background img
banner
banner

Προβάδισμα Παπαδόπουλου για την προεδρία της ΠΕΔ

Ο ΔΗΜΉΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΒΑΣΩ ΨΥΧΡΑΜΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

 Πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα οι εκλογές στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδος), με το δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, το δήμαρχο Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα και το δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο να διεκδικούν την προεδρία. Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ ψήφισαν για την ανάδειξη του νέου 21μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, για το Εποπτικό Συμβούλιο καθώς επίσης και για εκπροσώπους στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ. Στις εκλογές συμμετείχαν ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος καθώς και οκτώ εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι από την Αιγιάλεια.
Συγκεκριμένα από τη δημοτική παράταξη του Δημήτρη Καλογερόπουλου το παρόν στην ψηφοφορία έδωσαν εκτός από το δήμαρχο, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αιγιαλείας Γιώργος Ντίνος και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Βασίλης Γ. Χριστόπουλος.
Μάλιστα Καλογερόπουλος και Ντίνος ήταν υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο του δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου. Ο πρώτος για το Δ.Σ. της ΠΕΔ και ο δεύτερος στη Γ.Σ. της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος).
Στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ συμμετέχει αυτοδίκαια ως δήμαρχος, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος.
Από την παράταξη της Βασιλικής Ψυχράμη το παρόν στην ψηφοφορία έδωσαν η ίδια η αντιδήμαρχος Εργων καθώς και ο αντιδήμαρχος Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας Παναγιώτης Μαρινόπουλος.
Η κ. Ψυχράμη ήταν επίσης υποψήφια με το ψηφοδέλτιο Παπαδόπουλου για το Δ.Σ της ΠΕΔ.
Από τις συμπορευόμενες παρατάξεις της Αιγιαλείας το παρόν στη ψηφοφορία έδωσε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος.
Τέλος από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας το παρόν στη ψηφοφορία έδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, Γιώργος Γιοβάς, και Βασίλης Θ. Χριστόπουλος με τον πρώτο να είναι υποψήφιος για το Δ.Σ. της ΠΕΔ, με το ψηφοδέλτιο του δημάρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα.

Τα αποτελέσματα των εκλογών

Από τους 19 Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στις εκλογές συμμετείχαν 119 εκλέκτορες με το δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο να κόβει πρώτος το νήμα με 54 σταυρούς και 10 έδρες.

Δεύτερος με 45 σταυρούς και 8 έδρες ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας και τρίτος με 17 σταυρούς και 3 έδρες ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.
Επιπλέον 3 σταυρούς πήρε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Χρήστος Πατούχας, χωρίς να καταφέρει να πάρει έδρα.
Ο νέος πρόεδρος θα προκύψει όταν το 21μελές συμβούλιο συγκροτηθεί σε Σώμα και θα διαδεχθεί τον απερχόμενο πρόεδρο, δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου.

Αξίζει να σημειωθεί οτι μετά την καταμέτρηση των σταυρών, πρώτη σε ψήφους μετά τον Παπαδόπουλο (40), ήρθε η επικεφαλής της Ποιοτικής Αιγιάλειας Βασιλική Ψυχράμη (39), η οποία εκλέγεται στο νέο Δ.Σ. Εκλέγεται επίσης και ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος με 33 ψήφους.

Ισοψήφισε με 14 ψήφους ο δημοτικός σύμβουλος Περικλής Παπαγιαννακόπουλος με άλλον υποψήφιο από δήμο της Ηλείας, δεν τον ευνόησε όμως η κλήρωση κι έμεινε εκτός συμβουλίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr