background img
banner
banner

2,5 εκ. ευρώ βαρύνουν το δήμο Αιγιαλείας

‘’ΠΑΡΑΘΥΡΟ’’ ΓΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Από τη στιγμή που η δημοτική αρχή του Δημήτρη Καλογερόπουλου κατάφερε να συμμαζέψει την κατάσταση με τα σκουπίδια στους δρόμους έγινε φανερό πως το αίτημα για την έκτακτη χρηματοδότηση των 2,4 εκ. ευρώ που ζήτησε ο δήμαρχος από τον υπουργό Εσωτερικών για την κάλυψη του κόστους μεταφοράς και εναπόθεσης δεν θα είχε μεγάλη τύχη.
Αυτό επιβεβαιώθηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν στην συνάντηση των δύο ανδρών ο Τάκης Θεοδωρικάκος απέρριψε το αίτημα του δήμου Αιγιαλείας, λέγοντας πως δεν υπάρχει κωδικός για τέτοια χρηματοδότηση.

Ωστόσο δέκα ημέρες νωρίτερα με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανάπτυξη, άνοιξε νέο παράθυρο προκειμένου ο δήμος να λάβει έκτακτη χρηματοδότηση όχι όμως για τα σκουπίδια αλλά για τις διαταγές πληρωμής που έχουν γίνει βραχνάς για το δημοτικό ταμείο.

Δεύτερη ευκαιρία με διαταγές πληρωμής

Στο άρθρο 233 του νόμου 4635/19 αναφέρεται το πρόγραμμα επιχορήγησης δήμων για την εξόφληση υποχρεώσεων από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Αφορά την εξόφληση υποχρεώσεων σε βάρος των δήμων από διαταγές πληρωμής και δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες έως τη δημοσίευση του παρόντος έχουν καταστεί τελεσίδικες, και οι οποίες αφορούν αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων, οι δήμοι επιχορηγούνται από χρηματικά διαθέσιμα έως σαράντα εκατομμυρίων (40.000.000) ευρώ του λογαριασμού που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Στο Δήμο Αιγιάλειας εκκρεμούν αυτή τη στιγμή περί τα 2,5 εκ. ευρώ τελεσίδικες αποφάσεις, με την μεγαλύτερη ύψους 415.000 ευρώ ν΄αφορά την απαίτηση Καραζάνου για το οικόπεδο πλησίον του ποταμού Σελινούντα που είχε χρησιμοποιήσει ως χωματερή ο πρώην δήμος Αιγίου.

Βεβαίως επειδή το ποσό που θα διατεθεί είναι συγκεκριμένο γι αυτό το σκοπό, μένει να δούμε τι θα μπορέσει απορροφήσει ο δήμος Αιγιάλειας με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Δημήτρη Καλαμίδα να έρχεται σε συνεννόηση με τους προμηθευτές που έχουν τελεσίδικες αποφάσεις, προκειμένου να σταματήσουν τις διαδικασίες κατάσχεσης, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα εξόφλησης τέτοιων απαιτήσεων.

Θυμίζουμε πως επί δημαρχίας Θεοδωρακόπουλου ο δήμος Αιγιάλειας που ήταν ανάμεσα στους 30 πιο υπερχρεωμένους δήμους στην Ελλάδα, έλαβε χρηματοδότηση 8,6 εκ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές, εκ των οποίων τα τελευταία 1,8 εκ. ευρώ απορροφήθηκαν επί δημαρχίας Θανάση Παναγόπουλου


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr