΔΕΥΑ, προκήρυξε πρόσφατα αντίστοιχο έργο και για τις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες της Αιγιάλειας με διπλάσιο προϋπολογισμό.

Στην παρουσίαση της Παρασκευής η διοίκηση της ΔΕΥΑ θα έχει την ευκαιρία εκτός από το νέο σύστημα για τον έλεγχο των διαρροών να δείξει στο Περιφερειάρχη και νέα σχέδια που θέλει να υλοποιήσει, όπως η αξιοποίηση της λυματολάσπης του Βιολογικού Καθαρισμού.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 10 εκ. και περιλαμβάνει την δημιουργία μονάδας θερμικής ξήρανσης, προκειμένου το τελικό προϊόν να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα με αποδέκτη πρώτα τους αγρότες της Αιγιάλειας.

Όσο για τις διαρροές το σύστημα εντόπισε εκτεταμένη διαρροή επί της Ζωοδόχου Πηγής που διορθώθηκε, εξοικονομώντας πάνω από 50 κ.μ. νερό ημερησίως για την δημοτική επιχείρηση.
Βεβαίως η ΔΕΥΑ έχει αποκτήσει ένα χαρτοφυλάκιο έργων που φτάνει τα 60 εκ. ευρώ με τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης των παραλιακών της Αιγιάλειας και το διυλιστήριο νερού στον ποταμό Σελινούντα να ξεχωρίζουν.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr