background img
banner
banner

Άκρως επιτυχημένες οι δύο εκδηλώσεις

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΕΙΡΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΜΑΘΕ-ΠΡΟΛΑΒΕ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ»

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών του Σχολείου και πολλών ακόμη από τα σχολεία της Αιγιάλειας, καθώς και πλήθους γονέων πραγματοποιήθηκε δύο συνεχόμενες Κυριακές, στις 1 και 8 Δεκεμβρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Αιγείρας, η πρώτη εκδήλωση του Σχολείου για τη σχολική χρονιά 2019-2020, μία εκδήλωση διαφορετική από εκείνες που παραδοσιακά κάθε χρόνο πραγματοποιεί το σχολείο εκτός ωραρίου λειτουργίας του για θέματα παιδαγωγικής φύσεως που απασχολούν την οικογένεια και το σχολείο.

Η εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Μάθε-Πρόλαβε-Αντιμετώπισε» αφορούσε ένα θέμα που αγγίζει ολόκληρη την κοινωνία σε κάθε γωνιά του πλανήτη, τον καρκίνο του μαστού και οργανώθηκε από τον Διευθυντή και τους Εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Αιγείρας σε συνεργασία με το Άλμα Ζωής από την Πάτρα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Λυκειάρχης Ακράτας Αναστασία Καμπούρη, η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας Χαρίκλεια Μαμωνά, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αιγείρας Αγγέλα Καρραβά, η Προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου Ακράτας Αγγελική Αδαμοπούλου, η Προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου Ακράτας Γεωργία Ρόζου, η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Αιγείρας Μαρία Τσώνη, η ψυχολόγος Χαρά Θεοδωρακοπούλου και η παιδίατρος του Κ.Υ. Ακράτας Αγγελική Τσιατά.
Η συντονίστρια της εκδήλωσης-συζήτησης Βασιλική Φελούκα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου 8ης Ενότητας Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Ευθύνης ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας, καλωσόρισε το ακροατήριο και επεσήμανε ότι η φετινή εκδήλωση είναι ιδιαίτερη, ξεχωριστή, γιατί προσεγγίζει ένα θέμα υγείας που αγγίζει όχι μόνο τη δική μας αλλά κάθε κοινωνία παγκοσμίως, με εστίαση στις γυναίκες. Στόχος είναι, όπως τόνισε, να ευαισθητοποιηθούμε όλοι, ώστε να αναλάβουμε προσωπικά ο καθένας, δράσεις τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο διαχείρισης, όταν και αν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Για τη γυναίκα και τη ζωή…

Στη συνέχεια κάλεσε τον Νικολόπουλο Αργύρη, Διευθυντή του σχολείου να κάνει μία εισαγωγική τοποθέτηση για το θέμα που επέλεξε μαζί με το Διδακτικό Προσωπικό του σχολείου.
Ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε ότι η ιδέα για την εκδήλωση αυτή γεννήθηκε μέσα από την αγάπη για το πρόσωπο της γυναίκας, ένα πρόσωπο τόσο στενά δεμένο με την ύπαρξη του καθενός μας, με την ίδια τη ζωή και επεσήμανε ότι η σημερινή εκδήλωση δεν αφορά μόνο τον αγώνα για ενημέρωση, πρόληψη και καταπολέμηση της συγκεκριμένης ασθένειας, αλλά κυρίως αφορά τον αγώνα για την ίδια την ζωή.

Συνεχάρη το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου για την προσπάθειά του να συμβάλει στην αφύπνιση της τοπικής κοινωνίας σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα του καρκίνου του μαστού που απασχολεί χιλιάδες γυναίκες σε όλον τον κόσμο, καθώς, όπως τόνισε, η ευαισθητοποίηση δεν έχει ηλικία, είναι όμως αναγκαία και σημαντική.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Λιολιώ Κολυπέρα, Πρόεδρος του Άλμα Ζωής Πάτρας, η οποία στην σύντομη ομιλία της, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την αγάπη και την αποδοχή του κόσμου, στο έργο του συλλόγου, δεσμεύτηκε δε, ότι ο σύλλογος θα συνεχίσει με την ίδια ευθύνη και ζήλο να προσφέρει στην πάσχουσα από καρκίνο μαστού γυναίκα.
Ακολούθως, η κ. Φελούκα παρουσίασε τους ομιλητές κάνοντας εκτεταμένη αναφορά στο πλούσιο βιογραφικό τους και ξεκίνησε ο κύκλος των ομιλιών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr