background img
banner
banner

Πλούσια δράση για το Πανεπιστήμιο Πατρών

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ 55 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕ 35 ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΞΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΙΟ

Για τις δράσεις του Πανεπιστημίου Πατρών που συμπληρώνει φέτος 55 χρόνια λειτουργίας, ενημερώνει η πρυτανεία. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια ελληνικά Πανεπιστήμια που συνεχίζει δυναμικά την πορεία του, στο οποίο, ως γνωστόν, υπάγεται και το Παράρτημα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που λειτουργεί στο Αίγιο.

Σε δήλωσή της, η πρύτανις του Πανεπιστημίου, καθηγήτρια Βενετσάνα Ε. Κυριαζοπούλου, επισημαίνει: ΄΄11 Νοεμβρίου 1964 – 11 Νοεμβρίου 2019. 55 χρόνια πριν, ιδρύθηκε με το Ν.Δ. 4425/11-11-1964 το Πανεπιστήμιο Πατρών και σήμερα κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 λειτουργούν 7 Σχολές και 35 Τμήματα σε 6 πόλεις. Στα 55 αυτά χρόνια, η προσπάθεια ήταν μεγάλη και πολλές φορές δύσκολη σε αντίξοες συνθήκες, αλλάπραγματικά, άξιζε τον κόπο. Οι εξωτερικές αξιολογήσεις των Τμημάτων, αλλά και η συνολική εξωτερική αξιολόγηση του Ιδρύματος και η πιστοποίησή του με άριστα σύμφωνα με τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας Ανώτατης Εκπαίδευσης, δικαίωσαν την προσπάθειά μας και μας προσέφεραν σημαντικό πλεονέκτημα. 55 Χρόνια μετά, το Πανεπιστήμιο Πατρών, ένα από τα μεγαλύτερα Δημόσια Ελληνικά Πανεπιστήμια, συνεχίζει δυναμικά την πορεία του΄΄.

Οι δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν προγραμματιστεί, είναι οι εξής: ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ «MANAGEMENT ΑΛΛΑΓΩΝ». Ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 11.11.2019 τα μαθήματα του επιμορφωτικού προγράμματος «Management Αλλαγών». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και σε ενδιαφερόμενους κάθε ειδικότητας που επιθυμούν να αναβαθμίσουν ποιοτικά τα προσόντα τους και να αναπτύξουν εξειδικευμένες γνώσεις και ικανότητες στη διοίκηση αλλαγών. Οι εκπαιδευόμενοι/ες μπορούν να συμμετέχουν από κάθε μέρος της Ελλάδας ή το εξωτερικό, αφού το πρόγραμμα ακολουθεί την μεθοδολογία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα

«ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: ΣΧΕΔΙΑΣΗ, ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»: Το πρόγραμμα «Ερευνητικά και Εκπαιδευτικά Προγράμματα: Σχεδίαση, Υλοποίηση, Αξιολόγηση», τα μαθήματα του οποίου ξεκινούν από τις 13.11.2019, προσφέρει τη δυνατότητα πλήρους και πολυδιάστατης κατάρτισης στα ζητήματα του σχεδιασμού (design), υλοποίησης (application), παρακολούθησης (monitoring) και αξιολόγησης (evaluation) εκπαιδευτικών προγραμμάτων και προτάσεων έρευνας, είτε πρόκειται για ακαδημαϊκού τύπου έρευνα, είτε για έρευνα στο πλαίσιο μιας δημόσιας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, εκπαιδευόμενους όλων των επιπέδων, όσους δρουν μέσω ΜΚΟ, καθώς και σε όσους θα ήθελαν να καταρτιστούν στην εκπόνηση και αξιολόγηση ερευνητικών προτάσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Οι καταρτιζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν από κάθε μέρος της Ελλάδας ή το εξωτερικό, αφού το πρόγραμμα ακολουθεί την μεθοδολογία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.Πληροφορίες για το πρόγραμμα καθώς και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: http://kedivim.upatras.gr/courses/research-educational-programmes/.

Διαγωνισμός φωτογραφίας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «Αναπηρία και ζωή ή Ζωή και αναπηρία;;» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ (Ομάδα ΕΚΟ)
Εμπνεύσου και ακολούθησε 3 απλά βήματα του διαγωνισμού και ίσως είσαι εσύ ο νικητής. Βγάλε τη δική σου φωτογραφία που ταιριάζει στο θέμα του διαγωνισμού και ανέβασέ την στο instagram – μην ξεχάσεις πως πρέπει να έχεις δημόσιο προφίλ! Οι συμμετοχές ισχύουν μέχρι 25 Νοεμβρίου 2019.Ο νικητής του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί στην εκδήλωση με θέμα: «Κοινωνία για όλους: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία», που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου 2019 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ Α΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ
Το Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει εκδήλωση στρογγυλής τράπεζας με τίτλο:«Οι συνέπειες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην ιστορία του 20ού αιώνα και το παράδειγμα των ελληνογερμανικών σχέσεων». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19.00, στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μεταφορά τεχνογνωσίας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ, CERN – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΤΡΩΝ: Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών πραγματοποιείεκδήλωση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Κέντρο CERN, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 και ώρα:10:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΠ.Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών τον Απρίλη του 2019 επιλέχτηκε ως το Εθνικό Business Incubation Center του CERN. Το CERN έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο από 8 Business Incubation Centers (BICs) σε όλη την Ευρώπη, προκειμένου να βοηθήσουν στην εμπλοκή επιχειρήσεων στις τεχνολογίες του CERN.
Η εκδήλωση, αποτελείται από τρία μέρη:
• CERN Knowledge Transfer Group – BIC: To πρώτο μέρος της εκδήλωσης εστιάζει σε Startups οι οποίες θέλουν να αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία του CERN.
• CERN Procurement Department: Το δεύτερο μέρος εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να πουλήσουν την τεχνογνωσία τους ή τα προϊόντα τους στο CERN.
• B2B Συναντήσεις: Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν B2B Meetings με εκπροσώπους του CERN από το τμήμα προμηθειών και το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνογνωσίας με επιχειρήσεις και ερευνητικές ομάδες που το επιθυμούν.

Διαλέξεις

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΜΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ: Το ερευνητικό σεμινάριο του ΠΜΣ «Θεωρητική και Πρακτική Φιλοσοφία» του Τμήματος Φιλοσοφίας θα πραγματοποιήσει σειρά διαλέξεων κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019. Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στο αναγνωστήριο Τμηματικής Βιβλιοθήκης Φιλοσοφίας, Κτήριο: Κ25 και ώρα: 19:00-21:00.
Πρόγραμμα Διαλέξεων: Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 Δούκας Καπάνταης, Δ/ντης Ερευνών, Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας Ακαδημίας Αθηνών «Απόδειξη της αρχής του Αποκλειόμενου Τρίτου στο Μετά τα Φυσικά Γ’» Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 Μαρκ Μιχάλσκι, Επίκ. Καθηγητής Τμήματος Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Πατρών, υπό διορισμόν «Max Wundt: Η φυλή στην ιστοριογράφηση της φιλοσοφίας» Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 Κοσμάς Ρασπίτσος,Dr. Phil., ΕΔΙΠ Τμήματος Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Πατρών «Ο Μάρτιν Χάιντεγγερ και η μετάφραση της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr