background img
banner
banner

Χρήσιμα συμπεράσματα από την ημερίδα του Υ.Π.Ε.Ν.

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Κ. ΑΙΓΙΟΥ

Στην… πρώτη γραμμή των εξελίξεων σε σχέση με την πιο σύγχρονη και αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων βρίσκεται ο δήμος Αιγιαλείας. Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής με θέμα: «Ακολούθησε το ρεύμα – Ξανασκέψου – Ανακύκλωσε!» συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, ενώ από τον δήμο ήταν παρών και ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Φάνης Ραμπαβίλας.

Την ημερίδα διοργάνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η Γερμανική Διεθνής Συνεργασία GIZ (Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH), με σκοπό την ενημέρωση και τη διαβούλευση με τους Δήμους των Περιφερειών Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας για θέματα διαχείρισης αποβλήτων.
Έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τη Μείωση των Αποβλήτων, ενώ παρουσιάστηκε η Εθνική Πολιτική της Διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων από τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων.

Ακολούθησε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων δύο οδηγιών για τη χωριστή συλλογή και την κοστολόγηση υπηρεσιών διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων, όπως επίσης και ορθές πρακτικές από την Ελλάδα και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

Όπως ανέφερε στο orotionline.gr ο κ. Καραΐσκος, ΄΄ήταν μία άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα για την διαχείριση στερεών αποβλήτων και την συμβολή της στην κυκλική οικονoµία από την οποία εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στον δήμο μας΄΄.

Εν αναμονή χρηματοδοτικών προγραμμάτων

Να σημειωθεί ότι στο περιθώριο της ημερίδας, ο αντιδήμαρχος είχε την δυνατότητα να ενημερωθεί για τα προγράμματα που αναμένονται μέσω των οποίων θα χρηματοδοτηθούν οι δήμοι για την προμήθεια εξοπλισμού και οχημάτων για την καθαριότητα. Υπενθυμίζεται πως ο δήμος Αιγιαλείας έχει έτοιμες μελέτες για την κατάθεση προτάσεων και βρίσκεται εν αναμονή της έναρξης των προγραμμάτων.

Ήδη, έχει γίνει γνωστό πως με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, επιχορηγούνται όλοι οι δήμοι με πληθυσμό κάτω των 50.000 κατοίκων με 150.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας. Το ύψος προϋπολογισμού της συγκεκριμένης πρόσκλησης είναι 40.000.000 €.

Συγκεκριμένα, κάθε δήμος που ικανοποιεί το ανωτέρω πληθυσμιακό κριτήριο, μπορεί να αποκτήσει άμεσα μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας απορριμματοφόρα ή σάρωθρα προκειμένου να παρέχει ποιοτικότερες υπηρεσίες στους δημότες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr