background img
banner
banner

«Έφυγε» ο δημοτικός υπάλληλος Κωνσταντίνος Ξηρός

ΕΙΧΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΧΑΡΤΟΠΟΙΪΑΣ ΑΙΓΙΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΡΙΑΜΙΣΙ ΧΡΟΝΙΑ

Με τον χειρότερο τρόπο γράφτηκε ο επίλογος της τραγικής ιστορίας του Κωνσταντίνου Ξηρού, του δημοτικού υπαλλήλου που τον Απρίλιο του 2016 είχε υποστεί σοβαρό ατύχημα στον χώρο της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου ενώ επέβαινε σε καλαθοφόρο του δήμου κλαδεύοντας δέντρα. Ο άτυχος άνδρας έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 4/11, με την υγεία του αισθητά καταβεβλημένη εξαιτίας του ατυχήματος.

Η κηδεία του έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης σε κλίμα οδύνης από τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αβύθου. Ήταν πατέρας δυο παιδιών…

Ήταν Απρίλιος του 2016 όταν ο 48χρονος τότε δημοτικός υπάλληλος Κωνσταντίνος Ξηρός, τραυματίστηκε σοβαρά στον χώρο τού πρώην εργοστασίου της Χαρτοποιίας Αιγίου, όταν μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του πήγαν στο χώρο προκειμένου να κόψουν δέντρα. Ως εξειδικευμένος στον χειρισμό του ανυψωτικού μηχανήματος, ήταν εκείνος που βρισκόταν στο καλάθι του οχήματος την ώρα των εργασιών. Όταν το όχημα ήταν σε ύψος περίπου τριών μέτρων, ένα από τα δέντρα σχίστηκε με αποτέλεσμα να χτυπήσει τη βάση του καλαθιού, το οποίο τραντάχθηκε, ο υπάλληλος έπεσε στο έδαφος και τραυματίστηκε σοβαρά. Το σοκ ήταν μεγάλο για την οικογένεια του παθόντα ενώ συγκλονισμένοι ήταν και οι άνθρωποι του δήμου. Από την πρώτη στιγμή, από τον δήμαρχο Θανάση Παναγόπουλο είχε διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση ώστε να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος. Η Ε.Δ.Ε. ωστόσο δεν προχώρησε κάτι που εντάθηκε τις τελευταίες ημέρες ώστε να ριχτεί φως στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του άτυχου υπαλλήλου είχε ζητήσει αποζημίωση από τον δήμο καταθέτοντας αίτημα εξωδικαστικού συμβιβασμού που όμως είχε απορριφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο πέρυσι, παραπέμποντας στην ουσία το θέμα στη δικαιοσύνη.

Ο υπάλληλος, μετά το ατύχημα νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς ωστόσο η κατάστασή του να παρουσιάσει βελτίωση και για πολύ καιρό παρέμενε καθηλωμένος μέχρι να επιδεινωθεί η υγεία του και να χάσει τη «μάχη»…


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr