background img
banner
banner

Άρχισαν και πάλι οι ασφαλτοστρώσεις…

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΚΟΥΦΑ – ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΣΤΗ ΜΥΡΤΙΑ

Επανεκκίνηση… πραγματοποίησε ο εργολάβος που εκτελούσε το έργο των ασφαλτοστρώσεων έχοντας ολοκληρώσει όμως μόνο την οδό Κούταλης στον Συνοικισμό και προσφάτως και την οδό Σκουφά. Υπολείπονται ακόμη οδοί που παρουσιάζουν μεγάλη φθορά στο οδόστρωμα προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών, όπως είναι η οδός Μενελάου στην Μυρτιά.
Η εργολαβία είχε ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2018 ωστόσο δεν συνεχίστηκε και στις υπόλοιπες οδούς που προβλέπονται από την τεχνική μελέτη. Τα προβλεπόμενα έργα είναι ύψους 800.000 €, δημοπρατήθηκαν και κατακυρώθηκαν στον μειοδότη ανάδοχο με ποσοστό έκπτωσης 66%.

Βλέποντας ότι η εκτέλεσή τους έχει σταματήσει για μήνες, από πλευράς αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων εστάλη γραπτή πρόσκληση στον εργολάβο για να ολοκληρώσει το έργο καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαζόταν να διαλύσει την εργολαβία και να κριθεί έκπτωτος ο ανάδοχος γεγονός που θα του αφαιρούσε το δικαίωμα συμμετοχής σε άλλους διαγωνισμούς τεχνικών έργων. ΄΄Είχαμε στείλει έγγραφο στον εργολάβο και επανήλθε. Το έργο ξεκίνησε και πάλι πριν λίγες μέρες, ασφαλτοστρώθηκε η οδός Σκουφά στον Συνοικισμό που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στο οδόστρωμα. Ο επόμενος δρόμος που θα ασφαλτοστρωθεί είναι η οδός Μενελάου στη Μυρτιά και απομένουν κι άλλα σημεία που παρουσιάζουν φθορές΄΄, επισήμανε στo protionline.gr ερωτηθείσα σχετικά η αντιδήμαρχος Βάσω Ψυχράμη.

Να σημειωθεί ότι ένας ακόμη δρόμος στον οποίο προβλέπεται ασφαλτόστρωση είναι το κατηφορικό σημείο του κάθετου δρόμου προς Αλυκή, από την Ζωοδ. Πηγής ως το παλιό Λιμεναρχείο, καθώς επίσης και ο δρόμος ακριβώς πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Αιγίου.

Βεβαίως, εκτός από τις μεγάλες εκπτώσεις που δίνουν εργολάβοι γεγονός που δυσχεραίνει την άνεσή τους στην εκτέλεση των εργασιών, πρόβλημα προκαλεί και η μη εξόφληση των εργασιών που έχουν εκτελέσει από τον δήμο Αιγιαλείας…

Ασφαλτόστρωση δρόμων προς το Δημοτικό Σχολείο και τον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος στα Σελιανίτικα

Εν τω μεταξύ, ενόψει της επικείμενης εργολαβίας οδοποιίας που θα εκτελούνταν στην περιοχή είχε προηγηθεί θεσμική συνάντηση του Προέδρου της Κοινότητας Σελιανιτίκων Γεωργίου Ρόζου με τον Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Μπονάνο. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα τεχνικών έργων που σχετίζονται με την κοινότητα και από πλευράς του Αντιπεριφερειάρχη εκφράστηκε η βούλησή του να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την δρομολόγησή τους.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από γραπτό αίτημα που υποβλήθηκε από τον Πρόεδρο της Κοινότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εντάχθηκαν να ασφαλτοστρωθούν οι δυο κάθετοι στην Π.Ε.Ο. δρόμοι προς τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Σελιανιτίκων και προς το Δημοτικό Σχολείο Σελιανιτίκων.

Αξιοσημείωτη ήταν και η καίρια παρέμβαση του Σελιανίτη υποψήφιου στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές ως περιφερειακού συμβούλου Θανάση Γεωργάκη, στηρίζοντας σθεναρά το αίτημα της κοινότητας.

Η ασφαλτόστρωση των δυο οδών διευκολύνει σε σημαντικό βαθμό την βελτίωση της ποιότητας της ζωής και της εξυπηρέτησης της καθημερινότητας των κατοίκων, στοιχεία τα οποία αποτελούν πρώτη επιλογή για το συμβούλιο της κοινότητας.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Ρόζος, σε δήλωσή του, αφού με τις εργασίες ασφαλτόστρωσης που πραγματοποιήθηκαν στις υπόψη οδούς (μετά από 15 σχεδόν χρόνια) αποκαταστάθηκαν πλήρως οι φθορές που δυσχέραιναν την μετακίνηση των οχημάτων και των πεζών. «Παρά τις περιορισμένες δυνατότητές μας θα συνεχίσουμε, ιεραρχώντας κατά προτεραιότητα με αντικειμενικό και ορθολογιστικό τρόπο, να δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε σημεία που χρήζουν ριζικής ανακατασκευής» καταλήγει στη δήλωσή του.

Με αφορμή την ασφαλτόστρωση των δυο δρόμων το συμβούλιο της Κοινότητας Σελιανιτίκων ευχαριστεί δημοσίως τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα της κοινότητας, καθώς και τους Θανάση Γεωργάκη και Νίκο Κατσουγκράκη για την πολύτιμη συμβολή τους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr