background img
banner
banner

«Έλαμψε» το κέντρο της πόλης!

ΠΛΥΣΙΜΟ ΚΑΔΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ -ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Επιχείρηση καθαριότητας σε όλο το κέντρο της πόλης και εν όψει εορτών, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Κυριακής η Υπηρεσία Καθαριότητας, με την διαφορά να είναι εμφανής. Σκούπισμα, πλύσιμο, κάδων, πλατειών, πεζοδρομίων είναι μία διαδικασία που θα τηρείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όχι μόνο στο κέντρο της πόλης αλλά σε όλο το μήκος και πλάτος του δήμου…
Είναι γεγονός ότι η Αιγιάλεια δεν θυμίζει σε τίποτα το περασμένο καλοκαίρι, καθώς και αποκομιδή γίνεται αλλά και έχει εκλείψει η δυσοσμία που είχαν αφήσει πίσω τους οι τόνοι σκουπιδιών. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, εκτός από το «στοίχημα» της ανακύκλωσης που δουλεύει εντατικά, έχει βάλει στόχο να διατηρήσει την πόλη και γενικότερα όλη την Αιγιάλεια καθαρή, ζητώντας βέβαια και την συμβολή των δημοτών καθώς δεν είναι δυνατόν να καταβάλλονται τόσο μεγάλες προσπάθειες και οι πολίτες να ρυπαίνουν το περιβάλλον…

Πολύ σημαντικό κρίνεται το γεγονός ότι η πλύση των κοινοχρήστων χώρων και των κάδων δεν είναι κάτι που έγινε μία φορά και δεν θα επαναληφθεί. Όπως ανέφερε στo protionline.gr ο Νίκος Καραΐσκος, ΄΄ανά διαστήματα πλένεται όλος ο δήμος απ’ άκρη σ’ άκρη όπως έγινε και πριν από ενάμιση μήνα. Απλώς δεν είναι δυνατόν να γίνεται ταυτόχρονα σε όλες τις περιοχές αφού ο δήμος μας έχει πολύ μεγάλη έκταση. Όπως είναι φυσικό, δόθηκε έμφαση στα κεντρικά σημεία λόγω εορτών, όπως έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Ακράτα και την παραλία Συλιβαινιωτίκων, όπως έγινε και την Κυριακή στο κέντρο του Αιγίου από το οποίο όλοι θα περάσουμε τις ημέρες αυτές΄΄.

Έτσι λοιπόν, το μεσημέρι της Κυριακής, συνεργείο 12 ατόμων με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο, ξεκίνησαν από την οδό Κορίνθου στο ύψος του Δικαστικού Μεγάρου για να φτάσουν στην οδό Κανελλοπούλου και στη συνέχεια στο κέντρο, καθαρίζοντας κάδους, πλένοντας πλατείες και πεζοδρόμια. ΄΄Ήταν μία οργανωμένη προσπάθεια όπως άλλωστε γίνεται σε όλα τα επίπεδα σε ό,τι αφορά την καθαριότητα. Προσπαθούμε και συνεχώς τα πράγματα θα πηγαίνουν όλο και καλύτερα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη κατάσταση που επικρατούσε το Σεπτέμβρη΄΄, επισημαίνει ακόμη ο κ. Καραΐσκος.

Καθάρισε κατά το ήμισυ το «Νησί»

Παράλληλα, αναφέρεται και στο θέμα της διακομιδής αλλά και στην κατάσταση που επικρατεί στον Σταθμό Μεταφόρτωσης στη θέση «Νησί» στην Τέμενη. ΄΄Η αποκομιδή γίνεται τακτικά, η Αιγιάλεια καθαρίζει, ενώ και ο Σ.Μ.Α. έχει αποσυμφορηθεί από τα… βουνά των απορριμμάτων που είχαν συσσωρευτεί, τουλάχιστον κατά το ήμισυ. Είναι απορίας άξιο πώς κάποιοι καυτηριάζουν την σημερινή κατάσταση του Σ.Μ.Α. όταν πριν λίγους μήνες υπήρχαν εκεί τα διπλάσια σκουπίδια. Και βέβαια στόχος μας είναι να αδειάσει ο Σταθμός πολύ σύντομα. Όσο για το εάν λέμε αλήθεια, αυτό αποδεικνύεται από τα ζυγολόγια των ΧΥΤΑ που μεταφέρονται… Κι αν δεν γίνεται μία και έξω, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν νομικοί περιορισμοί για συγκεκριμένες ποσότητες στους ΧΥΤΑ εκτός Δυτικής Ελλάδας που μεταφέρονται΄΄, επισήμανε ο αντιδήμαρχος.

Εν αναμονή 800 κάδων ανακύκλωσης

Την ίδια στιγμή, με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται το «ραντεβού» με την ανακύκλωση ανά περιοχές. Μάλιστα, στην Ανατολική Αιγιάλεια, είναι τόση η ευαισθητοποίηση του κόσμου με την συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων που μάλλον θα σταματήσει το «ραντεβού» και θα αναπροσδιοριστούν τα δρομολόγια ώστε να δοθεί έμφαση σε άλλες λιγότερο οργανωμένες περιοχές, όπως τόνισε ο κ. Καραΐσκος. Επίσης, ανέφερε πως στο Αίγιο που είναι ο μεγαλύτερος αστικός ιστός θα δημιουργηθούν πράσινα σημεία. Επίσης, βρίσκεται εν αναμονή 800 κάδων από την ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης ώστε να τοποθετηθούν στον δήμο, ενώ συνολικά από την Αιγιάλεια λείπουν 1.100 κάδοι καθώς υπήρξαν και απώλειες από την «μαύρη» περίοδο του καλοκαιριού.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr