background img
banner
banner

Στις δέκα κορυφαίες δρομείς της Ελλάδας η Βηθλεέμ Σαπίου! | ΦΩΤΟ

Η ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2019 ΕΙΝΑΙ 9η ΣΤΟΝ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΚΑΙ 10η ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

Στις επίσημες λίστες του 2019 με τις καλύτερες δρομείς στην Ελλάδα σε μαραθώνιο και ημιμαραθώνιο, φιγουράρει σε περίοπτη θέση το όνομα μιας “δικής μας” αθλήτριας που τα τελευταία χρόνια εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις και τις διακρίσεις της. Η Βηθλεέμ (Έμυ) Σαπίου του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ “σπάει” τα χρονόμετρα και βρίσκεται ανάμεσα στις 10 καλύτερες δρομείς της χώρας διαφημίζοντας με τον καλύτερο τρόπο το Αίγιο, τον σύλλογό της και τον τόπο καταγωγής της, τη Μακρινού Αιτωλοακαρνανίας.

Με συναθλητές της στον ΑΘΗΝΟΔΩΡΟ

Το εντυπωσιακό για την 38χρονη αθλήτρια είναι ότι ξεκίνησε το τρέξιμο στα 28 της χρόνια και όσο περνάει ο καιρός γίνεται ακόμη καλύτερη! Και όπως λέει η ίδια, ξεκίνησε χωρίς να είχε βλέψεις πρωταθλητισμού και έπειτα από παρότρυνση του άντρα της, του Δημήτρη Παπαπέτρου, επίσης δρομέα του Αθηνόδωρου. Περισσότερο το έκανε για να βελτιώσει τη φυσική της κατάσταση μετά από την γέννηση του δεύτερου παιδιού της.

Η Βηθλεέμ Σαπίου στον φετινό 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας τερμάτισε στην 6η θέση ανάμεσα στις ελληνίδες δρομείς και στην επίσημη λίστα του αγωνίσματος για το 2019 καταλαμβάνει την 10η θέση, τρεις θέσεις ψηλότερα από την περυσινή χρονιά όπου ήταν 13η. Στον ημιμαραθώνιο η ανοδική της πορεία ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή, καθώς από την 31η θέση πέρυσι, φέτος ανέβηκε στην 9η, βελτιώνοντας την επίδοσή της κατά σχεδόν 4 ολόκληρα λεπτά!

Με τον σύζυγό της Δημήτρη Παπαπέτρου

Και εύλογα γεννάται το ερώτημα. Αν ξεκινούσε 10 χρόνια νωρίτερα και οι συνθήκες προπόνησης ήταν ιδανικές, δηλαδή σε επαγγελματικό επίπεδο, που θα μπορούσε να φτάσει;
Η Βηθλεέμ Σαπίου γεννήθηκε στη Μακρινού Αιτωλοακαρνανίας στις 14 Μαρτίου 1981, όπου και έζησε έως τα 21 της χρόνια. Στο Αίγιο ζει τα τελευταία 10 χρόνια , όσα δηλαδή ασχολείται και με το τρέξιμο, είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Παπαπέτρου και μητέρα δυο κοριτσιών, μαθήτριες γυμνασίου, οι οποίες επίσης ασχολούνται με τον αθλητισμό. “Μπαίνοντας όμως στον χώρο αυτό κολλάς, όπως λέμε εμείς οι δρομείς, το μικρόβιο. Θέλεις να εξελίσσεσαι και να δοκιμάζεις τα όρια σου” μας λέει και πλέον το τρέξιμο αποτελεί για εκείνη τρόπο ζωής.

Στην κορυφή του βάθρου

Έμυ πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το τρέξιμο στα 28 σου;

Πράγματι, το τρέξιμο συστηματικά το ξεκίνησα σε μεγάλη σχετικά ηλικία, στα 28 μου, μετά από παρότρυνση του άντρα μου και για να βελτιώσω την φυσική μου κατάσταση μετά από την γέννηση του δεύτερου παιδιού μου. Μπαίνοντας στον χώρο αυτό κολλάς, όπως λέμε εμείς οι δρομείς, το μικρόβιο. Θέλεις να εξελίσσεσαι και να δοκιμάζεις τα όρια σου. Ανήκω στο Σωματείο του Αθηνόδωρου από το 2011, καθώς επίσης και στην ομάδα της Tecnica team, η οποία είναι και ο χορηγός μου στους αγώνες βουνού.
Βέβαια, σχέση με τον αθλητισμό είχα και νωρίτερα. Ήμουν για λίγο σε ομάδα μπάσκετ στην Πάτρα, πήγαινα γυμναστήριο, ενώ έχω δοκιμάσει αρκετά ακόμη πράγματα, όπως βόλεϊ και τένις. Αλλά πάντα για να αθλούμαι και τίποτα περισσότερο.

Ποιες διακρίσεις σου μπορείς να ξεχωρίσεις;

Οι σημαντικότερες διακρίσεις θα μπορούσα να πω ότι είναι μέχρι τώρα η 6η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου, καθώς και οι επιδόσεις μου τόσο στον Μαραθώνιο με 03.07.38, όσο και στον ημιμαραθώνιο 01.2718, που βρίσκονται και στην δεκάδα των καλύτερων επιδόσεων στην Ελλάδα για το 2019. Ακόμη ξεχωρίζω τις πρώτες μου θέσεις σε αγώνες βουνού, που σε περίοπτη θέση βάζω την 1η θέση στο Ζagori Mountain Running απόστασης 44 χλμ.

Επόμενος στόχος σου ποιος είναι;

Ο επόμενος στόχος μου είναι να τρέξω τον Μαραθώνιο Ολύμπου και να βελτιώσω τα ατομικά μου ρεκόρ. Οι προπονήσεις μου είναι περιορισμένες, λόγω της δουλειάς και των υποχρεώσεων μου, γι΄αυτό και το πρόγραμμα μου το προπονητικό το καθορίζω εγώ, γίνονται συνήθως το απόγευμα εντός του Δημοτικού σταδίου, αλλά και εκτός, σε δρόμο όταν ο χιλιομετρικός όγκος είναι μεγάλος. Θεωρώ ότι δεν κάνω κάτι σπουδαίο, αλλά απλά αυτό που μου αρέσει και με εκφράζει και μέσω αυτού αξιοποιώ τον ελεύθερό μου χρόνο μακριά απ’ το άγχος και τη ρουτίνα.

Με το αθλητισμό ασχολούνται από μικρή ηλικία και τα δύο κορίτσια σας. Σε ποια αγωνίσματα;

Το πιο σπουδαίο που έχω καταφέρει πιστεύω ότι είναι που επηρέασα τις κόρες μου να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, διότι με τη σωματική άσκηση αποκτάς αγωνιστικότητα, αυτοκυριαρχία και πειθαρχία, καλλιεργείς το θάρρος, την θέληση, την συνεργασία, τον ευγενή συναγωνισμό και άλλες αρετές, οι οποίες είναι απαραίτητες για την προαγωγή της κοινωνικής ζωής και συνείδησης. Η Μαρία παίζει ποδόσφαιρο στις Λύκαινες Αιγιάλειας ενώ κάνει και στίβο. Η Χρύσα επίσης κάνει στίβο ενώ παίζει και χάντμπολ. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δικούς μου ανθρώπους που με ανέχονται και τους συναθλητές μου με τους οποίους αρκετές φορές προπονούμαστε μαζί και που έχουμε δημιουργήσει ένα όμορφο “δρομικό παρεάκι”.

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΤΟΥ 2019

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
1. Στεφανία Λεοντιάδου (ΑΟ ΔΡΟΜΕΑΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ) 1.20.43
2. Μοσχούλα Μανούσου (ΓΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ) 1.22.14
3. Σόνια Τσεκίνι (ΦΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ) 1.22.18
4. Ειρήνη Τσουπάκη (ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ) 1.22.57
5. Βασιλική Καραγεωργάκη (ΣΑΠΚ Νεάπολης) 1.23.47
6. Ντενίζ Δημάκη (ΓΑΣ ΙΛΙΣΣΟΣ ΑΘΗΝΩΝ) 1.25.04
7. Ειρήνη Μιχάλα (ΑΣΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 1.25.45
8. Βασιλική Σπάθη (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ) 1.26.58
9. ΒΗΘΛΕΕΜ ΣΑΠΙΟΥ (ΓΣ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ) 1.27.18
10. Ιουλία Παναγιωτοπούλου (ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ) 1.27.49

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
1. Γκλόρια Πριβιλέτζιο (ΓΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ) 2.35.31
2. Ελευθερία Πετρουλάκη (ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ) 2.44.01
3. Σόνια Τσεκίνι (ΦΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ) 2.48.13
4. Ντενίζ Δημάκη (ΓΑΣ ΙΛΙΣΣΟΣ ΑΘΗΝΩΝ) 2.50.52
5. Διώνη Γκόρλα (ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) 2.53.22
6. Στεφανία Λεοντιάδου (ΑΟ ΔΡΟΜΕΙΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ) 2.54.04
7. Κατερίνα Ασημακοπούλου (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ) 2.57.38
8. Μάγδα Καρίμαλη (ΓΑΣ ΙΛΙΣΣΟΣ ΑΘΗΝΩΝ) 2.59.30
9. Παναγιώτα Βλαχάκη (ΓΑΣ ΙΛΙΣΣΟΣ ΑΘΗΝΩΝ) 3.04.27
10. ΒΗΘΛΕΕΜ ΣΑΠΙΟΥ (ΓΣ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ) 3.07.38


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr