background img
banner
banner

Προβολή με αξιώσεις και προοπτικές…

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ PHILOXENIA ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δυναμική… επιστροφή στις εκθέσεις για την προβολή του τουριστικού προϊόντος του τόπου, έκανε ο δήμος Αιγιαλείας, συμμετέχοντας στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην διεθνώς αναγνωρισμένη έκθεση PHILOXENIA που πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Επικεφαλής της αιγιώτικης αντιπροσωπείας ήταν ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Αιγιαλείας Στράτος Βαρδάκης, ο οποίος, στο περιθώριο της έκθεσης είχε σημαντικές επαφές με τουριστικούς πράκτορες και tour operators.

Πρόκειται για την κατ’ εξοχήν τουριστική έκθεση της χώρας που αποτελεί σταυροδρόμι για όλους τους ανθρώπους του Τουρισμού. Η συμμετοχή και μόνο της Αιγιάλειας δημιούργησε μεγάλες προοπτικές και αύξησε τις προσδοκίες για τουριστική ανάκαμψη από το επόμενο κιόλας καλοκαίρι. Ήταν η πρώτη φορά μετά από χρόνια που ο δήμος Αιγιαλείας οργανωμένα επέστρεψε στον χώρο, προβάλλοντας και μάλιστα οργανωμένα τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες του τόπου.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας, υπήρχε ειδικό σταντ για τον δήμο Αιγιαλείας το οποίο πλαισιωνόταν από οθόνες που προέβαλαν εντυπωσιακό βίντεο με τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της περιοχής, προσελκύοντας το ενδιαφέρον εκατοντάδων επισκεπτών. Επίσης, πραγματοποιήθηκε διανομή του δίφυλλου φυλλαδίου του δήμου καθώς και του τουριστικού οδηγού, ενώ δίνονταν και προφορικές πληροφορίες για τον ανεξερεύνητο για πολλούς τουριστικό «θησαυρό» της Αιγιάλειας.

35 χρόνια και… συνεχίζει!

H Philoxenia, εδώ και 35 χρόνια υποδέχεται και φιλοξενεί εκθέτες και επισκέπτες της ελληνικής και διεθνούς τουριστικής αγοράς. Είναι η κλαδική έκθεση που με συνέπεια και συνέχεια αποτελεί εδώ και 35 χρόνια ουσιαστικό θεμέλιο για το ελληνικό τουριστικό επιχειρείν. Ο εκθεσιακός και συνεδριακός κόμβος συνάντησης φορέων και ιδιωτών του τουρισμού στον οποίο συγκεντρώνονται τα καινοτόμα στοιχεία και οι τάσεις του κλάδου. Οι πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις με θεματικές παρουσιάσεις, ημερίδες και δράσεις μέσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα. Πρόκειται για το καθιερωμένο PR ραντεβού των επαγγελματιών του τουρισμού στην Θεσσαλονίκη. Επίσης έλαβαν χώρα πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις με θεματικές παρουσιάσεις, ημερίδες και δράσεις μέσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα. Στόχος της φετινής Philoxenia ήταν η περαιτέρω διεθνοποίησή της καθώς την τελευταία τριετία ο σημαντικότερος κλάδος της ελληνικής οικονομίας, ο τουρισμός, παρουσιάζεται μέσα από μια άρτια οργανωμένη και πλήρη έκθεση.

Την έκθεση επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, που είχαν ολιγόλεπτες εγκάρδιες συναντήσεις με τον κ. Βαρδάκη. Συζήτησε επίσης με την διευθύντρια της έκθεσης Κατερίνα Τραπσιώνη.

΄΄Είχαμε την ευκαιρία για πρώτη φορά να προβάλουμε την Αιγιάλεια σε μία τόσο μεγάλης αναγνώρισης και επισκεψιμότητας έκθεση. Παρουσιάσαμε τον τουριστικό οδηγό της Αιγιάλειας και το έντυπο του δήμου μας που για πρώτη φορά διανεμήθηκε στον κόσμο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που μας έδωσε αυτό το βήμα και μας φιλοξένησε στο περίπτερό της. Όλοι μαζί προσπαθήσαμε να αναδείξουμε την Δυτική Ελλάδα και εμείς από την πλευρά μας την δική μας αξιόλογη και με μεγάλη δυναμική περιοχή, την Αιγιάλεια΄΄, επισήμανε στo “protionline.gr” ο κ. Βαρδάκης.

Ικανοποίηση στην αντιδημαρχία  Τουριστικής Ανάπτυξης

Επίσης, ανάφερε: ΄΄Την Παρασκευή, πρώτη ημέρα της έκθεσης, είχαμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε στο περίπτερό μας τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, με τον οποίο είχαμε μία σύντομη και εποικοδομητική συνομιλία για τα θέματα και την προβολή της περιοχής μας΄΄. Αναφορικά με το τι μπορεί να επιτύχει η Αιγιάλεια στον τομέα του Τουρισμού, ο αντιδήμαρχος είπε: ΄΄Κάναμε το πρώτο βήμα για την προώθηση και προβολή της Αιγιάλειας. Ευχόμαστε να ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες προσπάθειες ώστε να φτάσουμε να καταφέρουμε να κατατάξουμε τον τόπο μας στον τουριστικό χάρτη της χώρας και να τον φτάσουμε εκεί που του αξίζει΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr