background img
banner
banner

Επίσημη πρεμιέρα με τον Έσπερο για την ανδρική ομάδα του Σεριφάτου

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ

Επιστροφή στη δράση την ερχόμενη Κυριακή (24/11) για την ανδρική ομάδα του “ΑΛΚ ΣΕΡΙΦΑΤΟ” μετά από δύο χρόνια αγωνιστικής απραξίας. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ξεκινούσαν σύμφωνα με το πρόγραμμα την Κυριακή 17/11 από την Αθήνα, καθώς η κλήρωση ανέδειξε πρεμιέρα με παιχνίδι εκτός έδρας κόντρα στον Πήγασο Κυψέλης. Το ματς όμως αναβλήθηκε
με αφορμή την πτώση σοβάδων εντός του αγωνιστικού χώρου στο κλειστό του Μετς, έπειτα από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις που έπληξαν την Αττική. Έτσι , η Αιγιώτικη ομάδα θα ξεκινήσει το ταξίδι της στην Β’ Εθνική κατηγορία την ερχόμενη Κυριακή από το Αίγιο όπου θα φιλοξενήσει τον Έσπερο.

Η πολύ καλή δουλειά που γίνεται σε αυτό το διάστημα στις ακαδημίες έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, κάποια παιδιά από την εφηβική ομάδα έδειξαν ότι διαθέτουν ταλέντο και έτσι πάρθηκε η “μεγάλη απόφαση”. Η ομάδα θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής αποτελούμενη από ένα “κράμα” νεαρών από την εφηβική ομάδα, έμπειρων Αιγιωτών που έχουν αγωνιστεί τα προηγούμενα χρόνια σε Α2, ακόμη και σε Α1 Εθνική, αλλά και με πατρινούς αθλητές που έχουν “κλείσει” από τις Ελπίδες Πάτρας.

Προπονητής της ομάδας είναι ο πατρινός Στάθης Μπουρδόπουλος.

Η εμπειρία από την συμμετοχή της ανδρικής ομάδας το αγωνιστικό έτος 2016-2017 στην Α1 Εθνική κατηγορία (Handball Premier), έδειξε ότι πρέπει να δοθεί βάρος σε μια άρτια και ολοκληρωμένη ακαδημία, ώστε να μπορέσει να στελεχώσει με αθλητές τα επόμενα χρόνια την μεγάλη ομάδα. Για να καταφέρει το Σωματείο να αγωνισθεί πάλι σε υψηλό επίπεδο, πρέπει να βασιστεί κυρίως στα δικά του παιδιά και να μειωθεί ο αριθμός των μεταγραφών από άλλες περιοχές, ώστε αφενός να ωφεληθούν οι ίδιοι οι αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την Αιγιάλεια και την Αχαΐα στα μεγάλα σαλόνια της χειροσφαίρισης και αφετέρου το ίδιο το Σωματείο.
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για την ομάδα του Σεριφάτου ξεκινούν λοιπόν την Κυριακή από την Αθήνα , καθώς η κλήρωση ανέδειξε πρεμιέρα με παιχνίδι εκτός έδρας κόντρα στον Πήγασο Κυψέλης.

“Συνεχίζουμε με πίστη και δύναμη καρδιάς”

“Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να ενεργοποιηθεί και πάλι το αντρικό τμήμα. Ίσως πιο γρήγορα από ότι είχαμε σχεδιάσει, αλλά είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την πορεία μας για τα ψηλά και πάλι. Με δικά μας παιδιά ως επί το πλείστον που έχουν ταλέντο και φιλοδοξίες. Αυτή η πρώτη χρονιά θα λειτουργήσει κατά κάποιον τρόπο πιλοτικά χωρίς να είναι αυτοσκοπός η άνοδος. Η ομάδα θα πραγματοποιεί αργά αλλά σταθερά βήματα και τα καλύτερα έρχονται. Ξεκινήσαμε πριν από 5 χρόνια μια παρέα για ένα στόχο. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας, το όνειρο πήρε σιγά-σιγά “σάρκα και οστά”. Το παλέψαμε, πονέσαμε, ιδρώσαμε, αφήσαμε την ανάσα μας μέσα στο παρκέ. Ήρθε η δόξα της Α1 Εθνικής, το πετύχαμε με πολύ σκληρή δουλειά και συνεχίζουμε με πίστη και “δύναμη καρδιάς” για το μέλλον, με υπευθυνότητα και με νέο “αίμα”. Συμπαράσταση επιζητούμε, στο δύσκολο αθλητικό μας έργο”, δηλώνει ο πρόεδρος Κωστής Παπασταύρου για τη νέα προσπάθεια που ξεκινάει.

Συμπληρώθηκαν 31 χρόνια από την ίδρυσή του

Η Αθλητική Λέσχη Κίνηση Αιγίου “Το Σεριφάτο” ιδρύθηκε στις 5 Μαΐου 1988 από τον Δημήτριο Σπυρόπουλο (Σερίφης) με την 64/1988 απόφαση του πρωτοδικείου Αιγίου, με χρώματα μαύρο άσπρο και έμβλημα ένα αστέρι. Έχει τμήματα χειροσφαίρισης ανδρών και γυναικών. Ο σύλλογος την περίοδο 2002-2014 ήταν ανενεργός μέχρι το καλοκαίρι του ‘ 14 που μεταβιβάστηκε στον Κωστή Παπασταύρου που είναι ο πρόεδρος του συλλόγου τα πέντε τελευταία χρόνια.

Το αντρικό τμήμα του Σεριφάτου στα πρώτα χρόνια συμμετέχει στην Γ΄ και Β΄ Εθνική του πανελλήνιου πρωταθλήματος. Στις διοργανώσεις των τμημάτων υποδομής των Τ.Ε. ΟΧΕ Ν.Δ. Πελοπ/σου και Ε.Σ.Χ.Π. έχει κατακτήσει έξι (6) τίτλους. Την τελευταία – προ Παπασταύρου – χρονιά που συμμετείχε στην Β΄ Εθνική την περίοδο 2001-02 στον Δ’ όμιλο τερμάτισε 9ο, προτελευταίο στην βαθμολογία. Μάλιστα είχε -7 βαθμούς εφόσον μηδενίστηκε και είχε αποχωρήσει από το πρωτάθλημα την 12η αγωνιστική. Τελευταίος αγώνας ήταν Σεριφάτο – Ποσειδώνας Λουτρακίου 16-39. Το 2001-02 ήταν η 5η συνεχόμενη φορά που αγωνιζόταν στην Β΄ Εθνική από την περίοδο 1997-98. Το 1996-97 ανέβηκε από την Γ΄ Εθνική έχοντας τερματίσει στην 4η θέση.
Την περίοδο 2016-17 για πρώτη φορά στην ιστορία του ο σύλλογος θα συμμετάσχει στην Handball Premier. Έδωσε αγώνα μπαράζ στο γήπεδο της Κατερίνης με αντίπαλο τη Δράμα ’86 επικρατώντας 33-28. Η πρώτη χρονιά στην Handball Premier χάρισε μεγάλες συγκινήσεις στο φίλαθλο κοινό του Αιγίου με σπουδαία παιχνίδια στο κλειστό της πόλης. Το καλοκαίρι όμως παρότι παρέμεινε στην κατηγορία πάρθηκε η απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία λόγω οικονομικών δυσκολιών.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου έφτασε σε αυτή την απόφαση, λόγω του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο βρέθηκε, αφού σημαντικοί χορηγοί που βοήθησαν την προηγούμενη χρονιά, δεν συνέχισαν να στηρίζουν την ομάδα.
Το Σεριφάτο ξεκινάει μία νέα προσπάθεια που θα βασιστεί σε αργά αλλά σταθερά βήματα, με στόχο στο μέλλον να επιστρέψει στα “σαλόνια” του ελληνικού χάντμπολ…

Οι ομάδες του ομίλου

  • 2ος ΟΜΙΛΟΣ
  • ΑΛΚ ΣΕΡΙΦΑΤΟ
  • ΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΜ
  • ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ
  • ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ
  • ΑΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ «ΓΣ ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗΣ»
  • ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ

Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr