background img
banner
banner

Αγγελιοφόροι της ανακύκλωσης!

ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΦΙΛΟΙ» ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη στα γραφεία της Αντιδημαρχείας Καθαριότητας του Δήμου Αιγιαλείας πραγματοποίησαν την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου οι μαθητές της ομάδας «Πράσινοι Φίλοι» από το 1ο Γυμνάσιο Αιγίου. Η ενημέρωση είχε σαν στόχο την ενεργοποίηση των μαθητών και τη συνεργασία των δυο πλευρών για την προώθηση της ιδέας αλλά και των δράσεων ανακύκλωσης.
Τα παιδιά υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Καραΐσκος και μαζί επισκέφθηκαν τα αντίστοιχα γραφεία της καθαριότητας, του πρασίνου και της πολιτικής προστασίας. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους αρμόδιους του Δήμου αλλά και να συζητήσουν μαζί τους θέματα που αφορούν την καθημερινότητα αλλά και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Έκπληκτοι οι μαθητές πληροφορήθηκαν για ενέργειες λίγων, ευτυχώς, συμπολιτών οι οποίοι δε σέβονται το περιβάλλον, πετούν τα σκουπίδια τους σε λάθος κάδους ή καταστρέφουν λουλούδια ή δέντρα που φυτεύονται κατά καιρούς.

Στη συνέχεια ο κ. Καραΐσκος συνομίλησε με τα παιδιά και τους ενημέρωσε για όλα τα θέματα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων. Όπως ανέφερε, στην Αιγιάλεια παράγονται 20.000 τόνοι σκουπιδιών κάθε χρόνο και από αυτούς το 47% είναι τρόφιμα και το 36% ανακυκλώσιμα υλικά. «Μαζί μ’ εσάς και μ’ όλους τους πολίτες μπορούμε να αλλάξουμε συνήθειες, να γίνουμε το προσωπικό παράδειγμα και να νουθετούμε ευγενικά όσους δε συμμορφώνονται». Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος μίλησε για τα θετικά αποτελέσματα που υπάρχουν ήδη, τόσο στην αποκομιδή των σκουπιδιών όσο και από τα ραντεβού ανακύκλωσης που έχουν αυξήσει κατά πολύ τις ποσότητες. «Εγκαινιάζω μαζί σας μια πολύχρονη συνεργασία και σας ζητώ να γίνετε οι αγγελιοφόροι της νέας προσπάθειας που θα φέρει μια καλύτερη ζωή στην Αιγιάλεια».

Τόσο οι μαθητές όσο και ο υπεύθυνος καθηγητής τους Φιλόλογος κ. Παναγιώτης Βάγιας υποσχέθηκαν στον κ. Καραΐσκο ότι θα είναι με κάθε τρόπο στο πλευρό της νέας προσπάθειας και θα δραστηριοποιηθούν άμεσα για την ενημέρωση των πολιτών τόσο για την ανακύκλωση όσο και για την αναβάθμιση και διαφύλαξη του πράσινου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr