background img
banner
banner

Τα παιδιά «αγκαλιάζουν» την ανακύκλωση!

ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΓΩΝΙΩΝ» ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Κυψέλες πολιτισμού και περιβαλλοντικής συνείδησης αποδεικνύονται τα σχολεία της Αιγιάλειας που υποδέχονται με ενθουσιασμό τις ενημερωτικές δράσεις για την ανακύκλωση. Οι πράσινες γωνιές δημιουργούνται καθημερινά σε όλο και περισσότερα σχολεία από τον δήμο, οι εθελοντές βρίσκονται επί ποδός και οι μικροί μαθητές με τους δασκάλους τους αναλαμβάνουν να μεταλαμπαδεύσουν στους μεγάλους την ιδέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Λαμποίκος έχει κάνει… στάση μέχρι στιγμής σε 16 σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Αιγιάλειας, ενώ έπεται και συνέχεια. Σημαντική είναι η συμβολή των δύο εθελοντριών εκπαιδευτικών Αθηνάς Σκανδάμη και Αναστασίας Ευσταθίου που παρέχουν τις πληροφορίες στα παιδιά, περνώντας με τον δικό τους τρόπο το μήνυμα της ανακύκλωσης. Συνθήματα, μουσικές, κατασκευές όλα μπαίνουν στο… πρόγραμμα έτσι ώστε τα παιδιά μέσα από διασκέδαση να δημιουργούν και να μαθαίνουν για την αναγκαιότητα ανακύκλωσης των απορριμμάτων. Ταυτόχρονα, από τον δήμο στήνονται οι κάδοι που «συναρμολογούν» τις πράσινες γωνιές οι οποίες σε λίγο καιρό θα βρίσκονται σε κάθε σχολικό συγκρότημα του δήμου.

Συνολικά 400 κάδοι

Όπως ανέφερε στo protionline.gr ερωτηθείς σχετικά ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, ΄΄προχωράμε στην τοποθέτηση χαρτωμένους κάδων οι οποίοι είναι πιο ασφαλείς για τα σχολεία. Συνολικά, για τις ανάγκες όλων των σχολείων θα χρησιμοποιηθούν 400 κάδοι, για χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο. Σε ό,τι αφορά τα γυαλιά, θα τοποθετηθούν οι ειδικό κώνοι, αλλά έξω από τα προαύλια για λόγους ασφαλείας. Επίσης, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι παραγγείλαμε χαρτωμένους κάδους για τις πράσινες γωνιές. Αυτό συνέβη αφενός γιατί είναι πιο ασφαλείς για τα παιδιά και αφετέρου για να μάθουν οι μαθητές για παράδειγμα να μην αφήνουν το πλαστικό μπουκάλι εντός αυτών παρά μόνο όταν είναι άδειο΄΄.

Παράλληλα, ερωτηθείς αναφορικά με τον τρόπο που τα παιδιά υποδέχονται την ανακύκλωση στα σχολεία τους, τόνισε πως η συμπεριφορά τους είναι άκρως ελπιδοφόρα, αφού επιθυμούν με μεγάλη χαρά να μάθουν γι’ αυτή αλλά και σπεύδουν να την εφαρμόσουν.

Πού έχουν δημιουργηθεί ως τώρα

Τα σχολεία στα οποία μέχρι στιγμής έχουν δημιουργηθεί πράσινες γωνιές, είναι: 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, 1ο Νηπιαγωγείο Ακράτας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 3ο Νηπιαγωγείο Αιγίου, 4ο Νηπιαγωγείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο Αιγίου, 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 8ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου και 12ο Νηπιαγωγείο, 10ο Νηπιαγωγείο Αιγίου (τμήματα Σωτ. Λόντου και Ρωμανιώλη), 11ο Νηπιαγωγείο Αιγίου, Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού, Νηπιαγωγείο Διακοπτού, Παιδικός Σταθμός Ακράτας, Παιδικός Σταθμός Διακοπτού.

Νέο πρόγραμμα για το «Ραντεβού» με την ανακύκλωση

Εν τω μεταξύ, με αξιοσημείωτη συμμετοχή και με το ενδιαφέρον των δημοτών ολοένα να αυξάνεται, συνεχίζεται το πρόγραμμα “Ραντεβού με την ανακύκλωση” που εκπονεί η δημοτική αρχή από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων της και με τις φροντίδες του αντιδημάρχου Καθαριότητας Νίκου Καραΐσκου, πάντα σε συνεννόηση και αγαστή συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων του δήμου. Το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του “Ραντεβού με την ανακύκλωση” σε Αίγιο και κοινότητες, είναι το εξής:

Κοινότητες: Δευτέρα: 08.00-10.00 Αιγείρα(Άγιος Παντελεήμονας), 10.30-11.30 Ακράτα, Ειρηνοδικείο (Άγιος Χαράλαμπος), 11.45-12.45 Κράθιο, φανάρια αριστερά ερχόμενοι από Αίγιο, Τρίτη: 08.00-10.00 Διακοπτό (Σιδηροδρομικός Σταθμός), 10.30-12.30 Ελαιώνας (Σιδηροδρομικές Γραμμές), Τετάρτη: 08.00-10.00 Άκολη (Ι.Ν.Ταξιαρχών), 10.30-11.30 Σελιανίτικα (Τρίγωνο), 11.45-12.45 Σελιανίτικα (παλιά εθνική ΑΤΜ), Πέμπτη: 08.00-09.45 Λόγγος (πλατεία χωριού), 10.00-11.30 Καμάρες (Γυμνάσιο – Λύκειο Καμαρών), 11.45-12.45 Άγιος Κωνσταντίνος (Πλατεία), Παρασκευή: 08.00-09.30 Διγελιώτικα (Εκκλησία), 09.45-10.15 Τέμενη (Στροφή Επαμεινώνδα), 10.30-11.30 Τέμενη (πλατεία μετά την αγορά), 11.45-12.45 Βαλιμίτικα (παλιές γραμμές τρένου).

Αίγιο: Τρίτη: 14.00-16.00 Εκκλησία Αγίου Ιωάννη (Καλλιθέα), 16.00-18.00 Στα Γυμνάσια επί της Π. Μελά, 18.00-20.00 Πλατεία Δεξαμενής, Πέμπτη: 14.00-16.00 Στο parking στην εκκλησία της Κουλούρας, 16.00-18.00 Στην εκκλησία Αγίας Άννας (Συνοικισμός Ν.Πλαστήρα), 18.00-20.00 Στην αρχή της οδού Διγελιωτίκων στη γεώτρηση.

Οι πολίτες θα παραδίδουν στον υπάλληλο καθαριότητας που θα παραλαμβάνει και θα εναποθέτει στο όχημα, όλα τα οικιακά ανακυκλώσιμα εκτός από το γυαλί, το οποίο πρέπει να τοποθετείται μόνο στους ειδικούς κώδωνες γυαλιού.

“Στόχος μας είναι η άμεση εφαρμογή της ανακύκλωσης στην πηγή, δηλαδή σε κάθε νοικοκυριό, που μόνο αυτή μπορεί να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην επιβεβλημένη για τον Δήμο μας, μείωση του όγκου των απορριμμάτων. Είναι βέβαιο ότι η επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται μόνο από το αγκάλιασμα του θεσμού και από την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή όλων μας. Η καθαριότητα, η τύχη και ευημερία του τόπου μας είναι υπόθεση όλων μας. Οφείλουμε με πράξεις να το αποδείξουμε”, σημειώνει σε δηλώσεις του ο κ. Καραΐσκος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr