background img
banner
banner

Δημήτρης Μπαλαφούτης: «Προσωπικό στοίχημα οι επόμενες εκλογές»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ

Αν και οι επόμενες εκλογές στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας θα διεξαχθούν τουλάχιστον μετά από ένα χρόνο, από νωρίς έχει ξεκινήσει μια κινητοποίηση από τους ενδιαφερόμενους.

Ο Δημήτρης Μπαλαφούτης ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης με την παράταξη Ποδοσφαιρική Ενωτική Συνεργασία «ΠΕΣ», είδε με ενδιαφέρον την κίνηση Μουτζουρούλια …ζυγίζει την αποτελεσματικότητα της σημερινής διοίκησης και αναπολεί την περίοδο που ήταν ο ίδιος επικεφαλής. Στα ερωτήματά μας απαντά για νέους στόχους και προσδοκίες, για συνεργασίες και αντιπάλους.

Τι σκοπεύετε να κάνετε στις επόμενες εκλογές της ΕΠΣ Αχαΐας θα κατεβείτε ως επικεφαλής παράταξης και ποιάς;

Και βέβαια θα κατέβω.  Οι επόμενες εκλογές είναι αδιαμφισβήτητα ένα προσωπικό στοίχημα με τον εαυτό μου, μετά τα όσα θλιβερά συνέβησαν στις τελευταίες εκλογές. Ένα στοίχημα όμως που μόνο στόχο και σκοπό έχει την ολοκλήρωση του προγράμματος και του οράματος της παράταξης μας της «ΠΕΣ» για την αναβάθμιση του Αχαϊκού ποδοσφαίρου και την πανελλαδική του εμβέλεια μέσω δράσεων.

Έχετε ακούσει ότι προαλείφονται και άλλα πρόσωπα για επικεφαλής;
Δεν πίστεψα ποτέ ότι είναι κακό να έχει κάποιος φιλοδοξίες αρκεί αυτές να μπορούν να είναι υλοποιήσιμες. Στην προκειμένη ερώτησή σας όμως αυτό που θα ξεκαθαρίσω, είναι ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα αμφισβήτησης στο πρόσωπό μου.

Οι κ.κ Γκοτσόπουλος και Πλούμης που είναι τώρα μαζί σας στο ΔΣ θα σας ακολουθήσουν;
Νομίζω ότι είναι περιττό να απαντάς για κάτι που είναι δεδομένο. Τόσο με το Γιώργο όσο και με το Χρήστο μας συνδέει μεγάλη και άρρηκτη φιλία που δεν προέκυψε αλλά τουναντίον θεμελιώθηκε στις ίδιες αρχές, στα ίδια πιστεύω, στα ίδια οράματα.

Με ποιούς θα συνεργαστείτε;
Με όλους όσους επιθυμούν την αναβάθμιση του Αχαϊκού ποδοσφαίρου, όλους όσους έχουν γνώμονα την ομαδικότητα, την συνεργασία, το ανέβασμα του πήχη και όχι ιδία οφέλη.
Τι σας λένε από Αθήνα μεριά; Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το επόμενο διάστημα θα αλλάξουν πολλά από αυτά που ήδη ξέραμε και από αυτά που ήδη έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια. Hδη έχει γίνει μια νέα μεγάλη αρχή με την κατάθεση του καινούργιου αθλητικού νομοσχεδίου από τον αρμόδιο υπουργό και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει συνέχεια.

Θα έχετε πάλι στο πλευρό σας ανάλογη στήριξη αυτήν που είχατε στις τελευταίες εκλογές;
Δεν θεωρώ ότι έχει αλλάξει κάτι και την θεωρώ ΔΕΔΟΜΕΝΗ.

Τι γνώμη έχετε για τη θητεία της νυν διοίκησης;
Θα πω ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που διοργανώθηκαν στην πόλη μας οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες και έτσι κατόρθωσαν την ανακατασκευή του «Ανδρέας Κάνιστρας». Αυτό χρεώνεται στην διοίκηση της ΕΠΣΑ. Θα πω επίσης όμως ότι απέτυχαν στην μορφή των πρωταθλημάτων (φανταστείτε ένα πρωτάθλημα φέτος Α΄ κατηγορίας πόσο συναρπαστικό θα ήταν), έφτασαν σε σημείο να καταργήσουν την Γ΄ κατηγορία τελικά είδαν το λάθος και προσπάθησαν να το διορθώσουν, συν ότι έδειξαν μια εισπρακτική νοοτροπία με αποτέλεσμα να έχουμε συμμετοχή περίπου 80 ομάδων στα νέα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Αχαΐας, από πάνω από 100 τα προηγούμενα χρόνια και μέσα σε οικονομική κρίση. Επίσης σας παραπέμπω στα παιδικά πρωταθλήματα πόσο εισπρακτικά έχουν γίνει, όπως και πιστεύω επίσης ότι εντοπίσαμε ένα “γκρίζο” σημείο στο ταμείο της Ένωσης. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω κάτι που έπεσε στην αντίληψή μας. Τον Ιούλιο του ‘18 πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα η σχολή ανανέωσης ταυτοτήτων προπονητών. Τα έσοδα από την συμμετοχή 100 και πλέον προπονητών, στην ημερίδα αυτή, ήταν λίγο πάνω από 6000 ευρώ.
Τα έσοδα όμως αυτά ενώ θα έπρεπε να είναι στον οικονομικό απολογισμό του ‘18 και να εμφανιστούν στην ΓΣ που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του ’19, δυστυχώς δεν εμφανίστηκαν. Αντίθετα αργότερα κατόπιν πιέσεων τόσων δικών μας όσο και του ταμία της ΕΠΣΑ του κ. Χριστόπουλου, κόπηκε γραμμάτιο είσπραξης τον Αύγουστο του ‘19 για έσοδα του ‘18 με ημερομηνία Απρίλιο του ‘19. Τέλος θα κλείσω στην ερώτησή σας, ότι η διαιτησία επί αυτής της σημερινής διοίκησης βρίσκεται στα χειρότερα επίπεδα σε τοπικό και Πανελλήνιο επίπεδο. Η Διαιτησία της Αχαΐας χρειάζεται πλήρη επανεκκίνηση. Εμείς δεν κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, θα ήθελα να επισημάνω σε αυτό το σημείο ότι με την πλειοψηφία όπου μας έχει ζητηθεί να φέρουμε προτάσεις το έχουμε κάνει σε άλλες συμφώνησαν σε άλλες όχι.

Ποια η άποψή σας για την κίνηση του Στάθη Μουτζουρούλια;
Ειλικρινά δεν ξέρω ποιά είναι τα κίνητρά του έτσι ξαφνικά και μετά από πολλά χρόνια που έχει να ασχοληθεί με το Αχαϊκό ποδόσφαιρο. Αυτό όμως που σίγουρα ξέρω είναι ότι τον κάθε ένα από εμάς που ασχολούμεθα με το Αχαϊκό ποδόσφαιρο, μας χαρακτηρίζει ένα παρελθόν καλό ή κακό. Επίσης συνήθως όπως θα ξέρεται στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις του στίβου χρησιμοποιείτε ένας αθλητής ο επονομαζόμενος «λαγός» ο οποίος στα μισά της κούρσας αποχωρεί .

Να περιμένουμε ότι και αυτές οι εκλογές θα γίνουν με τον γνωστό τρόπο;
Ο νέος υφυπουργός είναι γνώστης του τι ακριβώς γίνεται στις εκλογές των Ενώσεων, οπότε πιστεύω ότι μέχρι τότε που θα γίνουν οι εκλογές θα υπάρχουν οι απαιτούμενες δικλίδες να μην ξαναγίνουν αυτά. Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι τα μέλη της δικής μας παράταξης της «ΠΕΣ», σίγουρα δεν θα γίνουν ποτέ μέλη ή delivery σε σωματεία άλλων Ενώσεων με σκοπό να παρευρίσκονται στις εκλογικές γενικές συνελεύσεις άλλων Ενώσεων, με ότι αυτό συνεπάγεται…….


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr