background img
banner
banner

Συμπόρευση και στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας

ΠΕΤΥΧΑΝ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΨΥΧΡΑΜΗ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 9ΜΕΛΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Κερασάκι στην τούρτα της δημοτικής αρχής, που κατάφερε να περάσει με επιτυχία την αύξηση 20% κατά μέσο όρο τα δημοτικά τέλη για το 2020, ήταν η ψηφοφορία που ακολούθησε για τους εκπροσώπους στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων. Οι πέντε δημοτικές παρατάξεις έπρεπε να εκλέξουν δικούς τους εκπροσώπους στην 9μελή αντιπροσωπεία, οκτώ σύμβουλοι και ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος εξ οφίτσιο.

Η παράταξη του Δημήτρη Καλογερόπουλου “Αιγιάλεια Τώρα”, που είχε στο ψηφοδέλτιό της τέσσερις υποψηφίους, τους Βασίλη Γ. Χριστόπουλο, Νίκο Καραΐσκο, Γιώργο Ντίνο και Διαμάντω Βασιλακοπούλου, έλαβε επτά ψήφους παρ’ ότι έχει δύναμη δέκα, και εξέλεξε δύο αντιπροσώπους.

Η στρατηγική αυτή έδωσε τη δυνατότητα στην “Ποιοτική Αιγιάλεια” να εκλέξει επίσης δύο, λαμβάνοντας οκτώ ψήφους αν και στη δύναμή της ήταν έξι, εφόσον ο Γιώργος Γκίκας πιθανότατα έριξε λευκό. Έτσι η Βάσω Ψυχράμη και ο Παναγιώτης Μαρινόπουλος εξελέγησαν, ενώ είχαν δηλώσει επίσης υποψηφιότητα ο Στράτος Βαρδάκης και ο Παναγιώτης Μάρκου.
Δύο ψήφους πήρε και ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος αν και εκπροσωπεί μόνο την παράταξή του, με αποτέλεσμα να εκλεγεί.

Τρεις αντιπροσώπους εξέλεξε η παράταξη του Χρήστου Γούτου στο συμβούλιο της ΠΕΔ, τους Γιώργο Γιοβά, Περικλή Παπαγιαννακόπουλο και Βασίλη Θ. Χριστόπουλο, ενώ στο ψηφοδέλτιο συμμετείχαν επίσης οι Βασίλης Σταθακάρος και Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος.

Εκτός ΠΕΔ με δύο ψήφους έμεινε η παράταξη “ΜΠΡΟΣΤΑ” του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου, που εκτός από τον επικεφαλής είχε στο ψηφοδέλτιο την Μαρία Ιατροπούλου που έλειπε και τον Γιώργο Κουβαρά.

Με μία ψήφο η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγγελική Κουρή, έμεινε κι αυτή εκτός ΠΕΔ.

Αν και η ψηφοφορία ήταν μυστική, φάνηκε ότι η στρατηγική Καλογερόπουλου να μοιράσει τη δύναμη του στις συμπορευόμενες παρατάξεις, κάτι που δεν έκανε η αντιπολίτευση μεταξύ της, έδωσε στο δήμαρχο 6 στα 9 στη νέα αντιπροσωπεία της Ένωσης των Δήμων της Δυτικής Ελλάδας, πρόεδρος του ΔΣ της οποίας είναι ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr