background img
banner
banner

«Πράσινοι Φίλοι και στην ανακύκλωση!»

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ

Στον αγώνα της ανακύκλωσης στην Αιγιάλεια μπαίνει δυναμικά και μαθητική ομάδα του 1ου Γυμνασίου «Πράσινοι Φίλοι». Στόχος των μαθητών είναι να συμβάλουν σε μια καθαρή πόλη και να επικοινωνήσουν σε όσους περισσότερους συμπολίτες μπορούν, το μήνυμα της ανακύκλωσης.

Τόσο ο Δήμαρχος Αιγίου όσο και η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ζήτησαν τη συμβολή των παιδιών στη νέα προσπάθεια. Με την έναρξη της όλης διαδικασίας οι μαθητές βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και συμμετείχαν στην εκδήλωση ευαισθητοποίησης που οργάνωσε η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στην παραλία Αιγίου με την παρουσίαση της φάλαινας «Φανώ». Εκεί έφεραν πολλά ανακυκλώσιμα υλικά και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το Δήμαρχο Αιγιαλείας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Καραΐσκο.

Ο Δήμος για πολλά χρόνια δεν είχε πάθος για την ανακύκλωση, κυριάρχησε η αδιαφορία και οι πολίτες έχασαν την εμπιστοσύνη τους. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να παραδώσουμε ένα καθαρό περιβάλλον σ’ εσάς τα παιδιά. Δυστυχώς φανήκαμε ανάξιοι του ρόλου μας και εκ μέρους όλων των συνομηλίκων μου σας ζητούμε συγνώμη» απάντησε στα παιδιά ο κ. Καλογερόπουλος και τόνισε ότι με τις νέες πρωτοβουλίες όπως η επώνυμη κατάθεση ανακυκλώσιμων υλικών αλλάζει σιγά- σιγά η εικόνα. «Στόχος μας είναι να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης. Γι αυτό θέλουμε τα νέα παιδιά να γίνουν δάσκαλοι και παιδαγωγοί για τους μεγάλους. Ανεβείτε στις πλάτες του Δήμου για να προχωρήσουμε μαζί».

Η μαθητική ομάδα υποσχέθηκε να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει το έργο του Δήμου ενώ παράλληλα ζήτησε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Καραΐσκο να ξεκινήσει από το σχολείο τους το πρόγραμμα με τις γωνιές ανακύκλωσης. Επίσης θα αναλάβουν δράση για την καλύτερη και ευρύτερη ενημέρωση των συμπολιτών ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Τέλος η ομάδα «Πράσινοι Φίλοι» μετά από σχετική συζήτηση για το θέμα των σκουπιδιών κατέληξαν και θα προτείνουν συγκεκριμένες δράσεις όπως:

  • Κομποστοποίηση
  • Θεματικό πάρκο για την ανακύκλωση
  • Μόνιμη προβολή σχετικών βίντεο σε σημεία της πόλης
  • Δημιουργία έργων τέχνης με ανακυκλώσιμα υλικά
  • Ειδικοί κάδοι για τα μέταλλα
  • Σαββατοκύριακα εκδηλώσεων και ευαισθητοποίησης
  • Επιβράβευση μαθητών για πράξεις και ιδέες ανακύκλωσης.

Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr